Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

Ако може да каже некој што значи ова и до кога ќе го пишува? мој роднина има поднесено и прашува да знае дали е во ред или има некаков проблем со неговото бројче.
фала

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

Ако може да каже некој што значи ова и до кога ќе го пишува? мој роднина има поднесено и прашува да знае дали е во ред или има некаков проблем со неговото бројче.
фала
Не не е ништо лошо... тоа значи дека уште не дошол на ред. А беше ли тој вратен на дополнителна проверка или не????

Член од
7 април 2014
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дали има некој што знае како оди процедурата за поднесување документи преку амбасада или конзулатот во Битола?Што мислите дали е подобро преку посредник или сам преку амбасада да си ја тераш работата?
Најпрво треба да дојдиш во конзулат и да го прочиташ телефонскиот број на преведувачот за твојот град (секој град има различен преведувач). Ќе се јавиш на тој број и преведувачот ќе ти кажи кои документи ти се потребни (извод, државјанство итн...) за да му ги однесеш да ти ги преведи. Се што ти е нејасно ќе ти објасни преведувачот и колку пари ќе ти требаат и кога да појдиш... Од него почнува цела процедура. Јас го почнав истото, сам си ја бркам работата преку конзулатот во Битола пошто таму студирам, следнава недела сум закажан за интервју се надевам на најдобро. Со среќа.

Член од
27 мај 2012
Мислења
36
Поени од реакции
23
дали може некој да ми каже дали е почнато да излегуват броевите од 2013 и до кое се стигнати пошто не знам како да проверам

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
дали може некој да ми каже дали е почнато да излегуват броевите од 2013 и до кое се стигнати пошто не знам како да проверам
Има од 2013 многу вратени на дополнителна проверка некаде до 450 број а не се ставени во протокол

Член од
2 март 2014
Мислења
44
Поени од реакции
19
Od nekplku drugarcina slusnav muabeti deka rabotava se resila i za brzo vreme ke bide vratena postapkata za istavanje na bugarski pasospo staro... i toa site drugarcina t.e. tri se i toa od razlicni posreduvaci i site istoto im go kazale deka treba vo skoro vreme se da si tecit kako sto treba. E sega iskrena jas dodeka ne vidam ne veruvamposto istiov muabet go kazuvaat so meseci

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Od nekplku drugarcina slusnav muabeti deka rabotava se resila i za brzo vreme ke bide vratena postapkata za istavanje na bugarski pasospo staro... i toa site drugarcina t.e. tri se i toa od razlicni posreduvaci i site istoto im go kazale deka treba vo skoro vreme se da si tecit kako sto treba. E sega iskrena jas dodeka ne vidam ne veruvamposto istiov muabet go kazuvaat so meseci
Mene pak mojot posrednik mi rece deka bez dokumenti nisto I eve jas nemam odneseno bidejki nemam I uste so stoi deka sum na doplolnitelna proverka

Член од
12 април 2014
Мислења
23
Поени од реакции
6
Абе јас однесов од дедо ми '41 год. Крштеница од црква тоа како се вика, и знам на нотар (адвокат) ми го прифатија и кога го однесов во министерство го прифатија.
Од преписката е вратена на дополнителна проверка сега ми стои дека стои во процедура за согласување со другите институции... што понатаму незнам
Едно од тие е моето:) излезено ми е :D
Друже гледам дека си го добил државјанството со крштеница од бугарска црква и јас имам таква од пра баба ми и од пра дедо ми ама таја само половина и венчаница од нив од бугарска црква ама нема нигде во нив графа националност па незнам колку ќе заврши работа и јас сум вратен на дополнителна проверка. Дали во таја ти што ја даде крштеницата пишеше националност?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Па предај ги и двете ништо негубиш само можеш да добиеш ... твој извод и од татко ти преведени и дај ги ...

Член од
12 април 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
I kaj mene stoi za dopolnitelna proverka dali ke moze da im odnesam bg drzavjanstvo ili pasos od brat mi toj gi ima vece 3 god. , dali ke mi pomogne toa

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Се потврди со сигурност дека ресорот "Бугарско државјанство" му бил предаден на новиот зам.министер за правда, Искрен Маринов. Нека му е со среќа и се надеваме на промена на начинот на работа во Советот по државјанство на подобро и побрзо....
Маринов: "Нагласата ми е да работја за доброто на Б'лгарија и да следвам добрата политика на правителството. Ресор'т ми е "Б'лгарско гражданство" и "Електронно правителство и регистри", това сподели днес в Русе заместник-минист'р'т на правос'дието Искрен Маринов.
http://ruse.topnovini.bg/zam-ministr-marinov-raboti-se-usileno-vrhu-szdavaneto-na-elektronno-pravosdie/507481

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Се потврди со сигурност дека ресорот "Бугарско државјанство" му бил предаден на новиот зам.министер за правда, Искрен Маринов. Нека му е со среќа и се надеваме на промена на начинот на работа во Советот по државјанство на подобро и побрзо....
Маринов: "Нагласата ми е да работја за доброто на Б'лгарија и да следвам добрата политика на правителството. Ресор'т ми е "Б'лгарско гражданство" и "Електронно правителство и регистри", това сподели днес в Русе заместник-минист'р'т на правос'дието Искрен Маринов.
http://ruse.topnovini.bg/zam-ministr-marinov-raboti-se-usileno-vrhu-szdavaneto-na-elektronno-pravosdie/507481
Конечно една добра вест.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.615
Поени од реакции
11.670
денеска посредувачот на еден другар му рече дека еден од татко му, мајка му, дедо му или баба му треба бар едно документче на бугарски (сведителство, крштеница итн) да има за да му дадат проискод (ваљда проискод се викаше тоа :icon_lol:) без таков документ тешко у блиска иднина дека ке можат да се вадат пасоши[DOUBLEPOST=1397328282][/DOUBLEPOST]
I kaj mene stoi za dopolnitelna proverka dali ke moze da im odnesam bg drzavjanstvo ili pasos od brat mi toj gi ima vece 3 god. , dali ke mi pomogne toa
мислам дека има шанси

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom