UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 јули 2007
Мислења
791
Поени од реакции
218
Jaс имaх чувство, декa Меси боикотирa мечот. 6.8 км. не е нормaлно! Ронaлдо пробегa повеке во Вторник.:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мојата желба е Атлетико против Челзи, а Баерн против Реал. Финале Атлетико-Баерн, шампион Атлетико.

Би било интересно кога Мурињо би налетал на тренер кој е поголем фанатик од него, и на екипа која е максимално мотивирана. Ми се чини дека средниот ред на Челзи е премек за Атлетико. А Реал глатко би испаднал против Баерн.

M

Mario Gómez

Гостин
Baern imaat problem, jasno e toa. Del od toa shto bundesligata ne donese mnogu konkurencija godinava i nekoi igraci stagniraa, del so povredata na Tiago koj beshe mnogu biten za brziot transfer na topkata niz sredinata, i nekolku takticki greshki na Pep posebno vo prviot natprevar. Mislam ne treba da se odzeme nishto od toa shto go izigra odbranata na Junajted(site 11 igraci), ama covece se unishtuva fudbalot vaka. Koga moze Pep da ima muda i u natprevar vo koj od pocetok ima rezultat shto mu odgovara da izvadi preofanziven sostav moze i Mojs da stavi nekoj sostav so koj ke ima nekakov prenos na topkata a ne samo shutni napred i nadevaj se deka nekoj ke ja fati. Duri i Wenger izvadi eden odlicen sostav u Minhen koj igrase fudbal. Karik i Flecher shtoperi igraa, sramota e za takvo ime i brend kako shto go pretstavuvaat da se brani doma i gosti makar bile vo problemi.

Izgledav hajlajts od drugiot natprevar i sekoja cest za Atletiko. Definitivno se Dortmund od minatata sezona, mnogu shansi kreiraat i igraat brz fudbal. Messi neka ja zavrshi karieraat vekje, podolgo vreme nemoze da istrcha povekje od 6 kilometri, vo Dortmund ne bi zaigral nikogash. :D Moze voda da mu nosi na Kika momentalno.

B

Beck's

Гостин
Најјаки беа фановите на Атлетико синоќа коа почнаа " оеее оеее оеееееееееее Чоло Чолооо, оеее оеее оеееееееееее Чоло Чолооо" :cuc:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
aiii fanovite na atletiko ej, ko da ne se spanci, najbolja publika mislam deka imaat, luta atmosfera pravat sto e apla retkost vo Spanija, samo da se sporedi atmosferata na nivni stadion i onaa na Bernabe, razlika u klasi vo navivanje, Real da ja imaat taa podrska doma ima site mecevi da gi dobijat na domasen rutinski, vklucuvajki go i duelot so Barsa, oni nemaat 12ti igrac od tribini, Atletiko i 12ti i 13ti imaat, svaka im cast, pravi fanatici a ne kremci i turisti.

p.s. Istovo vazi i za Nou Kamp.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Baern imaat problem, jasno e toa. Del od toa shto bundesligata ne donese mnogu konkurencija godinava i nekoi igraci stagniraa, del so povredata na Tiago koj beshe mnogu biten za brziot transfer na topkata niz sredinata, i nekolku takticki greshki na Pep posebno vo prviot natprevar. Mislam ne treba da se odzeme nishto od toa shto go izigra odbranata na Junajted(site 11 igraci), ama covece se unishtuva fudbalot vaka. Koga moze Pep da ima muda i u natprevar vo koj od pocetok ima rezultat shto mu odgovara da izvadi preofanziven sostav moze i Mojs da stavi nekoj sostav so koj ke ima nekakov prenos na topkata a ne samo shutni napred i nadevaj se deka nekoj ke ja fati. Duri i Wenger izvadi eden odlicen sostav u Minhen koj igrase fudbal. Karik i Flecher shtoperi igraa, sramota e za takvo ime i brend kako shto go pretstavuvaat da se brani doma i gosti makar bile vo problemi.

Izgledav hajlajts od drugiot natprevar i sekoja cest za Atletiko. Definitivno se Dortmund od minatata sezona, mnogu shansi kreiraat i igraat brz fudbal. Messi neka ja zavrshi karieraat vekje, podolgo vreme nemoze da istrcha povekje od 6 kilometri, vo Dortmund ne bi zaigral nikogash. :D Moze voda da mu nosi na Kika momentalno.

Робен тренирал со десна да набацува и подава....:vozbud:

Ја неам повеќе од страв...Робен порано незнаеше да оди со десната а глеј го денес...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

Мислиш дека до Мојс е проблемот, со тој играчки кадар толку, несум ја гледал утакмицата ама го знам Јунајтед, со преспор среден ред, крила исто како да ги нема, така да колку и да сака Мојс или било кој друг да им е менаџер да излезе против Баерн кој што ги имаат ултра брзите Робен и Рибери и страшно интелигентен среден ред неможеш на друг начин да играш освен да се браниш и да чекаш некоја контра ако од горепосменативе така наречени крилни играчи истрчи некој до 16 метри на Баерн или пак да се крстиш на некој индивидуален потег на Руни или пак некој прекин.

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Чоло после натпреварот со Милан изјави - Не ме интресира кој ќе ни биде противник понатаму, ние ќе играме финале! Колку само моќна е оваа изјава..Замислете што побудува кај играчите..Кажав и во нашиот фан клуб..Секој голем успех започнува со човек на клупата кој има големо срце..Да, фудбал се игра со срце. Како фан на Барса нормално е да забележам дека Барса не игра повеќе со срце..затоа и заслужено испадна, а кога на тоа ќе се додаде и Тата..:facepalm: Видете ги Пеп, Мурињо, Чоло, Клоп..тие го доживуваат секој миг на теренот. Кога ќе ги гледам чувствувам дека спремни се дури да влезат во игра..Тоа е она што ја прави разликата..Мислам дека Атлетико има реални шанси за финале, но да не се лажеме, мислам дека Реал и Баерн иако тешко, можат да се справат и да победат..За Челзи, мислам дека ќе биде густо главно поради сличната игра која ја негуваат.. Се на се мислам дека ќе има уште изненадувања..Мој тип за полуфинале е

Атлетико - Челзи
Реал - Баерн

Спортски Поздрав!

M

Mario Gómez

Гостин
Робен тренирал со десна да набацува и подава....:vozbud:

Ја неам повеќе од страв...Робен порано незнаеше да оди со десната а глеј го денес...
Covek uci dodeka e ziv. U site golemi utakmici poslednive godini na Baern, Robben e najaktiven i poradi nego gubime ili dobivame. U nego i u Muller go nema tiki taka u krvta. :D Mandzo, Muller i Robben mora da igraat, tie se tie koi go imaat pobednickoto u niv, a ne Kroos i Goce. :)

Sakam so Atletico ili Real, ako se padnat Atletico- Real i Baern-Chelsea nema da e tolku vozbudlivo.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
aiii fanovite na atletiko ej, ko da ne se spanci, najbolja publika mislam deka imaat, luta atmosfera pravat sto e apla retkost vo Spanija, samo da se sporedi atmosferata na nivni stadion i onaa na Bernabe, razlika u klasi vo navivanje, Real da ja imaat taa podrska doma ima site mecevi da gi dobijat na domasen rutinski, vklucuvajki go i duelot so Barsa, oni nemaat 12ti igrac od tribini, Atletiko i 12ti i 13ti imaat, svaka im cast, pravi fanatici a ne kremci i turisti.

p.s. Istovo vazi i za Nou Kamp.
Глорихантери! :icon_lol:

Винсенте Калдерон беше еден од најпразните стадиони во Шпанија изминативе години, се полнеше само за градското дерби и последните фази од УЕФА купот/ЛЕ кога Атлетико освојуваше. Сезонава им се крена стандардот, ма да во домашното пак е штама на поголемиот дел. Не се шминкери ко на Бернабе и КампИскосенаТрева, ама не се ништо посебно.

Ако бараме фанатици во Шпанија тоа се Баскијците, Андалузијците и Ла Коруња.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ах бе Бобче пак со муабетиве бренд ко Манчестер Јунајтед не требало да игра бункер :eek: нели во Лига на Шампиони нема брендови, не играло името? Епа МЈ беше тотален аутсајдер, седми во Премиер Лига, турбулентна сезона, тим пред ремонт. Како сакате да игра против шампионот на Европа и главен фаворит за освојување на ЛШ? А и дискутабилно е ова со бункеров зошто од статистикава од тие миљон ваши удари кон гол, 2/3 беа свадбарски топки во задњи ред публика а прво полувреме ние бевме тие со шут кон рамки на гол, не вие. Дечките вчера изиграа за сите пари и не можеш никого да кривиш. Флечер болен игра се жртвува ради неискусноста на управата прошлото лето да донесе играчи како што треба. Што сакате повеќе?

А ова што одреден дел од фановиве на Баерн сакате да му се отвараат екипиве на Баерн, па да ги полните ко Гројтнер Фирт и остали, малку морген тоа. За секоја игра се наоѓа против игра од време на време само на некого му успева, на некого не. Дали не сте навикнати дека сте фаворити или никој нема против игра во Германија за Баерн не знам, ама Гвардиола на онаа плата што ја зема треба да најде лек и за 20 бункери. Секој си игра ко шо знае и му се можностите, другиот треба да најде решение ако сака да победи.

Затоа мислам дека под Јуп бевте пострашни, поконкретни. Под Пеп сте можеби повеќедимензионални, точно, ама под Јуп знаевте што сакате уште кога Ноер ќе дегажираше.

I

IBIZA SOUND

Гостин
se slagam so the man x
ite kako ima vrska i trenerot,malku da gi zapale igracite,a ovoj tata nema sila za da bide trener za tim kako sto e barsa

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
heh, Kurtoa ima sjebana klauzula, citam sea u GDS, nema da moze da igra protiv Chelsea u eventualna presmetka na ovie dva tima vo LS, izgleda toa go dogovorile pri pozajmicava, osetno ke bidat oslabeni Ateltico u duel protiv londonskiot klub.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom