Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Vaka ja nemam nikakva dopirna tocka so medicina,niti sredno niti faks, nego od so ke procitam vaka cat pat neso i nekoi logicki zaklucoci u vrska so proteinskite dieti. Bidejki tie so gi drzat, vnesuvaat proteini za muskuli, a za smetka na toa na pr ne vnesuvaat drugi raboti so mu se potrebni na organizmot, na pr jaglehidrati. Ne velam deka jaglehidratite se neso kojznae kolku korisni, nego vo mala kolicina se sepak potrebni na pr, za koncentracija itn. E sea od takvi dieti i nekoi slicni, neli moze, vo nekoi slucai da nastane poremetuvanje na hormoni i kako rezultat na takvoto poremetuvanje, kaj devojcinjata i tie so imale najcisto lice, da dojde do potkozni isfrluvanja, za koi dzabe im se skapi tretmani po kliniki, kade im gi zimat samo parite, a ustvari kaj niv pricinata e hormonalno poremetuvanje,a toa vodi do neredoven ciklus i takvi isfrluvanja na lice???
Ako znae nekoj postrucen, neka pise, ima li neso ova vrska ili e bez veze?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Да прашам и јас нешто :)
пред два дена ми се јави црвенило кај делот околу градите и на едната рака и никако не поминува. По старите бабински рецепти да го намачкам со ракија не помогна, а стварно незнам шо можи да е.. (а на лекар не ми се оди.. пошо имам лошо искуство со таквите доктори)..

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Во четвртокот се правив операција на прстот(палецот на ногата) бидејќи ноктот ми растеше во ткивото.После операцијата немам тотално никакви болки се до денес. Бев сабајлево на преврска.И докторот премногу ме претискаше за да го стегнал добро завојот бидејќи требало да биде така за да зарасне побрзо.Кога ме преврзаа таму имав болки бидејќи ме претискаа.Си дојдов се напивав Аналгин и престана да ме боли но прстот ми е отрпнат(ко мравки да ми шетаат).Дали тоа е од што ми е стегнат многу завојот и дали e можно да има проблеми??????

П.С.Пишувам овде бидејќи не сакам да се јавувам на доктори........

ПОздрав.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ме интересира да прашам пошто ослабев за кратко време и ми се појавиа стрии.. има ли некоја маст за да се изгубат или слично ?? поздрав

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Во четвртокот се правив операција на прстот(палецот на ногата) бидејќи ноктот ми растеше во ткивото.После операцијата немам тотално никакви болки се до денес. Бев сабајлево на преврска.И докторот премногу ме претискаше за да го стегнал добро завојот бидејќи требало да биде така за да зарасне побрзо.Кога ме преврзаа таму имав болки бидејќи ме претискаа.Си дојдов се напивав Аналгин и престана да ме боли но прстот ми е отрпнат(ко мравки да ми шетаат).Дали тоа е од што ми е стегнат многу завојот и дали e можно да има проблеми??????

П.С.Пишувам овде бидејќи не сакам да се јавувам на доктори........

ПОздрав.
Друже ја знам дека и сестрами е правена операција од истиот проблем ти што го имаш така да не би требало да се плашиш си знаат докторите

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
ме интересира да прашам пошто ослабев за кратко време и ми се појавиа стрии.. има ли некоја маст за да се изгубат или слично ?? поздрав
Другар стрии настануваат при брзо растење, за слабеење не сум сигурен, но како и да е, не е многу страшно, така да ти препорачувам Стриагел еден другар ја користеше. Потполно е безопасна. Еден мој другар ја користеше и му помогна делумно. Не очекувај некои чуда, едноставно ке направи да ти избледеат стриите, но неверувам дека и целосно може да направи да исчезнат. Така да ти пожелувам се најдобро. Поздрав. :smir:

Да прашам и јас нешто :)
пред два дена ми се јави црвенило кај делот околу градите и на едната рака и никако не поминува. По старите бабински рецепти да го намачкам со ракија не помогна, а стварно незнам шо можи да е.. (а на лекар не ми се оди.. пошо имам лошо искуство со таквите доктори)..
Можеш чисто информативно, а и да ти понудат некој лек во аптека, барем таму се фини и услужливи и ке ти кажат повеќе од докторите :D. Инаку од што ти се појави црвенилото ? Изложеност на сонце, или од полазување од страна на некој инсект, прашина и сл ?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Можеш чисто информативно, а и да ти понудат некој лек во аптека, барем таму се фини и услужливи и ке ти кажат повеќе од докторите :D. Инаку од што ти се појави црвенилото ? Изложеност на сонце, или од полазување од страна на некој инсект, прашина и сл ?
Не, не сум изгорена.. плус само три пати на плажа сум ојдена.. ама онака само на тој дел беше.. затоа прашав , а инаку од инсект не верувам да сум полазена затоа што дома спијам со широки маички, а и не излегвам со огромни деклотиња .. :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Не, не сум изгорена.. плус само три пати на плажа сум ојдена.. ама онака само на тој дел беше.. затоа прашав , а инаку од инсект не верувам да сум полазена затоа што дома спијам со широки маички, а и не излегвам со огромни деклотиња .. :)
На еден мој другар му се беше појавило црвенило на бутот и ногата.Само на левата страна од телото и си мислел дека е убод отишол на доктор му препишал некоја си маст но таа не помогнала туку црвенилото се ширило.Случајно у некоја книга што е за болести го нашол баш он тоа шо го има се викало Херпес ( и уше нешто имаше).Така да ако ти излева само на левата страна од телото и се шири стави си течна пудра....

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Можеби е егзема, или некоја алергија

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Ме интересира што да направам кога ме боли заб и на мене тоа почесто ми се случува:tapp: ПОМОШ?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Абе дајте луѓе, итно ми е! Сериозен сум.
Кај ти е ? Ако ти е на врат носи шалче шо ти е гајле(као моден детаљ),или стави пудра за да не се познава(многу) .Јади лимони,зелени пиперки,ананас...држи мраз на местото 10 минути.Сериозна сум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom