HardCore
Cylon
- Член од
- 4 февруари 2010
- Мислења
- 139
- Поени од реакции
- 38
Може и тоа да се деси, ама ние сме упорни и тврдината падне кога тогаш.можиш да додадеш “и таа глумеше неосвоива тврдина“
Може и тоа да се деси, ама ние сме упорни и тврдината падне кога тогаш.можиш да додадеш “и таа глумеше неосвоива тврдина“
Искрено мене само еднаш ми се случи да бидам иницијаторка на врска.Не сум од типот на девојки што поради сопствената суета мислат дека мажот треба да биде тој што е иницијатор.Но,мислам дека како жена наспроти убедувањето на повеќето мажи дека ќе доминираат ако таа е иницијаторка,сметам дека тој ќе доминира ако тој е иницијаторот.Јас како силна жена,се почувствував како машкото во врската.Сметам дека жената е понежниот пол и поради тоа мажот треба да ја негува нејзината женственост,а притоа да го има авторитетот.Затоа што ако на жена и се даде авторитет,отиде работа.Сепак,ќе додадам - мора да биде соодветно почитувана.Ништо не може да изгуби мажот,ако не ја сфаќа премногу сериозно својата иницијатива.Секако маж е,не би требало едно одбивање да го скрши.За да ја отворам темава ме инспирираа неколку постови во Чек дис аут во темата за шмекање.
Дали машкото треба секогаш да биде тој кој ќе ја повлече лавината напред, дали тој секогаш треба прв да пријде да направи муабет да побара телефонски број. Дали некогаш вие (женските) први сте започнале некоја работа и какво е вашето искуство во врска со тоа? Дали сметате дека ние мажите недоволно го цениме тоа ако први пристапите?
Моето лично мислење кон ова е дека нашата женска полулација некогаш премногу лета у облаци замислувајќи се себе си дека се семоќни и дека можат да прават што сакаат. Искрено сакам кога некоја девојка прва ќе ми пристапи бидејќи не секогаш истите двајца имаат симпатии и физичка страст едни кон други.
Исто и мажите бараат почитување,погрешно е мислењето дека мажите бараат само секс и ништо друго.Искрено мене само еднаш ми се случи да бидам иницијаторка на врска.Не сум од типот на девојки што поради сопствената суета мислат дека мажот треба да биде тој што е иницијатор.Но,мислам дека како жена наспроти убедувањето на повеќето мажи дека ќе доминираат ако таа е иницијаторка,сметам дека тој ќе доминира ако тој е иницијаторот.Јас како силна жена,се почувствував како машкото во врската.Сметам дека жената е понежниот пол и поради тоа мажот треба да ја негува нејзината женственост,а притоа да го има авторитетот.Затоа што ако на жена и се даде авторитет,отиде работа.Сепак,ќе додадам - мора да биде соодветно почитувана.Ништо не може да изгуби мажот,ако не ја сфаќа премногу сериозно својата иницијатива.Секако маж е,не би требало едно одбивање да го скрши.
затоа ќе си останат кокошки глупи...........глупост тешка,демек глума,абе не е глума,таа што сака и знае да сака не остава да ја молат за љубов 24/7........после немало машки,ќе се сликаат по една дузина дотерани пицнати,да се вратат дома сами “неискористени,неизгужвани“..........Баш вчера праев муабет со едни колешки и ми викаат дека никогаш не го превзеле првиот чекор, од страв да не бидат исмејани пред неговите другари. Дури и се срамеле да флертуваат, никаков знак на свиѓање не покажувале. Баш безвезе... чекаат некој да им ги прочита мислите.
Јас приидувам прва само ако некој многу ми се свиѓа и ако реално си ги проценам шансите. Еве до сега немам утнато.
Kolku e samo bez vrska toa poso obicno so maskite e taka Ama sepak mi se dopagja koa zenata znae so saka i si prevzema inicijativa. Iako takvite gi ima vo pomal brojБаш вчера праев муабет со едни колешки и ми викаат дека никогаш не го превзеле првиот чекор, од страв да не бидат исмејани пред неговите другари. Дури и се срамеле да флертуваат, никаков знак на свиѓање не покажувале. Баш безвезе... чекаат некој да им ги прочита мислите.
Јас приидувам прва само ако некој многу ми се свиѓа и ако реално си ги проценам шансите. Еве до сега немам утнато.