Зошто е крстен Исус?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Религија не се истражува, Бог не се истражува а ДОЖИВУВА.
Може и сите религии, секти и незнам што да ги изучиш, но така нема ништо да се здобиеш со мудрост а со колебливост.[DOUBLEPOST=1395849627][/DOUBLEPOST]
Нивото е едно ако има такво кај содветната личност.Различните нива се карактеристични за колебливите луѓе односно Атеистите.
Да и веќе видов каков не треба да биде за кое ти благодарам.
Ништо ти не си видел. Не ја гледаш гредата во твоите очи а гледаш раски во туѓите. Можеш колку сакаш да припишуваш твоја колебливост на деругите, но се гледа дека ти си колебливиот.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ништо ти не си видел. Не ја гледаш гредата во твоите очи а гледаш раски во туѓите. Можеш колку сакаш да припишуваш твоја колебливост на деругите, но се гледа дека ти си колебливиот.
Атеистот - Политеист, цитираше Библиски стих, и воедно вели дека не е колеблив.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Религија не се истражува, Бог не се истражува а ДОЖИВУВА.
Може и сите религии, секти и незнам што да ги изучиш, но така нема ништо да се здобиеш со мудрост а со колебливост.[DOUBLEPOST=1395849627].
То шо само христјанството има десетици иљади страници текстови каде се покажува докажува потврдува ... религијата е од хоби правено?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеистот - Политеист, цитираше Библиски стих, и воедно вели дека не е колеблив.
Овој што не избрал уште дали е муслиман или христијанин друг обвинува за колебливост :pos:

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Овој што не избрал уште дали е муслиман или христијанин друг обвинува за колебливост :pos:
Знам дека не сакаш да бидеш сам во колебливоста, но друштво таму јас не можам да ти правам. Затоа што мојот избор е направен.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Знам дека не сакаш да бидеш сам во колебливоста, но друштво таму јас не можам да ти правам. Затоа што мојот избор е направен.
Можеш да кажеш дека си и Бред Пит. :pos:

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Можеш да кажеш дека си и Бред Пит. :pos:
Можам но не кажувам, затоа што знам кој сум и знам во што верувам.
П.С мојата цел беше разумна дискусија но со последниве постови се докажа дека немам таков соговорник.
Помисли си и замисли се.
Поздрав.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Можам но не кажувам, затоа што знам кој сум и знам во што верувам.
П.С мојата цел беше разумна дискусија но со последниве постови се докажа дека немам таков соговорник.
Помисли си и замисли се.
Поздрав.
Нема што да се замислувам. Види си прво гредите во своите очи па замисли се. Ни јас немав намера за ваква дискусија ама сам си го бараше. Не важи кај мене сврти го и другиот образ, ама колку гледам ни кај тебе не важи. Џабе се дувате со тоа “сврти го и другиот образ“ а никој не го применува.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
немаат свињите педофилски мисли
не му се отскриваат пред децата
.

Па тоа и ти викам. Од тебе (или поточно од твојот духовен татко) потекнуваат педофилските мисли и злоупотребата на Вистината, Писмата и зборовите кои упатуваат на Неа, бидејќи со цело срце ги мразите чедата на Милоста БОЖЈА на кои им е одкриено тоа нешто, кое што вие покрај вашите силни напори, книги, учења, ... никогаш не сте можеле и не ќе можете вистински да Го познавате!

Согледај, признај и покајсе додека се’уште имаш време!

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
27 А оние мои непријатели, што не сакаа да царувам над нив, доведете ги тука и погубете ги пред мене
Лука 19
Јас сум убеден дека појма немаш што значи посочениов стих, но што е тоа битно? Битно е дека стихот Ти „пасуе„ во моментов, како што тоа го чини и секој добар протестант: земи стих кој ти е насјоодветен, за да го оправдаш својот став.

Нели...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас сум убеден дека појма немаш што значи посочениов стих, но што е тоа битно? Битно е дека стихот Ти „пасуе„ во моментов, како што тоа го чини и секој добар протестант: земи стих кој ти е насјоодветен, за да го оправдаш својот став.

Нели...
претпоставувам дека блика од љубов милост племенити мисли пораки за мир ненасилство верба и среќа

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
претпоставувам дека
Препоставката е мајка на сите заебувања.

Према томе, пред за развалиш уште некоја претпоставка, извадена од коскениот мозок, дај провери што велат толкувата на предметниот стих па кажи ми за што се работи.

Еве, да Ти олеснам: прочитај ја целата глава, и самото ќе Ти се каже.

Со вакво безумно „набадање“ глупости, било која протестантска секта врло радо ќе Те прими во својата заедница, оти нели, „...така пишува во Библијата...„.

Kajgana Shop

На врв Bottom