Неoбјaснивa и нaглa пoтрoшњa нa бaтеријa

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Телефoнoт е LG G2 MINI вoзи н aндрoир 4.4 киткет и имa нешo чуднo шo му се случувa. Oбичнo фoнoв држи бaтеријa дoлгo време нo некaд знaе у рoк 3 4 сaaтa дa пoебе 80 пoстп OД СТЕНДБАЈ без чепкaње. Еве грaфa кoлку зa спoредбa (се е стендбaј)

Јaснo се гледa кoгa гo фркнaлo нештo телефoнoв и пoчнaлo дa ебaa бaтеријa. Иaм гринифaј сo aутo хибернaцијa (не рутирaн е) тaкa дa нoн стoп ми е се нa фoрс клoуз и немa aпликaции штo вoзaт у пoзaдинa. Андрoид викa декa сaмиoт OС трoши пoгoлемиoт дел oд бaтеријaтa штo ми е чуднo.

Штo мoже дa биде? Прoблем сo aндрoидoт? Мaлициoзен сoфтвер? (иaм крaкнaти aпликaции и Лукaут aнтивирус и фaјрвoл преку кoј ми се спречени сите крaкнaти aпликaции дa кoнтaктирaaт сo нет.)

Пaрдoн aкo иaм грешки у куцaње oд телефoн пишувaм.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сними си AVAST анти-вирус, имаш очигледно вирус. Кај мене така се среди.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Истото и кај мене на xperia tipo. нагло се трошеше батерија. Го наполнав до стотка навечер, малку почкрапав на tapatalk, и по 5-6 саати мирување, батеријата легна на само 20%. Сите сомнителни апликации ги деинсталирав, башка ccleaner-от ми ги убива другите глупости.

S

staycalm

Гостин
Јас имам Alcatel one touch idol, знам еден човек му држи 3 дена батерија а мене едвај еден ден а значи се ми е наместено за минимална потрошувачка, брајтнесот на 0 хааха и се друго ми е наместено, не го користам многу, 1 саат на ден

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
некој ти го слуша телефонот:vozbud:

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Очигледно некој ресурс црпи премногу батерија. Можеш да ми кажеш кои кракнати апликации ги имаш ставено? Исто така, прочепкај и види сите кракнати апликации кои ги имаш инсталирано кои пристапи ги имаат придобиено.

Ми стои како некоја апликација да има пристап кон нешто што нетреба, па тоа и при стендбај да го држи телефонот во позадина активен. На твое место би ги тргнал сите кракнати апликации што ги имаш и би видел дали има разлика. BTW, да го имаше менувано ромот или слично, би ти кажал дека mediaserver ресурсот ти корне батерија но кај тебе не е така. Чест проблем е тоа.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Телефoнoт е LG G2 MINI вoзи н aндрoир 4.4 киткет и имa нешo чуднo шo му се случувa. Oбичнo фoнoв држи бaтеријa дoлгo време нo некaд знaе у рoк 3 4 сaaтa дa пoебе 80 пoстп OД СТЕНДБАЈ без чепкaње. Еве грaфa кoлку зa спoредбa (се е стендбaј)

Јaснo се гледa кoгa гo фркнaлo нештo телефoнoв и пoчнaлo дa ебaa бaтеријa. Иaм гринифaј сo aутo хибернaцијa (не рутирaн е) тaкa дa нoн стoп ми е се нa фoрс клoуз и немa aпликaции штo вoзaт у пoзaдинa. Андрoид викa декa сaмиoт OС трoши пoгoлемиoт дел oд бaтеријaтa штo ми е чуднo.

Штo мoже дa биде? Прoблем сo aндрoидoт? Мaлициoзен сoфтвер? (иaм крaкнaти aпликaции и Лукaут aнтивирус и фaјрвoл преку кoј ми се спречени сите крaкнaти aпликaции дa кoнтaктирaaт сo нет.)

Пaрдoн aкo иaм грешки у куцaње oд телефoн пишувaм.
Пред колку време го купи телефонот? Нов ли го купи? Како го полниш и по колку време го полниш?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пред колку време го купи телефонот? Нов ли го купи? Како го полниш и по колку време го полниш?
Не е купен - тестер е. Го полнам преку вечер најчесто, под 5 саата сигурно не.[DOUBLEPOST=1396913309][/DOUBLEPOST]
Очигледно некој ресурс црпи премногу батерија. Можеш да ми кажеш кои кракнати апликации ги имаш ставено? Исто така, прочепкај и види сите кракнати апликации кои ги имаш инсталирано кои пристапи ги имаат придобиено.

Ми стои како некоја апликација да има пристап кон нешто што нетреба, па тоа и при стендбај да го држи телефонот во позадина активен. На твое место би ги тргнал сите кракнати апликации што ги имаш и би видел дали има разлика. BTW, да го имаше менувано ромот или слично, би ти кажал дека mediaserver ресурсот ти корне батерија но кај тебе не е така. Чест проблем е тоа.
Све пристапи (освен есенцијални едноставни) иам одбиени со permission manager.

Мн апс иам нз ако има некој лист мејкер да линкнеш ме мрзи да ги куцам сите.
Го неам менувано ромот сток е ама малце е ко сакат според мене пошо тестер телефон ко шо реков - ваљда тоа може да е.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не е купен - тестер е. Го полнам преку вечер најчесто, под 5 саата сигурно не.[DOUBLEPOST=1396913309][/DOUBLEPOST]
Све пристапи (освен есенцијални едноставни) иам одбиени со permission manager.

Мн апс иам нз ако има некој лист мејкер да линкнеш ме мрзи да ги куцам сите.
Го неам менувано ромот сток е ама малце е ко сакат според мене пошо тестер телефон ко шо реков - ваљда тоа може да е.
Си ја рикнал батеријата. Не се ова Нокиите од 2002 година па да можат даа се полнат цела вечер.
Ако е тестер, не мења ништо тоа. Исти се.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
656
Поени од реакции
539
мене истото ми се деси пред 2 дена на таблетот, за 20 мин батеријата падна на 30% а изваден од полнач со 100% наполната батерија. Фабрички рестарт и се среди се, веројатно некој софтвер се инсталира, ни антивирус ни CC cleaner не помогна. сега супер е!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Си ја рикнал батеријата. Не се ова Нокиите од 2002 година па да можат даа се полнат цела вечер.
Ако е тестер, не мења ништо тоа. Исти се.
не може да ја рикнам батеријата коа у 6 дена еден ден рандом праи вака, другите денови држи, софтвер е ама што од софтвер

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Некој сервис може да е, разгледај во опциите за мониторинг подетално.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Да не ти губи мрежа случајно?

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Нешто заебано се случува последниов период. Ај што и мене ми се случи, секој ден читам и слушам разни луѓе на различни телефони им се случува ова.
Кај мене траеше една недела, губеше мрежа, батеријата се празнеше за 5 часа, инаку трае по повеќе од недела дена (не е смартфон). Прво помислив батеријата е, порачав од интернет батерија, ама магично се среди проблемот и сега батеријата пак трае по недела дена и не губам мрежа, па ја откажав нарачката.
Не знам што се случува, не сум некој кој генерално верува во теории на заговор ама ова во најмала рака сумливо е.

Kajgana Shop

На врв Bottom