Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Друже со температура нема играње оди на лекар побрзо оти недај боже да не те плашам може да имаш последици и тоа лоши.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Докторе, абе температурата за жива глава не ми слегнува...од саботата ко си дојде до 37 и ете до ден денес само си шетка, 37,5 - 37,8...докторот утре се враќа од отсуство, па ајде додека да отидам, некој ако има некој лек да ми каже...пробав и парацетамол и кафетин, едино денес ми слегна на 36,4 и после пак отиде на 37 мајке ми...пијам чаеви, течности ама нејќе, инаетлива била бе...:toe:
Да не ги повторувам членовите над мене, не сакам да те плашам, но високата температура и те како му штети на организамот, па уште ако ја имаш подолготрајно да не правиме муабет.
Под итно на лекар, ако веќе не си ги пробала старите но ефективни финти со туширање, облекување полесна облека...:smir:

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
:nesum: Ме искина глава и + се нервирам...Тромадолче ќе врши работа или да си лапнам едно диазепамче и да легнам да спијам? :nesum:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи вака, седам на компјутер дневно околу 3-4 саати, кога ке се изморам, и во тој случај да немам спиено многу да речеме околу 5 саати во денот, послем баскет или нешто ако спортувам, имам тапи болки во главата, обично ми се јавуваат навечер во делот над увото па се до слепоочницата, кога ке го измасирам местото болката се намалува, но некогаш е толку ненадејна што ме тера да се задржам за глава. Немам вртоглавици само такви ненадејни главоболки, и многу ме плаши си викам да не е нешто сериозно, вака ми се јавува да речеме околу 2-3 месеци, но имаше и периоди кога ја снемува, обично кога ке се тргнам некое време од пц, на пример на одмор, но немора да значи, тогаш ме болеше исто така кога ке се преморам многу, преку ден не, но навечер ме заболува по 10тина секунди и послем ме пушта ..
:nesum:
Што може да биде, молам за чаре ? поздрав. :smir:
Ова ми изгледа како замор на нервниот систем. Болки во очите имаш, заматување на видот или не?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
:nesum: Ме искина глава и + се нервирам...Тромадолче ќе врши работа или да си лапнам едно диазепамче и да легнам да спијам? :nesum:
а да ги баталиш тие лекови и да пробаш со еден аналгин или едно кафенце или излези на чист воздух прошетај не мисли напроблемите..

Значи вака, седам на компјутер дневно околу 3-4 саати, кога ке се изморам, и во тој случај да немам спиено многу да речеме околу 5 саати во денот, послем баскет или нешто ако спортувам, имам тапи болки во главата, обично ми се јавуваат навечер во делот над увото па се до слепоочницата, кога ке го измасирам местото болката се намалува, но некогаш е толку ненадејна што ме тера да се задржам за глава. Немам вртоглавици само такви ненадејни главоболки, и многу ме плаши си викам да не е нешто сериозно, вака ми се јавува да речеме околу 2-3 месеци, но имаше и периоди кога ја снемува, обично кога ке се тргнам некое време од пц, на пример на одмор, но немора да значи, тогаш ме болеше исто така кога ке се преморам многу, преку ден не, но навечер ме заболува по 10тина секунди и послем ме пушта ..
:nesum:
Што може да биде, молам за чаре ? поздрав. :smir:
ако се јавува после физички напори тоа е притисок во главата, а тебе по се изгледа дека ти е од ком ... чаре помалку седење пред компјутер...имаш проблеми со очите и затоа те боли...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Jas da prasam tuka dali nekoj bil kaj Zan Mitrev na pregled, odprilika kolku se plaka, kakovi pregledi pravat?

Lek za tahikardija i visok pritosok, piev lekovi edno vrem ama nistho????? :toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ова ми изгледа како замор на нервниот систем. Болки во очите имаш, заматување на видот или не?
ако се јавува после физички напори тоа е притисок во главата, а тебе по се изгледа дека ти е од ком ... чаре помалку седење пред компјутер...имаш проблеми со очите и затоа те боли...

Имам болки во очите послем седење на компјутер нормално,носам наочари понекогаш зошто ми се само за пред компјутер, заматувања на видот немам, ниту пак вртоглавици, а згора на тоа имам и некои домашни проблеми за кои многу се нервирам, напнувам па дури и понекогаш неможам да заспијам по неколку саати од што мислам премногу, па така да незнам воопшто што се случува, оди на лекар ... тие ти викаат ништо не ти е ке помине, "не се нервирај", се плашам зошто повремено знае онака добро да ме заболи како да ме притиска некој однатре точно на левата страна над челото и кај слепоочницата, тоа се случува онака кога најмалку очекувам, неспијам здраво ама ич, некогаш по 12 саати некогаш по 3-5, најчесто окапувам надвор навечер или пред компјутер ... инаку фала многу за советот, иако незнам дали ќе можам да го применам, ако имате вака нешто поконкретно да ми објасните би бил пресреќен ... :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Се укочив од клима :tapp: Што сега да направам???Да се мачкам со нешто за да ја опуштам жилава на вратот или да чекам само да помине?????

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Се укочив од клима :tapp: Што сега да направам???Да се мачкам со нешто за да ја опуштам жилава на вратот или да чекам само да помине?????
Мене за укочување ми помага развежбување на тој дел од телото, благо загревање и после тоа бесење на гранка или рамка од врата како мајмун за да се истегнам убаво.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Мене за укочување ми помага развежбување на тој дел од телото, благо загревање и после тоа бесење на гранка или рамка од врата како мајмун за да се истегнам убаво.
друже фала многу:smir: помага :)

G

Gray Foxx

Гостин
Ова е прашање што ми го постави другар. Значи цитирам:

Бев на одмор и носев едни апостолки ама тие ми направија изглеа мала раничка. Ама како што забележав раната после неколку дена беше како отворена(иако не ја исклучувам можноста да било плускавец и да пукнал после). Е сега проблемот е што имам слушано дека отворена рана на сонце не смее да се изложува ради можното заболување од рак. Вистина ли е?

Одговор може?

I

Intex

Гостин
Некој да ми одговори го одговори следното прашање:
Веќе неколку дена гледам дека срцето некогаш ми чука забрзано, некогаш побавно. Што е проблемот?

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Веќе неколку дена гледам дека срцето некогаш ми чука забрзано, некогаш побавно. Што е проблемот?
Абе кулен , забрзано чукање на срцето е карактеристично за бремени жени :) :) ...ако си бремен ,не се секирај нормално е !

настрана шала:

Кај тебе вака дијагнозата ми изгледа дека имаш АНКСИОЗНОСТ...

Преведено на македонски , Анксиозноста најлесно може да се опише како мошне интензивно, непријатно чувство на напнатост и вознемиреност.

Човекот што тоа го доживува честопати не може да утврди од каде произлегува таквото чувство и поради тоа е попречен да превземе некој конструктивен чекор за да ја отстрани причината.
Анксиозноста е пропратена со пречки и на органски план, па во почетокот, луѓето скоро никогаш изворот на таквите свои проблеми не го припишуваат на психичките причини.
Важно е да се знае дека анксиозноста има и конструктивно влијание, кога е присутна во умерено ниво

Таа се карактеризира со :

- забрзано чукање на срцето и покачен крвен притисок, па дури и чувство дека ќе се добие срцев удар;

• напнатост и стегнатост во мускулите;
  • проливи и чести потреби да се оди по мала нужда за кои не може да се утврди органска причина;
  • бранови на топло и ладно;
  • вртоглавици. . .

Ако овие симптоми се софпаѓаат кај тебе , би те упатил на лекар !

Ова беше лоша варијанта...

Сеа добрата(не е баш добра ..ама поарна од претходната) :

Ти батко највероватно си ТОПЛОТНО ИСЦРПЕН

Ова ни најмалку не е лесна состојба ,па и тука се препорачува одење на лекар доколку и во анредниот период се случува истото, бидејку може да доведе до топллотен удар..

Од мене овие совети за наредниве денови:

-ПИЈ многу течности..
-Остани овие денови на ПС со кајгана повеќе време во затворена просторија, по можност климатизирана, или во
сенка
-Истуширај се или искапи се во
студена вода
- Носи лесна комотна облека
- Намали ги физичките активности

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Да не си заљубен? Ама најсериозно:smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Аритмија.

Може да биде акутна, и предизвикана од стрес, па не е ептен страшно, само треба да се смириш...Али ако е хронична, онда е друг муабет и може да е знак за друга срцева дисфункција.

Иначе, губиш здив, осеќаш притисок во гради, ти трне рака...мислам, има некои други симптоми?

А, тек чист морфиум ако инјективно си убризгаш, ни ќе се нервираш, ни нешо ќе те боли.

Srsly, веројатно си само саркастична, али после било каков седатив/аналгетик, освен шо се дешава "журка" у јетра, бубрези и централен нервен систем, кога ќе му пројде дејството, не да боли глава и се појавуе нервоза, него ти се иде да се маваш од ѕид. Плус, се дешава и резистенција, односно телото прекинуе да реагира на одредени дози, па сакајќи да го достигнеш pain-free/nirvana моментот, евентуално завршуеш со over-dose...и тек тогаш нишо не осеќаш:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom