UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
heh, Kurtoa ima sjebana klauzula, citam sea u GDS, nema da moze da igra protiv Chelsea u eventualna presmetka na ovie dva tima vo LS, izgleda toa go dogovorile pri pozajmicava, osetno ke bidat oslabeni Ateltico u duel protiv londonskiot klub.
Може да игра, ама треба за секој настап против Челзи, Атлетико да плати по 3 милиони изгледа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
4 kako sto razbrav, sekako deka nema da gi platat, se na se 8, ili eve 6m evra ke gi cini za eventualno 2 meca. E sega za finale neka plakaat neka ne se zaebavaat :)

M

Mario Gómez

Гостин
Ах бе Бобче пак со муабетиве бренд ко Манчестер Јунајтед не требало да игра бункер :eek: нели во Лига на Шампиони нема брендови, не играло името? Епа МЈ беше тотален аутсајдер, седми во Премиер Лига, турбулентна сезона, тим пред ремонт. Како сакате да игра против шампионот на Европа и главен фаворит за освојување на ЛШ?
A znaesh zashto ste sedmi vo premier liga, okej del poradi promenata na trenerot, del poradi igrackiot kadar, no najbitnoto e shto koga na vas poslabite ekipi kje vi se zatvorat neznaete so topkata da igrate i samo nafrleni topki po 100 na natprevar. I Kroos da dojde dzabe, koga samo ke nafrla topki. Ako vie ste zadovolni so pristapot na vashiot tim vo ovie dve utakmici vasha rabota, jas ne bi bil, samo ke gledam koa u Anglija nekoja ekipa so posilna odbrana ke se zacementira u 16 metri i ke se smeam kako ke igrate so topkata u nozete. Do togash mozete Manaskov da go kupite da trca po visoki topki. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
A znaesh zashto ste sedmi vo premier liga, okej del poradi promenata na trenerot, del poradi igrackiot kadar, no najbitnoto e shto koga na vas poslabite ekipi kje vi se zatvorat neznaete so topkata da igrate i samo nafrleni topki po 100 na natprevar. I Kroos da dojde dzabe, koga samo ke nafrla topki. Ako vie ste zadovolni so pristapot na vashiot tim vo ovie dve utakmici vasha rabota, jas ne bi bil, samo ke gledam koa u Anglija nekoja ekipa so posilna odbrana ke se zacementira u 16 metri i ke se smeam kako ke igrate so topkata u nozete. Do togash mozete Manaskov da go kupite da trca po visoki topki. :D
Мешаш работи пак Боби. Зошто да не би била задоволна со пристапот ако поминевме со 1:1 и 2:2 или ако останеше 1:0 на пример кај вас на гости? Топката во гол е? Во гол е. Резултатот е во полза на Манчестер? Во полза е. Да разјасниме, се додека моја екипа освојува титули не ме интересира ни дали катанаџо играла или имала 200 шута на гол. Убава игра не е ниту катанаџо ниту тики така мака, туку таа што ја носи топката во гол, е од тоа поубаво нешто амин. На кој му смета нека повели нека најде противотров за тоа. Туку одреден дел од вас ги префаќа манијата која ја имаа дел од фановите на Барса тука, дека треба да се отвори противникот против помоќна екипа и лагзам да пројдете. Е нема така, сите видоа како само можеш да го поминеш Пеп и неговото вртење, со организирана одбрана, која за жал кај нас киксна по голот на Евра, Руни промаши шанса и се отиде по вода но мислам дека против Челзи или Атлетико би се помачиле уште повеќе.

Не знам зашто мислиш дека и следната сезона би играле така, види со Фергусон како игравме 10/11 и 11/12, разлика небо земја. Види ги Ливерпул лани и види ги Ливерпул сезонава како се спретни со топката, лани не знаеја да ја префрлат од лево на десно. Полно повреди во Манчестер како капак допринесоа да сезонава биде тоа што бидна, 50 натпревари на Мојс, 50 различни состави. Башка овој проблем со средината датира и од лани ова време кога се влечевме како црева по ПЛ но нешто како Барселона во Ла Лига си ја имавме освоено титулата уште од јануари неформално па ни се можеше. Проблемот е што летово не се засили тимот како што треба и тоа е тоа. Здравје, идеме понатака.

M

Mario Gómez

Гостин
А и дискутабилно е ова со бункеров зошто од статистикава од тие миљон ваши удари кон гол, 2/3 беа свадбарски топки во задњи ред публика а прво полувреме ние бевме тие со шут кон рамки на гол, не вие. Дечките вчера изиграа за сите пари и не можеш никого да кривиш.
Eve ti statistika od prvo poluvreme.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Eve ti statistika od prvo poluvreme.

Све мислам дека ниту една не идеше накај голот, може грешам, ќе изгледам повторно, во глава ми се само шутевите на Робен во гол аут :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
aiii fanovite na atletiko ej, ko da ne se spanci, najbolja publika mislam deka imaat, luta atmosfera pravat sto e apla retkost vo Spanija, samo da se sporedi atmosferata na nivni stadion i onaa na Bernabe, razlika u klasi vo navivanje, Real da ja imaat taa podrska doma ima site mecevi da gi dobijat na domasen rutinski, vklucuvajki go i duelot so Barsa, oni nemaat 12ti igrac od tribini, Atletiko i 12ti i 13ti imaat, svaka im cast, pravi fanatici a ne kremci i turisti.

p.s. Istovo vazi i za Nou Kamp.
Севиља ја има најдобрата публика во Шпанија, типците се болни кога навиваат. Депортиво се тука некаде, ама мислам дека вода можат да им носат на овие. Исто и Билбао, посебно годинава на новиов стадион како уште повеќе да добија сила за навивање, не запираат 90 минути.
Атлетико што од скапи билети што од нешто друго немаа некоја којзнае каква публика до пред 2-3 години. Сите ја знаеме приказната за Мадрид, дека побогатите навиваат за Реал, а посиромашните навиваат за Атлетико, па и тоа има голем удел бидејќи Калдерон беше празен.
Е сеа глорихантери или не, луѓето последниве 2 години навиваат без престан и дефинитивно се и они заслужни за ова што го прави Атлетико.

А за ова клаузулава на Куртоа не знаев, сјебана работа ќе е, да е во финале мислам дека ќе платат, за во 1/2 финале не им се исплати да дадат 8 милиона само за да го поминат Челзи. А баш сакав да гледам Чоло vs Мурињо дуел, страшно добро ќе беше уште сега.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Не стигнав вчера да пишам, одлични утакмици двете.

Баерн повеќе од заслужено помина, ама Јунајтед ме изненади, се надминаа себеси со оглед на тоа како играат сезонава.

Атлетико, Симеоне:cuc::cuc:
Доказ дека парите секогаш не го носат успехот. Во вакво време кога секој тим троши по 100тици милиони, да си во најдобрите 4ри во Европа со скромен буџет, и продажба на најдобриот напаѓач, и да ја надиграш Барса е стварно голем подвиг. Симеоне, Клоп, Роџерс, Мартинез се најпотенцијалните менаџери во светот.

Во колку часот е ждребот?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А за ова клаузулава на Куртоа не знаев, сјебана работа ќе е, да е во финале мислам дека ќе платат, за во 1/2 финале не им се исплати да дадат 8 милиона само за да го поминат Челзи. А баш сакав да гледам Чоло vs Мурињо дуел, страшно добро ќе беше уште сега.
Брат не зезај, историска шанса им е ова на Атлетико, јас би зела и кредит за тие 8 милиона ако ги немаат :) замисли па колку ќе заработат после тоа ако испадне ова добитна комбинација. Знам дека шпанскиве клубови не се нешто финансиски најсјајни ама 8 милиона не се ништо за ситуацијава во која се наоѓаат.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Нека не се занесува многу Симеоне, нека има усул малку, а не како на селски пазар - Не ме интересира кој е противник, ние играме финале. Ма немој!
Немам прочитано таква изјава од Пеп, Мурињо, Хејнкес, Клоп, Анчелоти, Капело, Фергусон, Хицфилд... Не игра куп на Шпанија, па со овакви потценувачки изјави

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Глорихантери! :icon_lol:

Винсенте Калдерон беше еден од најпразните стадиони во Шпанија изминативе години, се полнеше само за градското дерби и последните фази од УЕФА купот/ЛЕ кога Атлетико освојуваше. Сезонава им се крена стандардот, ма да во домашното пак е штама на поголемиот дел. Не се шминкери ко на Бернабе и КампИскосенаТрева, ама не се ништо посебно.

Ако бараме фанатици во Шпанија тоа се Баскијците, Андалузијците и Ла Коруња.
Абе може не се на секоја утакмица толку фанатични како вчера, ама кога треба и тоа како се 12ти играч на Атлетико. Нашиве и у такви утакмици се ко пичиња, ако треба само да се исфирка некој и толку :D
Тоа се должи и на фактот дека публиката на Атлетико е претежно од Мадрид и нормално е да дишат заедно со клубот кога е потребно. Додека на Реал имаш туристи од пизду материну, дошле да се сликаат, да го видат Роналдо и утредента пут под ноге.

Иначе све све, ама кога прочитав дека Атлетико вчера играл бункер...ми иде да се отруем :pos::pos::pos: Атлетико играл бункер а вчера имаше шанса да им даде минимум 5 гола. Овие другиве што сакаа да играат фудбал, у две утакмици имаа 2 шанси за гол. Фак лоџик.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Нека не се занесува многу Симеоне, нека има усул малку, а не како на селски пазар - Не ме интересира кој е противник, ние играме финале. Ма немој!
Немам прочитано таква изјава од Пеп, Мурињо, Хејнкес, Клоп, Анчелоти, Капело, Фергусон, Хицфилд... Не игра куп на Шпанија, па со овакви потценувачки изјави
Чоло е новиот Мурињо. Тренериште е ама го има тоа сељачкото у него и однесување нула спрема неговите противници. Уствари со ова темпо Мурињо вода ќе може да му носи на Чоло.
Брат не зезај, историска шанса им е ова на Атлетико, јас би зела и кредит за тие 8 милиона ако ги немаат :) замисли па колку ќе заработат после тоа ако испадне ова добитна комбинација. Знам дека шпанскиве клубови не се нешто финансиски најсјајни ама 8 милиона не се ништо за ситуацијава во која се наоѓаат.
Јес да им е историска шанса, ама што знам, мислам дека и претседателот на Атлетико изјавил дека они се финаниски спосопбни да дадат толку пари за 180 минути. И јас би сакал да платат, заслужуваат да играат финале луѓето, ама искрено не верувам дека ќе ги фрлат тие пари во 1/2 финале.
Ама ај прво нека помине ждрепката утре, па ќе видиме дали воопшто ќе треба да ги фрлаат тие пари.

Последно уредено:
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Алвес: „Атлетико го направи токму она што им одговара, ја исушија тревата до максимум“.
Чави: „Заслуживме барем продолженија, бевме подобри од Атлетико“. (шта речи :pos: )

Децата од Барселона кои секогаш знаат да признаат пораз. За разлика од педерите од Мадрид кои постојано плачат :D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.981
Поени од реакции
67.784
Kaко не бе, нели, не кажа Мурињо, јас сум специјалниот.

Мислам дека не потценува никој, туку верува во својот тим. Играат како да нема утре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom