Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Од каде Филе е толку сигурен дека ќе падне банот од УЕФА?

Немам поим, али во 90% од случаите е во право. Сепак едно е кога си главен Соси од Македонија во Барселона и делуваш на лице место, а друго е кога читаш рекла казала по веснициве и интернетов. Дај Боже да е во право.

Такви се весниците. Од каде на друг начин ќе можеш да знаеш, што и како се дешава? И јас се надевам. За 90 дена ќе знаеме што и како е.

Као прво, од УЕФА немаме никаква забрана, туку од ФИФА, тоа се 2 многу различни поими.
A, FIFА нема потреба да ни врши допинг контрола (веројатно нема ни надлежност) затоа што Барса не се натпреварува во ни едно натпреварување што го организираат они...

Го збориме тоа веќе 2 сезони. Нема мотивација кај играчите. Се виде кој се најмногу мотивирани: Нејмар, Бартра и Алба. Тие што немаат титули што се млади и желни за игра. Мора промени ако сакаме титули, неможе со овој состав од 2009 да играме исто. Точно дека 7 години играме полуфинале и 2 пати освоивме и у Лигата ни иде добро, ама сетоа тоа последните 2 и последната на Пеп, значи 3 години, играме некако на сила.
Ни треба свежа крв. Некој желен за игра. Меси... Меси го боли курот и за ЛШ и за се. Си праи скари мари со другарите, си пие кока коли, кој ќе му каже трчај? Ја гарантирам дека он оваа сезона нема над 8 км истрчано. Мора да се праи ремонт на тимот, а тоа е можно само ако дојде Лапорта и донесе тренер од типот на ПЕП, што неговиот збор ќе биде секад последе.
Значи по милионити пат ќе кажам МАСКЕРАНО НЕ Е ШТОПЕР! Нека се јави тој што викаше дека он ни е најдобар у одбрана човече :tapp:, влера 3 топки идат над него неможе да скокне. Го нема Пиќе нема кој да команда у одбрана. Под хитно ни треба 2 високи штопери, под хитно.
Друго, Алвеш вчера катастрофа, многу згрешени пасови, центаршутевите катастрофа, али како и да е сто пати е подобар од Монтоја. Тука може да се продаде монтоја и да се донесе квалитетен бек и да ротираат со Алвеш.
Левата страна ни е за нијанса подобра. Алба е топ, трча ко луд, ама многу е низок, вчера при голот него го надрипаа. Од друга страна и Адриано е катастрофа у одбрана, видовме тука некој го постираше голот на Сосиедат кога Адриано си остана на центар, а имаше играч до него.
Средина, вчера најкатастрофа. Никад не сум ги видел толку лошо да изиграат. Иниеста ме изненади колку беше лош. Полош бепе и од Фабрегас. Овој може не трча, ама барем не изгуби и топки.. Иниеста 90% ги изгуби. Чави стандард. Пасови на 2 метри ја држи средината. Бускетс у 2 утакмици еднаш ќе ја изгуби топката па после у една утакмица сто пати.
Тоа е тоа. До некаде не се криви ни играчите. Сите си знаат дека имаат сигурно место и не се замараат. Остави го Фабрегас, Чави, Бускетс, Алвеш 2-3 утакмици по ред на клупа, ќе видиш како ќе ораат по терен после тоа. Али за да се среди прво сето ова треба да се смени најпрво управата, а после и тренерот. Без тоа ништо. Ако остане вака и следната сезона, макар сеа освоиме Лига и Купа, другата сезона ќе го праиме истиот муабет.

Ни тренер како Пеп не може да го седне Меси, неодамна изјави како настанале проблеми еднашка кога пробал да го седне Меси

Ни тренер како Пеп не може да го седне Меси, неодамна изјави како настанале проблеми еднашка кога пробал да го седне Меси
Ако неможе некој како Пеп, барем нека дојде некој како Клоп да знае да го мотивира.

1480720_828175840544433_8955859440888792134_n.jpg

Мајке ми се брукаат понекогаш со изјавиве шо ги даваат после мечот...

Можно е Кристијано да го пропушти финалето од Копа дел Реј.
Иначе, финалето се игра за 6 дена, на Местаља.

Го баравме мудрецот ете го се појави. Од кога му ги читам колумните ова е едно од најжестоките интревјуа на Кројф, и еден од најголемите напади кои ги дал со зборови. Цар!!! Јас сум среќен што постои и што е еден од ретките кои имаат муда да ја посочат реалноста како што е. Се истури на цело раководство и го прогласи за нелегитимно.

Cruyff: "People cant be be angry with the team or Martino, they can be sad, but the fault lies with those that control the club."

Ако сакате да го читнете најбитното пратете го https://twitter.com/FutbolSergi. Можете да го читате и тие кои немате твитер.

има маж шо ќе го шутни Тата уште вечерва ?!
речено во саботата,џабе дебати и тракатанци,оваа риба сегашна смрди од главата !

се шпекулира за потпишан преддоговор со тренер кој ќе го замени тата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom