Заеднички излегувања во град? - Договарајте се тука! :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Бидејќи вчера на собиранката падна муабет за организирање на уште една Кајгана собиранка за наредниов виканд, овојпат во природа ... јас и @wiksa даваме предлог за во недела (6 април) да направиме собиранка на полјанките во Марков манaсатир.
За превоз, ќе се организираме, 5 луѓе кај мене комотно може да се сместат :)
појма немам дека сте разврзале таков муабет, али ко по обичај, јас сум ЗА. и кај мене во кола има место за 3-ца.
супер идеа, ќе се растрчаме по тоа ридовите, па кога ќе удриме да фоткаме се живо, диво и мртво. верувам дека со сендвичи ќе биде, а не со скара. ............................
имаш идеа за конкретна локација кај М. Манастир? да не лутаме

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
појма немам дека сте разврзале таков муабет, али ко по обичај, јас сум ЗА. и кај мене во кола има место за 3-ца.
супер идеа, ќе се растрчаме по тоа ридовите, па кога ќе удриме да фоткаме се живо, диво и мртво. верувам дека со сендвичи ќе биде, а не со скара. ............................
кај тебе во кола има место за 1 (две места се веќе резервирани :) )...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Па ја би играла некаде поред река или по ливадите (ма да треба бааѓи пешанка за да се стигне до нив), али рекава некако поише кеиф ми праи, а иначе да, има поред река еден тон убави места.
Воедно- каква скара бре? Вегетаријански ден ќе биде тоа, со добра количина на пиво и салатки:pipi:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Па ја би играла некаде поред река или по ливадите (ма да треба бааѓи пешанка за да се стигне до нив), али рекава некако поише кеиф ми праи, а иначе да, има поред река еден тон убави места.
Воедно- каква скара бре? Вегетаријански ден ќе биде тоа, со добра количина на пиво и салатки:pipi:
ок, поред река е супер избор. еве ти биди КОЛОводецот за локацијата, пошто гледам колку-толку го знаеш местото.
вегетеријански? чек чек, и сендвичите? :(

L

Lu

Гостин
И јас сум за поред река :) ... колите ќе ги паркираме на паркингот кај Марков Манастир, и веднаш до паркингот има полјанки поред реката ... идеално место за пикник, нормално може да прошетаме и нагоре по патеките.
Јас сум за сендвич варијантата :)

Време на собирање, околу 10 часот ?

Значи локација веќе одредивме, сега останува уште да се пријават оние што планираат да доаѓаат на пикникот, за да знаеме точна бројка на луѓе за да се организираме со превозот, кој во која кола ќе се вози.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
И јас сум за поред река :) ... колите ќе ги паркираме на паркингот кај Марков Манастир, и веднаш до паркингот има полјанки поред реката ... идеално место за пикник, нормално може да прошетаме и нагоре по патеките.
Јас сум за сендвич варијантата :)

Време на собирање, околу 10 часот ?

Значи локација веќе одредивме, сега останува уште да се пријават оние што планираат да доаѓаат на пикникот, за да знаеме точна бројка на луѓе за да се организираме со превозот, кој во која кола ќе се вози.
10? 10 во град да се собираме, или во 10 да сме веќе на ММ?
калкулација, ..... ако се собираме во 10, тогаш додека се собереме, ќе фати сигурно 10:30, па додека се стигне и лоцираме некаде, сигурно 11ч
сонце има најчесто до 15ч. така да, ќе се имаат 4ч на располагање.

L

Lu

Гостин
10? 10 во град да се собираме, или во 10 да сме веќе на ММ?
калкулација, ..... ако се собираме во 10, тогаш додека се собереме, ќе фати сигурно 10:30, па додека се стигне и лоцираме некаде, сигурно 11ч
сонце има најчесто до 15ч. така да, ќе се имаат 4ч на располагање.
Јас би рекла да се собереме во 10 во град, додека да се собереме, па купиме сокови, пиво / кој шо пие ... грицки и сл. ќе фати околу 10:30 ... и во 11 веќе да сме во Марков Манастир.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.633
Поени од реакции
5.354
Ајде и мое мислење, ок е предлогов за да се собереме во 10 и да идеме накај ММ. Не ми се допаѓа мн идеата во близина на река не ми се најсигурни моиве да не ми рипнат кај со не треба :). Али ако се реси така па ке ризикуваме.
Иначе со мене ќе може да дојдат усште најмногу 2ца сепак сум хуман и знам дека позади има друг главни за повеке од 2ца договарајте си се со нив. И може бе сендвичи скара како сакате така мене било како ми одговара.
И кооперативецов почна да лаже еј. Па сега со летно сметање на времето бар до 5 има сонце така да имаш добри 5-6 саати да се утепаат таму.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Јас сум дефинитивно за дружба, само за најсигурно ќе потврдам најкасно до четврток.

Ако треба, пријавувам уште една кола - без шофер :P Ако не треба, и ако може да бирам, сакам со Мечињата да се возам :D

Инаку, све друго одговара, време, место, што и да се договори за храна

S

StormRage

Гостин
А комбе да изнајмевме?
иначе по вакви работи толку многу ми фали југото али, го неам, на 200 км од тука ми е :D
(мислам) дека сум за

(пошо во последно нешо испаѓа друг да ми го планира времето -_- ама плаќаат... )

Член од
11 април 2012
Мислења
4.633
Поени од реакции
5.354
Јас сум дефинитивно за дружба, само за најсигурно ќе потврдам најкасно до четврток.

Ако треба, пријавувам уште една кола - без шофер :P Ако не треба, и ако може да бирам, сакам со Мечињата да се возам :D

Инаку, све друго одговара, време, место, што и да се договори за храна
Би ти ги дал и у друга кола ама верувај ќе зажалиш и ќе бараш после 1км да ми ги вратиш, поготово малиот многу плаче ако нема познат во близина. А за возење кај нас не е никаков проблем толку многу се имаат пријавено до сега што сите ќе не собере кај @Lu во гепек :D

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Би ти ги дал и у друга кола ама верувај ќе зажалиш и ќе бараш после 1км да ми ги вратиш, поготово малиот многу плаче ако нема познат во близина. А за возење кај нас не е никаков проблем толку многу се имаат пријавено до сега што сите ќе не собере кај @Lu во гепек :D
упатство за возење со @Lu
+место за прераснат пинч

Член од
11 април 2012
Мислења
4.633
Поени од реакции
5.354
Сендвиците и скарата од дома ќе си ги понесете, во СП само салати ќе се дозимаат за оние што постат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom