Да не ги повторувам членовите над мене, не сакам да те плашам, но високата температура и те како му штети на организамот, па уште ако ја имаш подолготрајно да не правиме муабет.Докторе, абе температурата за жива глава не ми слегнува...од саботата ко си дојде до 37 и ете до ден денес само си шетка, 37,5 - 37,8...докторот утре се враќа од отсуство, па ајде додека да отидам, некој ако има некој лек да ми каже...пробав и парацетамол и кафетин, едино денес ми слегна на 36,4 и после пак отиде на 37 мајке ми...пијам чаеви, течности ама нејќе, инаетлива била бе...
Ова ми изгледа како замор на нервниот систем. Болки во очите имаш, заматување на видот или не?Значи вака, седам на компјутер дневно околу 3-4 саати, кога ке се изморам, и во тој случај да немам спиено многу да речеме околу 5 саати во денот, послем баскет или нешто ако спортувам, имам тапи болки во главата, обично ми се јавуваат навечер во делот над увото па се до слепоочницата, кога ке го измасирам местото болката се намалува, но некогаш е толку ненадејна што ме тера да се задржам за глава. Немам вртоглавици само такви ненадејни главоболки, и многу ме плаши си викам да не е нешто сериозно, вака ми се јавува да речеме околу 2-3 месеци, но имаше и периоди кога ја снемува, обично кога ке се тргнам некое време од пц, на пример на одмор, но немора да значи, тогаш ме болеше исто така кога ке се преморам многу, преку ден не, но навечер ме заболува по 10тина секунди и послем ме пушта ..
:nesum:
Што може да биде, молам за чаре ? поздрав. :smir:
а да ги баталиш тие лекови и да пробаш со еден аналгин или едно кафенце или излези на чист воздух прошетај не мисли напроблемите..:nesum: Ме искина глава и + се нервирам...Тромадолче ќе врши работа или да си лапнам едно диазепамче и да легнам да спијам? :nesum:
ако се јавува после физички напори тоа е притисок во главата, а тебе по се изгледа дека ти е од ком ... чаре помалку седење пред компјутер...имаш проблеми со очите и затоа те боли...Значи вака, седам на компјутер дневно околу 3-4 саати, кога ке се изморам, и во тој случај да немам спиено многу да речеме околу 5 саати во денот, послем баскет или нешто ако спортувам, имам тапи болки во главата, обично ми се јавуваат навечер во делот над увото па се до слепоочницата, кога ке го измасирам местото болката се намалува, но некогаш е толку ненадејна што ме тера да се задржам за глава. Немам вртоглавици само такви ненадејни главоболки, и многу ме плаши си викам да не е нешто сериозно, вака ми се јавува да речеме околу 2-3 месеци, но имаше и периоди кога ја снемува, обично кога ке се тргнам некое време од пц, на пример на одмор, но немора да значи, тогаш ме болеше исто така кога ке се преморам многу, преку ден не, но навечер ме заболува по 10тина секунди и послем ме пушта ..
:nesum:
Што може да биде, молам за чаре ? поздрав. :smir:
Ова ми изгледа како замор на нервниот систем. Болки во очите имаш, заматување на видот или не?
ако се јавува после физички напори тоа е притисок во главата, а тебе по се изгледа дека ти е од ком ... чаре помалку седење пред компјутер...имаш проблеми со очите и затоа те боли...
Мене за укочување ми помага развежбување на тој дел од телото, благо загревање и после тоа бесење на гранка или рамка од врата како мајмун за да се истегнам убаво.Се укочив од клима Што сега да направам???Да се мачкам со нешто за да ја опуштам жилава на вратот или да чекам само да помине?????
друже фала многу:smir: помагаМене за укочување ми помага развежбување на тој дел од телото, благо загревање и после тоа бесење на гранка или рамка од врата како мајмун за да се истегнам убаво.
Абе кулен , забрзано чукање на срцето е карактеристично за бремени жени ...ако си бремен ,не се секирај нормално е !Некој да ми одговори го одговори следното прашање:
Веќе неколку дена гледам дека срцето некогаш ми чука забрзано, некогаш побавно. Што е проблемот?
Да не си заљубен? Ама најсериозно:smir:Некој да ми одговори го одговори следното прашање:
Веќе неколку дена гледам дека срцето некогаш ми чука забрзано, некогаш побавно. Што е проблемот?
Аритмија.Некој да ми одговори го одговори следното прашање:
А, тек чист морфиум ако инјективно си убризгаш, ни ќе се нервираш, ни нешо ќе те боли.:nesum: Ме искина глава и + се нервирам...Тромадолче ќе врши работа или да си лапнам едно диазепамче и да легнам да спијам? :nesum: