Прашање за Христијанството III

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Најјаката фора е тоа"Не гледај ја што правам,слушај што ти велам".За нив е дозволено се,да живеат во најголем грев и разврат,а додека овците како некои тука на форумов,и ќе постат,и ќе се исповедаат,и ќе читаат Библија и ќе го чекаат Судниот ден.
Баш гледав во тие линкови, првиот беше за некој џип чироки дониран на игумено оти в планина бил манастирот. Џипо настаро. Па си велам, манастиро сигурно бог го ставил во таа планина со некоја причина, да само вистински верници смогнат сила да појдат до таму, и по лето и по зима и по дожд. Па си велам зарем една Лада Нива од 1500 евра не качува до манастир? мора џип чироки чие одржување (ако оди горе долу по планини често) сигурно ќе кошта неколку пати повеќе од Лада Нива и ќе троши многу повеќе од Лада Нива , па си велам ете од тие 9000 евра да дадоа и 2000 за Лада со 7000 ќе помогнеа некаде со храна облека, цели семејства ќе видоа малце од благодетта.....
Ние Атеистите поинаку ги согледуваме вистинските проблеми и вистинските потреби.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А кои други весници ја кажуваат "вистината",они кои МПЦ сама ли што си ги пишува?
Сам прашуваш-сам одговараш.
Мора да си у право...:sneaky:[DOUBLEPOST=1395914303][/DOUBLEPOST]
Има,се може да се очекува од неморални свештеници.Кога се занимаваат со криминал,лихварство,кражби,што може друго да се очекува.Случаите на хомосексуалност и педофилија во Србија,не се измислени и клевети туку се е документирано со факти.Додека,кај нас нашите свештеници не се ни најмалку светии,ама сеуште никој не излегол храбро тоа да го потврди,бидејќи е табу
Сигурен сум дена не можеш да провериш ниту еден од наведените настани.[DOUBLEPOST=1395914380][/DOUBLEPOST]
Најјаката фора е тоа"Не гледај ја што правам,слушај што ти велам".За нив е дозволено се,да живеат во најголем грев и разврат,а додека овците како некои тука на форумов,и ќе постат,и ќе се исповедаат,и ќе читаат Библија и ќе го чекаат Судниот ден.
Судниот ден важи и за Тебе.
Што ќе речеш на Судот: јас мислам така, оти така пишуваше во весниците?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Сам прашуваш-сам одговараш.
Мора да си у право...:sneaky:[DOUBLEPOST=1395914303][/DOUBLEPOST]

Сигурен сум дена не можеш да провериш ниту еден од наведените настани.[DOUBLEPOST=1395914380][/DOUBLEPOST]

Судниот ден важи и за Тебе.
Што ќе речеш на Судот: јас мислам така, оти така пишуваше во весниците?
:pos:Тогаш ќе те земам за сведок,дека сме разговарале за случајов,и јас сум бил во заблуда,сум читал погрешни весници и сум имал грешна претстава за свештенството во Македонија,ама бидејќи ти не си ми кажал за вистината(за светите луѓе кои ја водат Црквата,ги помагаат сиромашните,живеат скромен живот,како Исус Христос),и си ја скрил од мене,Тебе Дедо Боже ќе те фрли во Пеколот

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
:pos:Тогаш ќе те земам за сведок,дека сме разговарале за случајов,и јас сум бил во заблуда,сум читал погрешни весници и сум имал грена претстава за свештенството во Македонија.ама бидејќи ти не си ми кажал за вистината,Тебе Дедо Боже ќе те фрли во Пеколот
Хи-хи....:sneaky:

Некако остануваш без текст кога треба да одговориш....:sneaky:
Но не е битно, битно е дека така пишува во весниците.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Хи-хи....:sneaky:

Некако остануваш без текст кога треба да одговориш....:sneaky:
Но не е битно, битно е дека така пишува во весниците.
Незнам што друго бараш јас да одговорам,јас ти дадов линкови од весници,за состојбите во Сопиште,за расправиите во Австралија,за акционеството со Субрата Рој(Како да се биде ортак за бизнис помеѓу Владика и Нехристијанин кој е обвинет во другите земји за даночни малверзации).Ти доколку тоа го негираш и велиш дека јас сум во заблуда и изманипулиран од комунистички медиуми,треба тоа да ми го укажеш со доказ дека ти си во право.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Незнам што друго бараш јас да одговорам,јас ти дадов линкови од весници,за состојбите во Сопиште,за расправиите во Австралија,за акционеството со Субрата Рој(Како да се биде ортак за бизнис помеѓу Владика и Нехристијанин кој е обвинет во другите земји за даночни малверзации).Ти доколку тоа го негираш и велиш дека јас сум во заблуда и изманипулиран од комунистички медиуми,треба тоа да ми го укажеш со доказ дека ти си во право.
Нема потреба да докажувам дека не си во право: немаш можност да ги провериш посочените новинарски текстови, немаш можност да докажеш дека новинарите се во право, и згора на све, од мене бараш докази?....:sneaky:

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Ние Атеистите поинаку ги согледуваме вистинските проблеми и вистинските потреби.
Абе вие, цвет до цвет.[DOUBLEPOST=1395928340][/DOUBLEPOST]
А кои други весници ја кажуваат "вистината",они кои МПЦ сама ли што си ги пишува?Има,се може да се очекува од неморални свештеници.Кога се занимаваат со криминал,лихварство,кражби,што може друго да се очекува.Случаите на хомосексуалност и педофилија во Србија,не се измислени и клевети туку се е документирано со факти.Додека,кај нас нашите свештеници не се ни најмалку светии,ама сеуште никој не излегол храбро тоа да го потврди,бидејќи е табу тема.[DOUBLEPOST=1395913496][/DOUBLEPOST] Најјаката фора е тоа"Не гледај ја што правам,слушај што ти велам".За нив е дозволено се,да живеат во најголем грев и разврат,а додека овците како некои тука на форумов,и ќе постат,и ќе се исповедаат,и ќе читаат Библија и ќе го чекаат Судниот ден.
Што има врска сево ова твое самомалтретирање со Светоста на Црквата !? Читај наназад може ќе разбереш нешто, има доста пишувано. Досадни сте за публика.(n)

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Абе вие, цвет до цвет
Eве сериозно, јас атеист ти верник, еве го прашањето, некој игумен му е мака пеш да оди до манастир в планина па зато некој му поклонува возило во вредност од 9000 евра - луксузен џип, - гранд чироки.
Јас како атеист велам, подобро и поекономично е попо да оди со Лада Нива од 2000 евра која е и полесна за одржување и за делови и за мајстори и помалце троши и пропроодна е од чирокито а рестото од 7000 евра - па подај му на сиромашниот, да направат пакети од по 100 евра со неопходни продукти (брашно, сол, шеќер, масло, сапун, прашок, грав, леќа, ориз.... ќе можат да им помогнат на многу семејства или неколку најзагрозени да помагаат со месеци додека да се снајдат. Или нека му поправат на некој грев покрив пред паѓање со 2000 евра, на друг нека му купат некое медицинско помагало, на некое дете кое оди пеш 5 километри до на школо нек му земат точак, нек пратат една недела на летовање некои убоги дечиња....

Тоа е моето мислење, кое е твоето мислење на темата..... вернику?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Eве сериозно, јас атеист ти верник, еве го прашањето, некој игумен му е мака пеш да оди до манастир в планина па зато некој му поклонува возило во вредност од 9000 евра - луксузен џип, - гранд чироки.
Јас како атеист велам, подобро и поекономично е попо да оди со Лада Нива од 2000 евра која е и полесна за одржување и за делови и за мајстори и помалце троши и пропроодна е од чирокито а рестото од 7000 евра - па подај му на сиромашниот, да направат пакети од по 100 евра со неопходни продукти (брашно, сол, шеќер, масло, сапун, прашок, грав, леќа, ориз.... ќе можат да им помогнат на многу семејства или неколку најзагрозени да помагаат со месеци додека да се снајдат. Или нека му поправат на некој грев покрив пред паѓање со 2000 евра, на друг нека му купат некое медицинско помагало, на некое дете кое оди пеш 5 километри до на школо нек му земат точак, нек пратат една недела на летовање некои убоги дечиња....

Тоа е моето мислење, кое е твоето мислење на темата..... вернику?
Let3,

а заш‘о Ти не го сториш ова кое го говориш?...
Или полесно е да се гледа сеир од страна и да се продаваат „топки„ за тоа кој што треба да стори?...
Што не брцнеш во џебот на наместо тазе „дигиталец„ од 30 иљади, не купиш „дигиталец„ од "Benq" за 3 иљади, а рестото го дајш на сиромаштијата или во манастиро‘?...

Или к‘а „пацифист“„ ќе се „бориш„ за мир у Светот, а мирот никаде го нема?....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Let3,

Или полесно е да се гледа сеир од страна и да се продаваат „топки„ за тоа кој што треба да стори?...
Што не брцнеш во џебот на наместо тазе „дигиталец„ од 30 иљади, не купиш „дигиталец„ од "Benq" за 3 иљади, а рестото до дајш на сиромаштијата или во манастиро‘?...
Јас не се преставувам и рекламирам себе си како спасител, пастир на јагнињата чувар на стадото, не мафтам со книги во кои се проповеда помагање на ближниот, скромност, не се фалам дека мојата идеологија е да се дава на секој шо ќе побара, да му се помага на ближниот ако треба и кошулата од грб да му ја дадеш, не е мојата поучна прикаска дека смрт ги чека оние кои не си ги предадат сите пари на црквата.
Јас сум Мики, нешто као оние од ЕУ ко ќе дојдат да јја проценат и оценат ситуацијата врз основ на дадени податоци. Конкретно имам ваши свети писма и ве пратам како се понапшате и ви давам добронамерни совети кои и вам многу ќе ви значат кога ќе застанете пред Бог. Спасот ти зависи од моите совети и препораки.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Let3,

Што не брцнеш во џебот на наместо тазе „дигиталец„ од 30 иљади, не купиш „дигиталец„ од "Benq" за 3 иљади, а рестото го дајш на сиромаштијата или во манастиро‘?...

Или к‘а „пацифист“„ ќе се „бориш„ за мир у Светот, а мирот никаде го нема?....
Micko pa neli vasata crkva e taa sto pomaga ...ili toa na papir samo...kako moze drugite "ne" crkvi i "nepostoecki" dzamii da go pravat toa a vie ne...vie kontra em pari za krstevanje em donaci za licni potrebi....I zgora na se tuka ke ne ubeduvate deka ste epten sveti....a u stvari prodavate magla!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Micko pa neli vasata crkva e taa sto pomaga ...ili toa na papir samo...kako moze drugite "ne" crkvi i "nepostoecki" dzamii da go pravat toa a vie ne...vie kontra em pari za krstevanje em donaci za licni potrebi....I zgora na se tuka ke ne ubeduvate deka ste epten sveti....a u stvari prodavate magla!
SuBZerO,

настрана од тоа што продаваш „м**а за ј***а„, кажи ми, кога последен пат си бил во Црква?
Од кај па Ти, како сеирџија, знаеш што прави Црквата?[DOUBLEPOST=1395930855][/DOUBLEPOST]
Јас не се преставувам и рекламирам себе си како спасител, пастир на јагнињата чувар на стадото, не мафтам со книги во кои се проповеда помагање на ближниот, скромност, не се фалам дека мојата идеологија е да се дава на секој шо ќе побара, да му се помага на ближниот ако треба и кошулата од грб да му ја дадеш, не е мојата поучна прикаска дека смрт ги чека оние кои не си ги предадат сите пари на црквата.
Јас сум Мики, нешто као оние од ЕУ ко ќе дојдат да јја проценат и оценат ситуацијата врз основ на дадени податоци. Конкретно имам ваши свети писма и ве пратам како се понапшате и ви давам добронамерни совети кои и вам многу ќе ви значат кога ќе застанете пред Бог. Спасот ти зависи од моите совети и препораки.
...или што би рекол јас, со сета моја скромност:
„...Продолжи со монологот....„.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
SuBZerO,

настрана од тоа што продаваш „м**а за ј***а„, кажи ми, кога последен пат си бил во Црква?
Од кај па Ти, како сеирџија, знаеш што прави Црквата?
Pred nekoe vreme...bazdarina mi zemaa....za bakni raka! Jas so mojata kola popo so nov dzip! Oti on e posvet od mene! I da renta prostor crkvata tuka kade sto sum....za veselbi i drugi raboti...
od svetost i tarifaa imaat za vernici i nevernici....!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Pred nekoe vreme...bazdarina mi zemaa....za bakni raka! Jas so mojata kola popo so nov dzip! Oti on e posvet od mene! I da renta prostor crkvata tuka kade sto sum....za veselbi i drugi raboti...
od svetost i tarifaa imaat za vernici i nevernici....!
Остај монолого‘...Со монолог, можеш до крајот од животот, убедувајќи се себе си дека си прав.

Муабетот ми беше: од кај па Ти, како сеирџија, знаеш што прави Црквата?

Kajgana Shop

На врв Bottom