Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Супер. Али ме интересираше дали имаш нешто дипломи од факултетите по кои плукаш? Ако имаш клучното прашање е зошто по своите дипломи плукаш?
Кој плука? Ти ја кажувам состојбата каква што е на запад.

Оди да видиш како македонска диплома ќе ти се најде на запад...за бришење...

Образованието односно дипломатата никогаш не е џабе, не се теши кога и самиот знаеш дека не е така. Може ќе треба да до-полагаш некои работи сепак..

Кој плука? Ти ја кажувам состојбата каква што е на запад.
Добро.На претходната страна напиша нешто за дипломите. Веројатно јас го интерпретирав погрешно како плукање.
Што се однесува за дипломите кој како се снашол. Познавам луѓе без пхд значи барем едно скалило подолу од тебе на високи позиции. Со дипломи од Скупи.
Emi kako bre Vaki ti najde rabota u Germanija...Kako razbirase so ti e rabotna zadaca so mimiki gestulacija kako ?
Најверојатно со посредници кои едвај чекаат такви и им ја земаат пола плата секој месец без да приметат. И после западот не чинел.

Ја знаете приказната со лисицата и грозјето? Не можела да го дофати па се тешела дека е кисело.
Секоја сличност со одредени ликови на темава е случајна.

Realno tuka diplomite za nisto ne vazat ako nemas partiska. Toa e fakt. I na zapad ne ti vazi diploma, ama samo ako e od oblast na opstvesteni nauki.

Еф да се пофалам и јас тука.
Ме унапредија во Senior Loo Consultant или во превод за валволине Постар Чистач на ВЦ-а.
Од тука ги управувам ВЦ-ата. :D
2014-03-12 10.53.35.jpg

За човек што има пи ејч ди, Црн Петко има доста ограничен речник на зборови.

Чисто набљудување од страна.

За човек што има пи ејч ди, Црн Петко има доста ограничен речник на зборови.

Чисто набљудување од страна.
И да има и да нема сеедно е. Секоја наредна диплома (доколку е солидна т.е. заслужена со учење) ти е капитал во вредност од еден стан. Самата диплома не кажува ништо за човекот и за тоа каков е како човек туку е само капитал. Финтата со дипломите е во тоа што можеш тој капитал да го носиш со себе кај сакаш и при одење од држава во држава не плаќаш царина.
Битното е во тоа дали си доволно итар да го валоризираш трудот кој ти е вложен. Дали добро ќе ја изиграш играта. Ако не си итар ти останува да се тешиш со дискриминација кон странците и слично и да плукаш по факултетите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom