Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Пинто не е Валдес тоа е факт. Некоја класа е послаб од него. Предност кај Пинто е тоа што долго време е со тимот, ја знае шемата, играчите, начинот на кој функционира Барса. Мана му е додавањето и паниката која ја прави кога ќе му вратат топка. Факт е дека не знаеме како ќе се постави и психички против големи тимови, но тоа е она што го имаме како алтернатива и ќе го користиме.

Голема штета за Валдес, ќе беше добро да прослави последна титула дома :( Али важно е што по само две кола сме назад у игра за титула! :vozbud:

Пинто не е Валдес тоа е факт. Некоја класа е послаб од него. Предност кај Пинто е тоа што долго време е со тимот, ја знае шемата, играчите, начинот на кој функционира Барса. Мана му е додавањето и паниката која ја прави кога ќе му вратат топка. Факт е дека не знаеме како ќе се постави и психички против големи тимови, но тоа е она што го имаме како алтернатива и ќе го користиме.
Солиден голман е Пинто, мене повеќе ме плаши како нашата и онака очајна одбрана ќе реагира сега кога знаат дека на голот не е Валдес. Дополнителна нестабилност во обраната не ни беше потребна.

Пинто има 38 години. Гледам на социјалните мрежи дека е во добра физичка форма ама што знам, години си се години. Нема одиграно 10 утакмици по ред од којзнае кога, сега ќе игра повеќе и плус најважните. Лошо ова со Валдес...малер у пм.

Финале ЛШ со Пинто на гол. Комедии во движење ќе биде тоа :)

Тата не сака нов голман, па нормално бе дека при крај на сезона нема да земе нов голман, тоа би било рулет.
Голманската позиција на Барселона е многу сложена, нашиот голман не е тука само за да брани.

Да се надеваме дека Пинто ако ништо друго барем да биде стабилен и да не направи некоја глупост. Сега одбраната ќе треба да внимаваат повеќе, Валдес е одличен еден на еден, а со Пинто на голот нема да биде исто. Голем хендикеп е ова за нас.

Во Ла Лига имаме сега убави шанси за славење, само ќе треба секој натпревар да го изиграт максимално концентрирани, а знаејќи го распоредот дека имаме натпревар секој трет ден, тешко дека нема да киксираме до крајот.

Ако е точно ова за Валдес според првите проценки и одсуствува 6 месеци тогаш би требало да се врати негде крајот на септември почетокот на октомври, тоа би значело и тешко продавање на голем клуб, сигурно никој не би салал да ризикува... али ќе видиме на лето.

Честито победа со која по киксот на комшиите се искачивме на втората позиција.. иако не ни е толку до славење после тоа што му се случи на Валдез... подобро ќе беше да свирнеше пенал таа ситуација... :( Anims VALDES!!!
Се надевам само дека после ова што се случи со Валдес дека нема да паднеме психички и ќе продолжиме вака,има големи шанси титулата да се решава во последното коло,кога ги пречекуваме Атлетико... до крај на првентството имаме уште 3 потешки утакмици... гостување со Еспањол и Виљареал, и мечот со Атлетико на Ноу Камп.. ако поминеме добро со Еспанољ и Виљареал, во последно коло на Ноу Камп сами ќе решаваме за титулата..

Ако е точно ова за Валдес според првите проценки и одсуствува 6 месеци тогаш би требало да се врати негде крајот на септември почетокот на октомври, тоа би значело и тешко продавање на голем клуб, сигурно никој не би салал да ризикува... али ќе видиме на лето.
Нема продавање, тој ќе биде слободен агент и ќе може да преговара со кого сака.

Може е добро време да го тестираме Манчестер со понуда за Де Геа. Со оглед на тоа дека нема да играат ЛШ во следната сезона би било интересно да се види како ќе реагираат на некоја понуда од околу 20м

Искрено, мене повеќе ми прави кејф ЛШ да се освои.

Не го гледав натпреварот за жал..Жалам за Валдес, многу грд начин вака да се прости од Барса...Се надевам дека ова ќе биде додатен мотив за тимот, кој полека влегува во онаа препознатлива форма..Среќен ќе бидам ако за викендот го достигнат максимумот, и така со полна пареа ја извозат сезоната до крајот...Знам дека Пинто ќе биде на висина на задачата, многу ме радува што има голем темперамент, голем борец е...Многу лоши работи му се случуваа на тимот овие 2 години..но, секогаш имаше сила да се продолжи понатаму.. Искрено не се плашам од ниеден противник во Европа..ниту од Баерн..Ние за нив ја измисливме тики така, можеби мал проблем е Пеп, но и тука се надевам Тата има решение и ќе извади некоја карта, некоја промена во тимот која не беше карактеристична за ерата на Пеп..Секако ова доколку дојде до дуел помеѓу нас во ЛШ..чувствувам дека тоа ќе биде финале...Луѓето треба да сфатат дека минатата година го имавме повреден Меси..А кога Меси е расположен ниедна екипа не поминала добро..Голем скептик бев дека повторно ќе се врати на старите патеки, ама ме демантира...
Од она што го читам по шпанските медиуми, во Реал почнале караниците и обвинувањата...Оваа ситуација мора да се искористи. Ќе биде тешко со дивјаците од Еспањол, но се надевам на победа, макар и минимална...Овие неколку денови се доказ дека се може да се смени за 360 степени...затоа треба претпазливо и со ладни глави

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom