koj e podobar dm500hd ili dm800hd . so e razlikata megu ovie resiveri vo plan sum da kupam nekoj od ovie na novo . teram 1ipol godina so dm500s , imam hd televizor i ne gi dava ubavo programite na obicen analogen tv e poubava slikata , so dm hd sigurno ke bide staklo slikata ( barem ja taka mislam haha )
Main Features
• MIPS Processor 600MHz
• Linux Operating System
• IPTV Embedded
• Media Player
• Downloadable Plug-ins supported
• 2 x Smartcard Readers
• 1 x Common Interface
• MPEG2 / H.264 Hardware Decoding
• DVB-S2 Single Tuner
• 128MB NAND Flash / 512MB DDR Memory
• 10/100MB Ethernet Interface
• 1 x USB 2.0
• HDMI
• 1 x SCART
• SPDIF for digital bit stream out (optical)
• EPG supported
• Automatic & Manual Service Scan supported
• Multiple LNB control (DiSEqC) supported
• Skin change supported
• Stable power adaptor (external)
Овај е официјален форум за овие ресивери,сакам да го земам пошто има подобри перформанси од дримбокс ресиверите а е поефтин,и гледам скоро сите што продаваат ресивери почнаа да го нудат,така да си велам дека ќе брка работа.И ме интересира дали на дримбокс ресиверите може да се постави IPTV?moja preporaka samo dreambox da si kupis ke dades 2000-3000 den plus ali vredi za ovoj resiver pojma nemam a ke vidis i ti samiot kolku se zbori za nego.
http://www.dream-sat.info/
zacleni se i prasaj gi deckite ke ti kazat najubavo.
ne gledam nikakvi raboti za ova cudo
dream imam 5 god veke ne hd uklucen e konstantno celo vreme bez da se gasi pa eve si tera kako novo.
zimaj toa sto e provereno
Колку што знам овие што продаваат шеринг IPTV главно го нудат само поради тоа што македонските канали неможи да се гледаат слободно освен со антена, а преку него можи.Iova iptv sto kazuvas sto e nasite kanali da gi otvara ili nesto kako slobodni stranski kanali da fakas. zosto ne sum upaten vo ova. a so dream imas mnogu upatstva pomos kako da namestis shering imas mnogu diskusii za se.[DOUBLEPOST=1392815092][/DOUBLEPOST]i za da ne se zaebes ako zimas vakov resiver eve ti za mnogu poeftino
http://www.aliexpress.com/item/New-arrival-in-stock-Cloud-ibox2-dvb-s2-iptv-Mini-Vu-Solo-streaming-channel-satellite-receiver/1521230618.html
istat roba ja zimaat i oni na golemo od ovde
незнам колку ке те фане да го порачаш клоуд ибокс многу го фалат ама уште не сум дошол да го пипнам у моја рака да видам шо како иде , по сите спецификации шо ги има треба да е подобар од 500хд , ако има некој поупатен од нас нека објаснеКолку што знам овие што продаваат шеринг IPTV главно го нудат само поради тоа што македонските канали неможи да се гледаат слободно освен со антена, а преку него можи.
И јас ги видов овие на aliexpress ама незнам колку ќе ме фати целосно (дали и колку се плаќа царина),дали има други давачки освен овие 99$?