Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
decki znae li nekoj shto mu e na
TV STAR T910 USB PVR......samo zeleno sveti i ne se gasi nitu od dalecinsko nito od dugmeto na aparatot i ekranot e crn,a mozda ke treba firmware i kaj da se najde toa...ps.probano nekolku pati od steker turn off power i nishto
Јас такво нешто немам, но ја најдов оваа страница од која можеш да симнеш упатство за тој ресивер
http://www.tvstar.eu/tv-star-t910-usb-pvr/

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
3 dreambox 500s za 3000 denari
edniot komplet so kabli drugite 2 se bez samo resiver.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
незнам колку ке те фане да го порачаш клоуд ибокс многу го фалат ама уште не сум дошол да го пипнам у моја рака да видам шо како иде , по сите спецификации шо ги има треба да е подобар од 500хд , ако има некој поупатен од нас нека објасне
Не е подобар од 500хд, поефтин е и само ради тоа се троши. И многу е мал и ефтино напраен.

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
Eve koj saka da gleda Satelicka na PC:
Program:
XBMC

i eve vi kako da namestite:

Evo mali tutorial kako sam uspio da napravim iptv stream na apple tv 2 sa xbmc playerom. Radi super a i lista se automatski aktualizira tako da imate mir i ne dirate nista vise osim da gedate tv.

Ako vec imate instaliran XBMC Player na Apple TV 2, idite ovako:

1. MENU - SYSTEM - LIVE TV i deaktivirajte Live tv ako je aktivan.
2. Zatim nazad pa onda na ADD-ONS, ostali Addons, Svi Add-ons.
3. Idite na PVR-Clients i izaberite: PVR IPTV Simple Client.
4. Ako ste ga vec instalirali idite na konfig tog addonsa. Menu, System, Add-ons, Active Add-ons, PVR-Clients, PVR IPTV Simple Client i kliknite na Config.
5. Na General, idete dole na File Location i izaberite: Remote Path
6. M3U Play List Url upisite ovo: http://01.gen.tr/HasBahCa_IPTV/ex-yug.m3u ( Ako zelite neke druge kanale upisete umjesto ex-yug.m3u ovo: Serbia-Croatia.m3u i pokrenite xbmc ponovo).
7. Idemo na OK
8. Sve nazad do LIVE TV i ponovo aktiviramo Live TV
Novi Start i onda kad starta xbmc idite na LIVE TV - TV Kanali i sve ce vam biti jasno. Ako imate pitanja javite se .

Uzivajte.

Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
ej ovoa go instalirav na windows 8 i tikvi ponatamu pojma nemam,imam tv kartica,ali so ovoa mislam nema vrska,sve si e drugoto osven satelitska preku net kako ponatamu aj malku detalno druze....dali treba i toa reciverot ili cisto preku aplikacijava na kompjuter treba da se naprai ovoa

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2014
Мислења
581
Поени од реакции
832
ej ovoa go instalirav na windows 8 i tikvi ponatamu pojma nemam,imam tv kartica,ali so ovoa mislam nema vrska,sve si e drugoto osven satelitska preku net kako ponatamu aj malku detalno druze....dali treba i toa reciverot ili cisto preku aplikacijava na kompjuter treba da se naprai ovoa
Дали направи се како што ти кажа Саше?
Еве јас го пробав на Windows 7 и работи како што треба,значи не ти треба ни ресивер ни тв картица само внеси ја правилно m3u листата со канали и тоа е тоа.

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
Serbia_Croatia.m3u mesto ex yug ima pink i dugi a dali gi otvara neznam nemav vreme da proveram[DOUBLEPOST=1394378707][/DOUBLEPOST]Eve da ve pocastam uste nekoj dobar kanal:
Pink premium
pink movies
pink action
HBO
HBO COMEDY
ARENA 1 sport
DISKAVERI
NACIONAL GEOGRAFIC
NOVA TV

LINK:
http://193.111.140.94/

Последно уредено:
Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
toa so ex-yug.m3u gi dava skoro site od balkanot,a ovaa Serbia-Croatia ja dava ,no nieden kanal ne se uklucuva,samo loading pravi ili working isto e...netot e dobar ne mi koci

Последно уредено:
Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
Serbia_Croatia.m3u mesto ex yug ima pink i dugi a dali gi otvara neznam nemav vreme da proveram[DOUBLEPOST=1394378707][/DOUBLEPOST]Eve da ve pocastam uste nekoj dobar kanal:
Pink premium
pink movies
pink action
HBO
HBO COMEDY
ARENA 1 sport
DISKAVERI
NACIONAL GEOGRAFIC
NOVA TV

LINK:
http://193.111.140.94/
You need login and pay to view this content......tolku so besplatno gledanje

Член од
18 мај 2012
Мислења
124
Поени од реакции
23
Планирам да земам сат. ресивер и шеринг,е сега кај мене во една продавница ми нудат cloud ibox mini vu solo,ми велат дека брка работа супер бил па кажете ваше мислење за ресиверов.Друго шо ме интересира дај кажете некој стабилен шеринг овој шо ми го пуштија мене во продавница кочеше сликата од време на време

Член од
11 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
20
Планирам да земам сат. ресивер и шеринг,е сега кај мене во една продавница ми нудат cloud ibox mini vu solo,ми велат дека брка работа супер бил па кажете ваше мислење за ресиверов.Друго шо ме интересира дај кажете некој стабилен шеринг овој шо ми го пуштија мене во продавница кочеше сликата од време на време
Го имам рисиверот една година, пред тоа бев на 500с, кој нели знае често да заглави. До сега немав ниеден проблем со него, супер работи, не можам да упоредам со други ХД ресивери пошто не сум користел, ама за корисник како мене овој ми е сосема доволен. Единствено му е мал аголот на приемот на сигналот од далечинскиот ама па тоа и не е толку битна работа.

За шерингот, што сум користел и имам читано мислења, некако е она колку пари толку музика. Јас овој што го користам е поскап, меѓутоа знам дека ни кога гледам некоја дерби утакмица или на пример Игра на тронови кога има многу клиенти уклучено, нема шанси да закочи. Џаба ако си уштедил пари а баш кога ти треба не можеш да гледаш.

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
Го имам рисиверот една година, пред тоа бев на 500с, кој нели знае често да заглави. До сега немав ниеден проблем со него, супер работи, не можам да упоредам со други ХД ресивери пошто не сум користел, ама за корисник како мене овој ми е сосема доволен. Единствено му е мал аголот на приемот на сигналот од далечинскиот ама па тоа и не е толку битна работа.

За шерингот, што сум користел и имам читано мислења, некако е она колку пари толку музика. Јас овој што го користам е поскап, меѓутоа знам дека ни кога гледам некоја дерби утакмица или на пример Игра на тронови кога има многу клиенти уклучено, нема шанси да закочи. Џаба ако си уштедил пари а баш кога ти треба не можеш да гледаш.

jas imam dreambox 500S crn model veke 5 godini online e celo vreme ne se gasi od struja znaci za server go koristam i do sega fala bogu raboti kako saat. znae da padne sistemot vo godinata ednas za formatiranje.

moja preporaka ti e da si zemes dreambox 500 HD 10500 - 11000 denari vo makedonija

7060 denari internet naracka
http://www.aliexpress.com/item/DM-500HD-DM-500-hd-satellite-decoder-linux-500hd-linux-dvb-s2-HD-receiver-Enigma-2/565488112.html

Kajgana Shop

На врв Bottom