“Тајните“ ученици на Исус

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Било која вера неможе да ги подобри односите меѓу луѓето ако тие сами не се сакаат и разбираат . Денеска и ретка е љубовта меѓу партнери од различна религија ,таа само дели ништо друго не праи .

Тачно: Христос дојде да ги раздели оние кои се со Него од оние кои се против Него, односно Он дојде да ги прибере Своите...

Тачно: Христос дојде да ги раздели оние кои се со Него од оние кои се против Него, односно Он дојде да ги прибере Своите...
38 оти слегов од небото не да ја извршувам Мојата волја, туку волјата на Отецот, Кој Ме прати.
Јован 6
А која е вољата на Исус?

38 оти слегов од небото не да ја извршувам Мојата волја, туку волјата на Отецот, Кој Ме прати.
Јован 6
А која е вољата на Исус?
А да се искачеше на седмо небо со твојот магичен прав и да го прашаше на Исуса лично!Оти гледаш никој од земјата нема одговор за твоите прашања.

А тие туѓите чиви се ? Ја мислев татко му сите ги создал ,прв пат слушам дека имало и туѓи .

А тие туѓите чиви се ? Ја мислев татко му сите ги создал ,прв пат слушам дека имало и туѓи .

Туѓите се сите оние кои своеволно одлучија, одлучуваат и ќе одлучат да не бидат прибрани од Христа Бога.

Туѓите се сите оние кои своеволно одлучија, одлучуваат и ќе одлучат да не бидат прибрани од Христа Бога.
Значи ако не сум за ,автоматски сум против бога .Нема неутрални ?

Значи ако не сум за ,автоматски сум против бога .Нема неутрални ?

Матеј, 12.30:
„..Кој не е со Мене, против Мене е; и кој не собира со Мене, тој растура...„.

Од Христовите зборови, не можам да видам трета можност.

Матеј, 12.30:
„..Кој не е со Мене, против Мене е; и кој не собира со Мене, тој растура...„.

Од Христовите зборови, не можам да видам трета можност.
Истото го правеле и окупаторите во дамнешни времиња , или си со мене или ќе те снема , како е тука бог различен од нив ?

Истото го правеле и окупаторите во дамнешни времиња , или си со мене или ќе те снема , како е тука бог различен од нив ?
Зошто би бил поразличен? И тие се луѓе по негов лик. И тие ја извршуваат неговата волја.

Сите окупатори делуваат насилнички кон окупираните, не оставајќи им избор.
Христос доброволно отиде на крстот: и за лошите, и за добрите и сите не‘ повика на спасените. Кој сака, нека пријде кон Христа, а кој нејќе, негов избор...

Христос доброволно отиде на крстот: и за лошите, и за добрите и сите не‘ повика на спасените. Кој сака, нека пријде кон Христа, а кој нејќе, негов избор...
Или ќе ми се покориш или ќе те изгорам.Магаре или змија муабетов.

Исус не е предаде сам, него го опколија и фатија голема воена единица на Римјаните подпомогнати од еврејски стражари. Тој беше суденм осуден и распнат. Никакво доброволство нема тука.

Па и овој не им оставил избор или си со него или против него , си прочитал нешто за потоп ,sodom и gomorrah некои градови дека срушил ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom