Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Остај ти даноците во Германија, сметководител сигурно не си да го разбереш даночниот систем во Германија.
Те прашав колку е посто данокот за црква и солидарниот, 8% ли е?

Чекај прво ова да ми кажеш колку посто е, не туку се плеткај.

Значи колку посто е?

Данокот за солидарност е 5,5% од вредноста на данокот на доход, а данокот за црква е 8-9% од данокот на доход.

А ќе коментираш нешто за годишниот данок на доход од 14%, 42% и 45%?

Сѐ додека прагот е под 100% се исплаќа(Во зависност кој како си го цени времето нели.).[DOUBLEPOST=1396557866][/DOUBLEPOST]
Дај не напињај. Знаеш дека ќе кака следниот месец дена.

Додека не каже колку е 28е од 2600 во проценти ќе го цитирам додека не завршат изборите, секој ден по три пати. Мора да научи пресметка на процент.[DOUBLEPOST=1396558130][/DOUBLEPOST]
Данокот за солидарност е 5,5% од вредноста на данокот на доход, а данокот за црква е 8-9% од данокот на доход.

А ќе коментираш нешто за годишниот данок на доход од 14%, 42% и 45%?
http://www.brutto-netto-rechner.info/

Ова се вика калкулатор. Го има кај нас на страните на бакните за пресметки на камати. Се внесува плата и се добиваат стапките, за да не мора некој како тебе да треска глупости. Он вели 28 евра од 2600 се месечно, он е од тебе сто пати попаметен да се разбереме. Ти како прво и прво данок незнаеш што е, процент со гаранција незнаеш да пресметаш, а камоли да ми објаснуваш даноци на доход тоа за тебе е научна фантастика. Затоа ќе збориме за данок на црква и солидарен. Значи колку посто е од 2600 евра 28 евра месечно?

Ова се статистички податоци , зошто да те чуди за Аргентина ?

Во однос на скандинавските држави , тие немаат минимална сатница .
The Scandinavian countries of Sweden, Norway, Finland and Denmark don’t have a minimum wage at all because they are so highly unionized. “The unions there felt that a national minimum wage would interfere with collective bargaining, and it might even bring the price of labor down,” says Chater.
Јбг,мислев дека Аргентина се утепани.
За Норвешка немам истражувано по интернетов,знам двајца што работат таму,они викаат дека минималец бил 15 евра на саат,или околу 2400 евра месечно.

Yup, знам, само ме зачуди ова со 52 882 евра. Ако е тоа вистина значи со тоа фактички ограничуваат лупам 90% од населението да не зема поголема плата од таа годишно. Затоа што ако земеш дупло од таа кога ке ти лупнат данокот пак ке дојдеш на сумата како 60% од таа плата да си земал.

Па тој данок на доход се плаќа на сите приходи што во годината едно физичко лице ќе ги оствари (дивиденди, ќирии, разни добивки итн.).

Франција сакаше пред 2 години да воведе данок на доход од 75% за тие што имале годишни приходи повисоки од 1 мил. евра.

Затоа ние си имаме најниски даноци од 10%, само дури кога нашиов народ ќе дознае како е на запад, дури тогаш ќе почне да цени што имаме дома.

За Норвешка немам истражувано по интернетов,знам двајца што работат таму,они викаат дека минималец бил 15 евра на саат,или околу 2400 евра месечно.
Statistikata jas ne ja gledam.Gledam po beliot svet koj nacii se izbegani od maticnata drzava i ke ti bide jasno kolku se jaki ekonomski.
Pecalbari od koi drzavi ima tie se so stap opnati.Znaci narodot pati

Па тој данок на доход се плаќа на сите приходи што во годината едно физичко лице ќе ги оствари (дивиденди, ќирии, разни добивки итн.).

Франција сакаше пред 2 години да воведе данок на доход од 75% за тие што имале годишни приходи повисоки од 1 мил. евра.

Затоа ние си имаме најниски даноци од 10%, само дури кога нашиов народ ќе дознае како е на запад, дури тогаш ќе почне да цени што имаме дома.
Немој вакви испади, ќе добиеш црвен картон.:icon_lol:

28 евра од 2600 е колку?

Izgleda jas i ti ne se razbirame koja e prednosta a koja e zagubata za drzavata i za firmata.Vo Francija toj e i danokot ne sakale tuku toj e danokot.E sega za da ima pomalku zarabotuvacka on sekoja godina ke dograduva ke renovira i ke trosi pari.Znaci poveke rabota za ostanatite firmi.Ti poznavas li nekoja firma od Makedonija sto zarabotila mnogu pari i viknala drugi firmi za da pravat???Se se rine na crnooooooooooo
Kako da ti go objasnam ova.

Додека не каже колку е 28е од 2600 во проценти ќе го цитирам додека не завршат изборите, секој ден по три пати. Мора да научи пресметка на процент.[DOUBLEPOST=1396558130][/DOUBLEPOST]
http://www.brutto-netto-rechner.info/

Ова се вика калкулатор. Го има кај нас на страните на бакните за пресметки на камати. Се внесува плата и се добиваат стапките, за да не мора некој како тебе да треска глупости. Он вели 28 евра од 2600 се месечно, он е од тебе сто пати попаметен да се разбереме. Ти како прво и прво данок незнаеш што е, процент со гаранција незнаеш да пресметаш, а камоли да ми објаснуваш даноци на доход тоа за тебе е научна фантастика. Затоа ќе збориме за данок на црква и солидарен. Значи колку посто е од 2600 евра 28 евра месечно?

Не знам што не ти е јасно?! Данокот за солидарност и црква се плаќаат на вредноста од годишниот данок на доход.
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax#Germany
http://www.expatica.com/de/finance_...come-tax-for-employees-in-Germany-_18488.html

Ако не ти е јасно, не се расправај со мене, прашај ги колегите во Германија.

Иако не е регулирано со најниска сатница , точно во Норвешка просечна плата е 3129 евра, минималната месечна плата иако не е дефинирана се движи околу 2672 евра , но напоменувам дека во некои гранки е пониска.

Gledam ja tupis tuka pa tuka.Poznavas li be ti GERMANEC sto otisol na PECALBA>>>>>>>>>>>????
Da ne te navredam ama mnogu plitko gi kazuvas rabotive.................Za koja partija navivas

Не знам што не ти е јасно?! Данокот за солидарност и црква се плаќаат на вредноста од годишниот данок на доход.
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax#Germany
http://www.expatica.com/de/finance_...come-tax-for-employees-in-Germany-_18488.html

Ако не ти е јасно, не се расправај со мене, прашај ги колегите во Германија.

Утре ќе те преслушам пак. Гледај да научиш. Добра ноќ.

Gledam ja tupis tuka pa tuka.Poznavas li be ti GERMANEC sto otisol na PECALBA>>>>>>>>>>>????
Da ne te navredam ama mnogu plitko gi kazuvas rabotive.................Za koja partija navivas

Ехе, колку Германци одат на печалба во Швајцарија, Англија, Норвешка, Шведска..., зошто таму платите се повисоки отколку во Германија. Земи само предвид дека 20% од американците се од германско потекло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom