Прашања за Исламот III

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да, од 10 до 14-15 сум секој ден. :)
На прашањето ќе ти одговорам утре на саем ако дојдеш. :D
Јас да работев во некоја од тие издавачки куќи, ќе ги рекламирав. Требаше и ти тоа да го направиш.:)
(Ме интересира дали Берик те посетил?:))(исто така би те прашал и како иде (сака ли народов книги), но темава не е баш идеална)
Инаку, да се вратиме на дискусијата т.е. одговорот на прашањето. Има шпекулации дека тој се наоѓа во Франција!? Дали е вистина?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Јас да работев во некоја од тие издавачки куќи, ќе ги рекламирав. Требаше и ти тоа да го направиш.:)
(Ме интересира дали Берик те посетил?:))(исто така би те прашал и како иде (сака ли народов книги), но темава не е баш идеална)
Инаку, да се вратиме на дискусијата т.е. одговорот на прашањето. Има шпекулации дека тој се наоѓа во Франција!? Дали е вистина?
Јас не сметам дека треба на кајгана да се рекламирам, напишав тука на темата за тие со кои дискутирав, па кој сака да дојде да се напиеме кафе ќе дојде. Кој не сака ќе продолжи да глуми голем ум на кајгана во дебативе и така :)
Берик има фобија,не верувам дека ќе ме посети.. може тајно да помине да ме види :D
Не сум слушнал за тие шпекулации,ќе се информирам па ќе ти кажам.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас не сметам дека треба на кајгана да се рекламирам, напишав тука на темата за тие со кои дискутирав, па кој сака да дојде да се напиеме кафе ќе дојде. Кој не сака ќе продолжи да глуми голем ум на кајгана во дебативе и така :)
Берик има фобија,не верувам дека ќе ме посети.. може тајно да помине да ме види :D
Па барем каталог или нешто слично, нема врска тоа сега во моментов.
Добро, како ти го разбираш поимот божји син т.е. мислам конкретно на Иса? Логички нели не е можно еден Бог да има син!? Ме интересира затоа што тој е спомнат и во Куранот и се смета за еден од пророците т.е. божјите пратеници!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Па барем каталог или нешто слично, нема врска тоа сега во моментов.
Добро, како ти го разбираш поимот божји син т.е. мислам конкретно на Иса? Логички нели не е можно еден Бог да има син!? Ме интересира затоа што тој е спомнат и во Куранот и се смета за еден од пророците т.е. божјите пратеници!
Оваа книга(од Исус до Мухаммед), и уште две други тоа го објаснуваат многу убаво.
Ако поминуваш,бујрум.. ако не,ќе ти одговорам утре бидејќи за пишување има доста а краток сум со време.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Оваа книга(од Исус до Мухаммед), и уште две други тоа го објаснуваат многу убаво.
Ако поминуваш,бујрум.. ако не,ќе ти одговорам утре бидејќи за пишување има доста а краток сум со време.
Ако ми дозволи лимитот ќе ја купам. Која е цената?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Да, муџа-психијатар - тоа е тоа, што ни фалеше овде на Кајгана.
Сепак, каков и да си, мора да ти се честита на отвореноста (за саемот). - тоа е една работа.
Друга работа е прашањето - зошто мислиш дека човек би сакал да запознае некој како тебе? Зошто мислиш дека некој би сакал да беседи со човек кој активно работи на подршката и каузата на своите соверници, во истребување на Христијаните?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Да не си продавач? :)
Ме интересира, се знае ли каде се наоѓа првиот Куран или тој е исчезнат во историјата?!
Jas mislam deka e odgovoreno od poodamna ova prasanje, od strana na el kewser,http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-за-Исламот-ii.43533/page-235
origainalen rakopis na kuranot se naoga vo taskent glaven grad na uzbekistan rakopis koj datira uste od vremeto na osman .sobran vo eden mushav.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Да, муџа-психијатар - тоа е тоа, што ни фалеше овде на Кајгана.
Сепак, каков и да си, мора да ти се честита на отвореноста (за саемот). - тоа е една работа.
Друга работа е прашањето - зошто мислиш дека човек би сакал да запознае некој како тебе? Зошто мислиш дека некој би сакал да беседи со човек кој активно работи на подршката и каузата на своите соверници, во истребување на Христијаните?
Не знам,одговори си го сам тоа прашање. :)
Како и да е, последен ден у понеделник наверојатно ќе бидам, за викенд не сум тука..
и така..
многу ми е мило што запознав некои ликови, се изненадив.
и така :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Да сум на место на некој како тебе и ја би се зненадил од фактот дека некој сака да ме упознае.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да сум на место на некој како тебе и ја би се зненадил од фактот дека некој сака да ме упознае.
Добро друже, иронично прашав затоа што гледам дека се пецкате на оваа тема.:)
И не би сакал јас да прерасне во уште една караница. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom