Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
На мене ми е дијагностицирана миопија (кратковидост), на едното око ми е -0,75 а на другото -0,50. Имам слушнато дека може видот да се корегира со помош на ласер. Може ли некој да ми каже дали таа работа е ефикасна, пошто некои велат дека после некое време повторно ќе се влошел видот?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
На мене ми е дијагностицирана миопија (кратковидост), на едното око ми е -0,75 а на другото -0,50. Имам слушнато дека може видот да се корегира со помош на ласер. Може ли некој да ми каже дали таа работа е ефикасна, пошто некои велат дека после некое време повторно ќе се влошел видот?
Па ако ти се дава по 1500е. за 1 око можеш да си ги корегираш со ласер, инаку на овој диоптер, носење очила 1-2 год и ке ти бидат како нови , ако ти ги погодиле убаво ..

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Се прави само ако ти е стабилизирана диоптријата. Зашто ако после операцијата ти се влоши видот, пак ќе треба да носиш наочари/леќи.

М

Мрак

Гостин
Кога нешто ќе ме извади од памет ми се пресекува јазикот:toe:Таму на врвот како да ми се пресекува..кога нешто ќе ме исплаши многу,нешто неочекувано..
знае некој зошто и што да правам?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Еве веќе сме Мај месец а јас имам само 2 пати годинава добиено. Што би можела да е причината за тоа? :S

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Еве веќе сме Мај месец а јас имам само 2 пати годинава добиено. Што би можела да е причината за тоа? :S
Te читам барем ти си секогаш за гинеколошки прегледи. :)
Не е нормално тоа што во 5 месеци два пати си имала менструација.
Може да е хормонска нестабилност (најчеста причина и со една доза апчиња сето тоа се регулира, јас имам пиено пред 6-7 години) а може и да има и други причини ако држиш диета пример, прекумерни вежби, но и посериозни проблеми со организмот. Но најдобро е да си го посетиш гинекологот, лошо е за целиот организам што немаш менструација.

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
najverojatno si imala nekoja golema stresna situacija , najcesto taka se poremetuva organizmot , pod itno na ginekolog , neznam sto si cekala do sega , brzo , brzo , brzo , samo taka ke spies mirno

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Па ако ти се дава по 1500е. за 1 око можеш да си ги корегираш со ласер, инаку на овој диоптер, носење очила 1-2 год и ке ти бидат како нови , ако ти ги погодиле убаво ..
Се прави само ако ти е стабилизирана диоптријата. Зашто ако после операцијата ти се влоши видот, пак ќе треба да носиш наочари/леќи.
Ок, фала дечки, јас само чисто информативно прашав. Инаку за сега ќе си носам наочари, па за во иднина дали ќе правам ваква операција, ќе видиме, здравје.:helou:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Сега гледам на раците ми испаднале неколку бледи бемки како мали флеки:ija:
Значи тоа дека кога ке подостарам ке имам такви флеки како старите луѓе шо имаат на рацете??Од што е тоа?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Te читам барем ти си секогаш за гинеколошки прегледи. :)
Не е нормално тоа што во 5 месеци два пати си имала менструација.
Може да е хормонска нестабилност (најчеста причина и со една доза апчиња сето тоа се регулира, јас имам пиено пред 6-7 години) а може и да има и други причини ако држиш диета пример, прекумерни вежби, но и посериозни проблеми со организмот. Но најдобро е да си го посетиш гинекологот, лошо е за целиот организам што немаш менструација.

Сум да, али никако да се нафатам и да се решам да појдам, не мислев дека е нешо толку лошо, али мислам дека сега во најбрзо време стварно треба да појдам.
Инаку на една другарка пред неколку години за нередовност и дадоа апчиња за контрацепција, имало некои кои го регулирале тоа. Можно е такви да ми дадат?:nesvest:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Сум да, али никако да се нафатам и да се решам да појдам, не мислев дека е нешо толку лошо, али мислам дека сега во најбрзо време стварно треба да појдам.
Инаку на една другарка пред неколку години за нередовност и дадоа апчиња за контрацепција, имало некои кои го регулирале тоа. Можно е такви да ми дадат?:nesvest:
Aма не треба да одолжуваш, затоа што секој нормален женски организам функционира со редовна месечна менструација. Значи нешто не е во ред. Ако е стрес тоа ќе е само мало доцнење, ова веројатно е до хормоните. Лошо е ако е нешто пострашно од тоа.
Апчињата се на хормонска база али мора да ги испиеш ако доцнењето е поради тоа, за да се доведе до стабилност на хормоните и да добиеш менструација. Тие се всушност истите апчиња со кои најчесто спортистите одложуваат недела дена менструација ако имаат натпревари. Не се страшни ако се примат поради проблем, лошо е ако често се користат и не се препорачани од гинеколог. Јас само еднаш ги користев и треба до 10ти ден да добиеш, јас памтам на 8ми добив. И од тогаш сум немала проблеми со големи каснења. Добро ми варира до 10тина дена ама тоа 50% девојки имаат нередовна :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Сега гледам на раците ми испаднале неколку бледи бемки како мали флеки:ija:
Значи тоа дека кога ке подостарам ке имам такви флеки како старите луѓе шо имаат на рацете??Од што е тоа?

Еј немај гајле, мене 100пати ми се појавиле такви флеки, најчесто кога си носнстоп во движење и крвта ти оди повеќе во рацете, или кога спиеш така ненормално :) Ама послем 1-2 саати се губат така ??

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Во последните месец дена, 10тина пати ми протекува крв од носот (понекогаш и од устата) без некоја посебна причина. Пример, седам пред писи и по некое време ќе почне да ми тече крв од носот и устата. Бев на доктор, ми земаа крв, анализи правеа... Ми рекоа дека многу јака крв сум имал, па можеби до тоа било, и/или повеќе витамини да примам... Ама некако не ми стои баш да е така едноставно, ме загрижува, 10-15 минути без престан, буквално 300-500 мл крв губам, едвај стојам на нозете после тоа. Има некој со сличен проблем? (анализите ги правев овде во Струмица, се мислам дали да одам во Скопје за подетални анализи)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Во последните месец дена, 10тина пати ми протекува крв од носот (понекогаш и од устата) без некоја посебна причина. Пример, седам пред писи и по некое време ќе почне да ми тече крв од носот и устата. Бев на доктор, ми земаа крв, анализи правеа... Ми рекоа дека многу јака крв сум имал, па можеби до тоа било, и/или повеќе витамини да примам... Ама некако не ми стои баш да е така едноставно, ме загрижува, 10-15 минути без престан, буквално 300-500 мл крв губам, едвај стојам на нозете после тоа. Има некој со сличен проблем? (анализите ги правев овде во Струмица, се мислам дали да одам во Скопје за подетални анализи)

Недостаток на витамин Б, и брат ми имаше еден таков период па се опраи ..

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Бтв , Од што може да дојде до зуење во ушите, еве веќе 4-5 ден пред да легнам само зуеше слушам , како она кога има пречки на телевизија , сакам да отидам на лекар ама си викам да се консултирам со вас прво ... :smir: ???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom