Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
13 Никој не се искачи на небото, освен Синот Човечки, Кој слезе од небото и Кој пребива на небото.Во заблуда си!
Јован 3
Јован така не учи
13 Никој не се искачи на небото, освен Синот Човечки, Кој слезе од небото и Кој пребива на небото.Во заблуда си!
Јован убо‘ учи: престолот Божји навистина не е завземен од никого, оти е недостапен за други, освен за Бога.13 Никој не се искачи на небото, освен Синот Човечки, Кој слезе од небото и Кој пребива на небото.
Јован 3
Јован така не учи
Престолот е башка тема, за небесата е прашањето, ете на километар - два од престолотЈован убо‘ учи: престолот Божји навистина не е завземен од никого, оти е недостапен за други, освен за Бога.
Небото/Не-бесата („местото„ кое е забрането за бесовите/демоните) е Светот на духовните битија, каде обитуваат:Престолот е башка тема, за небесата е прашањето, ете на километар - два од престолот
Нема шанса да има нечисти работи на небесата (или на некои небеса се дозволени) ?Небото/Не-бесата („местото„ кое е забрането за бесовите/демоните) е Светот на духовните битија, каде обитуваат:
- Бог,
- ангелите
- сите Светии, зависно од степенот од нивното Богоуподобување.
Сите наведени, ја чинат Небесната Црква.
Како што можеш да видиш, небото е широк поим...
тоа значи дека Јован добро напишал а ти нешто си побркан.13 Никој не се искачи на небото, освен Синот Човечки, Кој слезе од небото и Кој пребива на небото.
Јован 3
Јован така не учи
Јован зборува не јас, јован вели на небото ни еден човек не е вознесентоа значи дека Јован добро напишал а ти нешто си побркан.
Толку е тешко да сватиш 7 Небеси.
За кое небо зборуваш? ако има 7 небесни хиеархии значи преостануваат уште 6.
Читај ОТК 1:4 и ОТК 4:5
Вистината не ја знаеш, а веруваш во вистината.Како сега јас кога ја знам вистината, кога господ ми ја покажа дека постои реинкарнација да се најдам на иста бранова должина со црквата која тоа го негира. За ова не сум добил уште одговор како што човек да прави.
Ама не си сега во право, црквата не учи дека животот е еден, а тоа не вистина, дали е црквата тогаш која верува во лага сврзана со христос?Вистината не ја знаеш, а веруваш во вистината.
Пиша погоре дека веруваш во Христа, тоа е повеќе од доволно за да се сврзеш со црквата.
Ама не си сега во право, црквата не учи дека животот е еден, ...
Господ е Совршена Љубов, Господ е Совршено Еден, Господ е Совршениот Живот, ... безкрајно поголем од твојот, мојот и секој друг живот (со или без реинкарнација)!
Сваќаш ли сега каде е фокусот на секој кој што вистински Ја осознал Вистината?
Поздрав
Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот..
Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене!
(Ев.Јован 14:6)
.
ова ќе ја силоваат
Господ не е еден, тоа е уште една лага на сатаната за само на него да му се поклонуваат.
Ќе видиме кој на кого му служи, вистината е господ, татко на лагата е сатаната..
Вистинскиот и Совршен Господ е Еден - Тој ни се покажа во отелотворението на Неговата Мудрост (Исус Христос) онаков каков што Вистински е - додека тој што го заведува светот против Евангелието ( и се труди да не Му се поклонат на Вистинскиот во Христа) е лажниот “господ“ (сатаната).
2 Коринтј. 4:4 ....
.
.Ќе видиме кој на кого му служи, вистината е господ, татко на лагата е сатаната.