Даниел Кајмакоски

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
ТЗа мене Даниел го нема тоа едноставно кај мене стои како лик кој едноставно не ми преставува желба да го слушам ништо повеќе. Јас еден човек кога ќе го видам кога пее во живо ако навистина оценам дека тој поседува талент тогаш очекувам дека студиските песни ќе

А до сега на Икс Фактор пееше на плејбек?

Мене искрено не ми праи ќејф Даниел како пее. За странско може знае да пее убаво, али македонски и српски песни Амди Бајрам подобро ги пее од него.

Уште не ми е јасно како може да се дигне толкава фама за човек кој во кариерата нема пласирано свои производи. Неможе да се пресуди дали некој е музичар само по неговиот глас и по тоа што победил на шоу по сценарио. Може има пишувано текстови за кој ти таму знам, текстови, big deal.. Се додека не излезе со нешто негово, негова музика, негова творба, да издаде албум, не е оправдано толавото величење. Ко шо кажа Илумиус, ја можда имам и неоправдан некој хејт спрема Даниел, ама тоа ради неговата фан база. Свесен сум за тоа, ама не можам против истото. Тој ни нема потреба сега да биде повеќе од скромен бидејќи ја ужива можноста други да го фалат. Паметно игра. Мада ни не слушам ваков тип на музика па шо знам, можда никад нема да го прифатам како јак музичар.

Да се избаци некоаш, Даниел, некое гитарче, негови тонови, негово музиче, негов глас, негов текст. Е тогаш ќе речам, браво бе Дани, браво бе дете, шодека сум помал од него. :D

Уште не ми е јасно како може да се дигне толкава фама за човек кој во кариерата нема пласирано свои производи. Неможе да се пресуди дали некој е музичар само по неговиот глас и по тоа што победил на шоу по сценарио.

Има и свој производи т.е песни
Оваа не знам дали е негова или му е препев
Има и некој песни каде гостува во рефрени

само што овие му се пред X Factor и сите да го знаат .

Последно уредено:
Hmm, две песни? Уау, легенда е!!
Првата како Тошета да го слушам, иста е, веќе чуено. Втората нешто подобра мада ништо ново. Ништо посебно.

Другите шо плус ги доспои, неам желба да ги слушам.

Последно уредено:
Проблемот ни е што знаеме да хејтаме, јас до некаде имам музичко образование и можам да ви кажам дека Даниел не фалшира, има убава боја на гласот, за Гаџа не можам да коментирам затоа што никогаш не сум го слушала не знам ни 1на негова песна. За да успејш не ти е потребен само глас, туку ти треба и харизма да го имаш тој х фактор. Пример ете за х фактор Александра Бркович беше извонреден вокал ако не и најдобар на х фактор женски вокал задно со малата Илма ама нема харизма Александра и секако народот нема да гласа за неа. Пример Маријан го памтите другарот на Тоше дечкото е музички образован ама нема х фактор, а е добар вокал, исто и со Влатко Лозановски јас многу по почитувам затоа што има глас ама некако не може да се пробие, За разлика од нив Даниел ги има сите особини за да биде ѕвезда е сега дали ќе успее ќе видиме времето ќе покаже. Во однос на англиските песни па дајте да бидиме реални тој 20 и кусур години живее во Австрија добро е и толку што знае македонски и нормално дека ќе има проблеми во изговор и потешко ќе му е да пее на македонски, но пееше од Влатче песна и тоа го направи феноменално. Јас можи ќе звучам како патриота ама го почитувам се она што е наше и секако што е квалитетно, додека сите даваја по 1000 денари да ја слушат Цеца јас давав пари за концерт на Симон Трпчевски кој добива светски признанија, а па да речам добар процент од нашиот народ не знае кој е тој. Така да поентата ми е дека треба самите да си се цениме и сакаме, затоа што ако не го правиме тоа никој друг нема да не цени и почитува

Проблемот ни е што знаеме да хејтаме, јас до некаде имам музичко образование и можам да ви кажам дека Даниел не фалшира, има убава боја на гласот, за Гаџа не можам да коментирам затоа што никогаш не сум го слушала не знам ни 1на негова песна. За да успејш не ти е потребен само глас, туку ти треба и харизма да го имаш тој х фактор. Пример ете за х фактор Александра Бркович беше извонреден вокал ако не и најдобар на х фактор женски вокал задно со малата Илма ама нема харизма Александра и секако народот нема да гласа за неа. Пример Маријан го памтите другарот на Тоше дечкото е музички образован ама нема х фактор, а е добар вокал, исто и со Влатко Лозановски јас многу по почитувам затоа што има глас ама некако не може да се пробие, За разлика од нив Даниел ги има сите особини за да биде ѕвезда е сега дали ќе успее ќе видиме времето ќе покаже. Во однос на англиските песни па дајте да бидиме реални тој 20 и кусур години живее во Австрија добро е и толку што знае македонски и нормално дека ќе има проблеми во изговор и потешко ќе му е да пее на македонски, но пееше од Влатче песна и тоа го направи феноменално. Јас можи ќе звучам како патриота ама го почитувам се она што е наше и секако што е квалитетно, додека сите даваја по 1000 денари да ја слушат Цеца јас давав пари за концерт на Симон Трпчевски кој добива светски признанија, а па да речам добар процент од нашиот народ не знае кој е тој. Така да поентата ми е дека треба самите да си се цениме и сакаме, затоа што ако не го правиме тоа никој друг нема да не цени и почитува

Во врска со подвлеченото: НЕ. Даниел баш тоа го нема. Тоа го има Маид или Перчоли. Даниел беше повеќе како милениче на жирито отколку што беше свој. Првиот настап му беше за десетка. И да продолжеше во тој стил, ќе беше се’ во ред. А тој како да се обидува да надокнади се’ што има пропуштено, па е еднаш како Tоше, еднаш е како оној со шеширот, кој ли да е.
Јас ја гледав снимката каде што пеат осуммина .
Даниел е како мало дете таму. Печоли е 16 години и веќе има стил, веќе е свој. Овој Маид исто. Даниел не делвуа искрено. Не сум се бавела со пеење, ама имам големо искуство со нешто што се вика јавен настап и знам дека Даниел ќе успее ако некој друг реши дека треба да успее.

Во врска со подвлеченото: НЕ. Даниел баш тоа го нема. Тоа го има Маид или Перчоли. Даниел беше повеќе како милениче на жирито отколку што беше свој. Првиот настап му беше за десетка. И да продолжеше во тој стил, ќе беше се’ во ред. А тој како да се обидува да надокнади се’ што има пропуштено, па е еднаш како Tоше, еднаш е како оној со шеширот, кој ли да е.
Даниел е како мало дете таму. Печоли е 16 години и веќе има стил, веќе е свој. Овој Маид исто. Даниел не делвуа искрено. Не сум се бавела со пеење, ама имам големо искуство со нешто што се вика јавен настап и знам дека Даниел ќе успее ако некој друг реши дека треба да успее.

:pos::pos: Кој стил бе на какви дроги си ти , тоа што го копира Чолич ли е стил:pos::pos::facepalm:

:pos::pos: Кој стил бе на какви дроги си ти , тоа што го копира Чолич ли е стил:pos::pos::facepalm:
Да, и воедно е одлична адаптација према балканскиот музички пазар :coffee:
А конкретно за Даниел... сеуште е далеку од некаков професионален врв, и пред се морат да го пронајт стилот кај шо ќе го постигнит својот максимум.. Имат време, и мое мислење е дека Кајмаков го мојт то.

Вчера вечер го гледав пречекот на Даниел во неговото родно место Мислешево го даваа на Наша тв во емисијата на Жанко Зш и можам да кажам катастрофален пречен онака "сељачки" како што вика народов.

Одма може некој ќе се фати и ќе коментира ќе се побуни ,ама мене некако ич не ми се допадна тој пречек. Жанко трупаше на охридски дијалект зелени ,обезбедување напумани 10 души го носеа до влезот на куќата мислиш некој ќе му влезе у џигери отпозади .

И никаде не ја видов мајка му на тој пречек. Цело време татко му се врткаше со него.

Јас на Маид не му го успорувам неговиот талент иако јас навивав за него, Даниел и секако за Младен ако зборваме за х фактор, но знаеш што е проблемот на Маид тоа што е нападен иначе како вокал е феноменален нема тука дискусија ама некако е во стил на Чола што знаеме дека ќе му треба добар текстописец што ќе му напиши песни кои што му лежат, а неговиот талент е некако насочен само во еден правец, сепак мислам дека беше монотон со песните на Дино Мерлин и на Чола. Според мене Даниел покажа многу повеќе од Маид и секако не фрлаше сакоа или што и да е за да привлечи внималние. И да не се повторувам по сто пати времето ќе покажи дали сме биле во право или не

Без разлика што пее негови песни, дечкото владее на сцената. А кој е стилот на Даниел?
Пушти го Даниел да пее на улица, да видиш колку го бива.

[DOUBLEPOST=1396720353][/DOUBLEPOST]Да ве потсетам само дека и Тоше ќе беше локален пејач како Лозановски или дечките од Некст тајм (постои ли уште таа глрупа?) да не му станеше менаџерка Лилјана. Талентот и икс факторот се важни, уште поважно е да имаш добар агент/менаџер кој ќе знае да те пробие и скапо да те продаде.

Тоше беше ѕвезда и пред Лилјана да му биди менаџер сега не знам кој колку му ја следел кариерата јас го следев уште од самите почетоци кога учеше во средното во Битола и што е најчудно неговата музика не беше мој жанр, но го засакав и ја купував секоја негова касета тоа време уште немаше цд, секако Лила има многу голема улога во тоа што беше Тоше ама најголема заслуга за тоа што беше е самиот тој затоа што беше комплетна личност али доста со Гаџа, Влатко и Тоше темата е за Даниел

Без разлика што пее негови песни, дечкото владее на сцената. А кој е стилот на Даниел?
Пушти го Даниел да пее на улица, да видиш колку го бива.

[DOUBLEPOST=1396720353][/DOUBLEPOST]Да ве потсетам само дека и Тоше ќе беше локален пејач како Лозановски или дечките од Некст тајм (постои ли уште таа глрупа?) да не му станеше менаџерка Лилјана. Талентот и икс факторот се важни, уште поважно е да имаш добар агент/менаџер кој ќе знае да те пробие и скапо да те продаде.
Обично музичките вкусови ни се блиски, но не се согласувам дека Маид и Чола имале изграден стил. Тоа не е изграден стил, туку е близок и препознатлив до нешто ептен видено, оти го имаат она сељачкото во себе. Маид може комотно да тегни само во тој стил музика. Точен е, прецизен е, има моќен глас, но не може да излезе од чизмата на босанското. Чола тој помалиот такоџе. Нашево можиме да го гледаме од неколку аспекти каде можеби ќе потклекне во некоја од карактеристиките на претходниве двајца(да речеме точност, гласност), но има некое специфично гласче кое може многу многу полесно да се прилагодува според потребите на странскава поп музика. Јас не можам да го замислам Маидот да ми пеј поп музика, освен ако не го задушиш да не се црека, а со тоа да му ја анулираш најдобрата музичка особина...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom