Дали е голема разликата помеѓу рок и метал ? Дали метал музиката е сатанистичка ?

• Креатор на темата Креатор на темата Boxy
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи до личноста, пример типичен имав другар која беше до коска металка и заради нејзе јас почнав да слушам метал секако не до тој степен на опседнатост и само тој жанр на музика да го пратам но таа слушаше Dead Metal исклучиво и нешто друго но многу ретко и самата си призна дека не е христијанка едноставно не верува во бог итн. и си призна дека е атеист. Исто така има тип на луѓе кои слушаат метал но рок не, други пак и метал и рок значи според мене во проценти земено според луѓето кои јас ги познавам кои строго слушаат метал се сатанисти.

И дали сега на некои членови му говорат овие видеа нешто. Значи ок ете постојат христијански метал бендови, но тие се многу малце и не се познати. Значи огромен број на метал бендови се сатанисти. И покрај што толкав број на бендови се сатанистички вие ми велите па нема врска металот не е сатанизам, има и рокери сатанисти, и.т.н. Ок се што ми кажувате има значни не велам не, има и рокери сатанисти и металци христијани, но многу голем процент не се такви, што правиме со нив ???

А тебе што ти говорат? Од 1-2 видеа заклучи дека поголемиот дел од метал бендовите се сатанистички?

Занемари го првиот пост, се шалев.

Има разлика меѓу рок и метал во музиката. Во некој правец разликата е поголема, во некои помала, зависи...

Метал музиката не е сатанистичка. Кратко и јасно. Доста бендови го фураат тој филм, значи изглед, текстови, сценски настапи, омоти на албуми за да направат нивната музика да звучи поекстремно, да „изгледа“ поекстремно. Се‘ е во имиџот. Ретко кој од тие бендови навистина веруваат во сатаната и имааат изопачен ум. Од друга страна пак имаш секакви луѓе низ светот што погрешно го толкуваат тоа, ги идолизираат бендовите, па од тука може да настане проблем. Еве ти документарец што премногу сериозно ги сфаќаат текстовите во метал музиката, па влегуваат во секти, убиваат луѓе и слично.

Вака општо земено, се‘ е шоу (бизнис), до луѓето е како ќе го восприемат сето тоа.

Според Леми Килмистер металот е чист рокенрол.
Listen to what God has to say!
Lemmy-02.jpg

Мене никогаш не ми била преокупација текстот, многу често не ни обрнувам внимание на него.
Битно ми е прво да ми е мелодичен и да ми одговара на увото. Ако ми е за текст ќе земам ќе прочитам книга.

Мој совет ти е да си слушаш на тебе што ти одговара и многу да не се замараш со другите што велат или слушаат.

Против турбо фолк и техно- транс музика сум, но немам намера никого да мразам поради тоа.
Мојот другар слуша електороника па треба ли да го мразам, секогаш кога ќе отидам кај него ме испоштува со некоја негова трака, ама затоа кај мене ќе го почестам со некои гитари.
И така во круг. :icon_mrgr:

Само болни умови можат да шират омраза поради жарн на музика или да повржуваат музика со религија.

металците се антихристова секта и нивната музика е на фреквенции кои ги отвараат портите на душите на тие шо ја слушаат за да влезат демони во нив. Нивните песни се саде за гробој и ѓаоли. Секој металец треба да положи заклетва на сатаната потпишана со крв на полноќ на гробишта уз обред на мирисање на чорапи еден со друг и меѓусебно повраќање в уста, и во рок од недела дена треба да украде и му донесе на водачот олук од куќа како симбол на верност.
Рокерите се поинакви, тие се подомаќини, песните им са за женски, мотори, коли.... за разлика од металците се капат и пазат на хигиена. Јас си сакам повремено да слушнам некоја рокерска песна било од домашните рок состави Црвена јабука, парни ваљак, Бајага... или странски од постарите Дуран Дуран, Бонии М, Том Џонс, Пинк флодер...

Металот е сатанистичка музика. Пушташ нешто поспоро како некоја депресивна метал-балада додека го црташ пентаграмот, ги вртиш крстовите наопаку, па преминуваш на нешто побрзо додека го крадеш бебето и на крај со grind core го жртвуваш во име на Сатаната. Пошо grindcore е најблиску до јазикот кој Сатаната го разбира.
Ако жртвата се принесува во вторник и петок, може да биде и пензионер.

@Boxy ти колку сатанисти (металци) познаваш?
Зошто машаш религија со музика?[DOUBLEPOST=1397164926][/DOUBLEPOST]
Металот е сатанистичка музика. Пушташ нешто поспоро како некоја депресивна метал-балада додека го црташ пентаграмот, ги вртиш крстовите наопаку, па преминуваш на нешто побрзо додека го крадеш бебето и на крај со grind core го жртвуваш во име на сатаната. Пошо grindcore е најблиску до јазикот кој Сатаната го разбира.
Ако жртвата се принесува во вторник и петок, може да биде и пензионер.
Абе ајде не се зафркавај...Кажи му на детето да си слуша Pantera,Motorhead,Black sabbath,Metallica и воопшто да не се замара за религија.[DOUBLEPOST=1397165111][/DOUBLEPOST]
Значи претежно слушам рок музика, многу ретко и метал. И како јас што знам метал музиката е произлезена и е правец на рок музиката. Па има разлика, но е премногу мала. Секој знае дека металот е по динамичен, повеќе е за будалење и.т.н. Но правам муабет со некои металци и ми тврдат дека разликата меѓу рок и метал музиката е пре-пре голема. Имам нешто слушнато и дека рок музиката ја слушаат христијаните, а метал музиката сатанистите. На мој чичко другар, беше во македонски рок бенд и го имав слушнато дека го тврди токму тоа, и рече: "колку верниците, атеистите и сатанистите да тврдат дека металот не е сатанистичка музика не е така. ОНој кој го слуша метал го опседнува сатаната и станува сатанист". Па метал музиката има и некои правци како live canibalisam и exorcisam. Па колку и да се слични музиките знам металци што мразат рок музика и рокери што мразат метал музика. Тие тврдат дека тие два правци немаат врска со верската определба, сепам музикте се слични, а едните ги мразат другите. ЗОШТО? Не сакаат нешто да признаат ? Кријат нешто? Тврдат дека има голема разлика, а ни самите не знаат да ја објаснаат таа ОГРОМНА РАЗЛИКА. Па сакам ваше мислење дали е пре голема разликата меѓу метал и рок музиката, и ако е која е. И дали метал музиката ја слушаат сатанисти, а рок музиката христијани.
Братче...Малку глупава ти е тамава ама ќе ти кажам дека сите си тераат сеир...Од мене имаш да си слушаш што ти е убаво, да (не) си веруваш во што сакаш и тоа е тоа.Поздрав.

Последно уредено:
Значи претежно слушам рок музика, многу ретко и метал. И како јас што знам метал музиката е произлезена и е правец на рок музиката. Па има разлика, но е премногу мала. Секој знае дека металот е по динамичен, повеќе е за будалење и.т.н. Но правам муабет со некои металци и ми тврдат дека разликата меѓу рок и метал музиката е пре-пре голема. Имам нешто слушнато и дека рок музиката ја слушаат христијаните, а метал музиката сатанистите. На мој чичко другар, беше во македонски рок бенд и го имав слушнато дека го тврди токму тоа, и рече: "колку верниците, атеистите и сатанистите да тврдат дека металот не е сатанистичка музика не е така. ОНој кој го слуша метал го опседнува сатаната и станува сатанист". Па метал музиката има и некои правци како live canibalisam и exorcisam. Па колку и да се слични музиките знам металци што мразат рок музика и рокери што мразат метал музика. Тие тврдат дека тие два правци немаат врска со верската определба, сепам музикте се слични, а едните ги мразат другите. ЗОШТО? Не сакаат нешто да признаат ? Кријат нешто? Тврдат дека има голема разлика, а ни самите не знаат да ја објаснаат таа ОГРОМНА РАЗЛИКА. Па сакам ваше мислење дали е пре голема разликата меѓу метал и рок музиката, и ако е која е. И дали метал музиката ја слушаат сатанисти, а рок музиката христијани.
Ај да не се мајтапиме, чичо Атеист да ти објасни некои работи. Металот е рок музика. Ако некој металец изјавил дека не сака рок музика значи не се сака ни себеси ни металот. Рок музиката е поопшт поим во однос на металот. Значи во рок музиката спаѓа и металот кој пак натаму има поджанрови.
Еве за да ти е појасно за рокот, види тука колку многу жанрови има.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rock_genres
Што се однесува пак до другото прашање, (е јбг ако реков нема мајтап, не моем да издржим, морам). Да сите металци се сатанисти и јадат мали деца за доручек

Ај да не се мајтапиме, чичо Атеист да ти објасни некои работи. Металот е рок музика. Ако некој металец изјавил дека не сака рок музика значи не се сака ни себеси ни металот. Рок музиката е поопшт поим во однос на металот. Значи во рок музиката спаѓа и металот кој пак натаму има поджанрови.
Еве за да ти е појасно за рокот, види тука колку многу жанрови има.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rock_genres
Што се однесува пак до другото прашање, (е јбг ако реков нема мајтап, не моем да издржим, морам). Да сите металци се сатанисти и јадат мали деца за доручек
Абе батали википедија...Ако правиме вистински муабет,рок,метал,гранџ и уште милион жанрови СЕ спаѓа во рок ен рол.

металците се антихристова секта и нивната музика е на фреквенции кои ги отвараат портите на душите на тие шо ја слушаат за да влезат демони во нив. Нивните песни се саде за гробој и ѓаоли. Секој металец треба да положи заклетва на сатаната потпишана со крв на полноќ на гробишта уз обред на мирисање на чорапи еден со друг и меѓусебно повраќање в уста, и во рок од недела дена треба да украде и му донесе на водачот олук од куќа како симбол на верност.
Рокерите се поинакви, тие се подомаќини, песните им са за женски, мотори, коли.... за разлика од металците се капат и пазат на хигиена. Јас си сакам повремено да слушнам некоја рокерска песна било од домашните рок состави Црвена јабука, парни ваљак, Бајага... или странски од постарите Дуран Дуран, Бонии М, Том Џонс, Пинк флодер...
А панкерите?

панкерите се исто металци само погрди и не знат да свират
Не се бањаат и ако некој си ги измие нозете,го бркаат од бендот.

Абе батали википедија...Ако правиме вистински муабет,рок,метал,гранџ и уште милион жанрови СЕ спаѓа во рок ен рол.
А јас што реков? Го виде линкот воопшто? Не ти чини википедија? Види во Британика... или кај сакаш. Тоа се дефинициите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom