Софиja - импресии

Член од
15 декември 2010
Мислења
197
Поени од реакции
87
http://holeinthedonut.com/2013/12/16/sofia-bulgaria-best-destination-eastern-europe/
I thought my attraction to Sofia would wane, as so often happens, but the opposite occurred. I grew so enamored that I checked into the price of apartments and learned that a fully furnished, one bedroom apartment in the city center could be rented for $300 per month. Is Sofia destined to be my summer place? Perhaps, though there are so many places I haven’t yet seen. Only time will tell. I plan to continue my European tour next summer but for now, Sofia remains the most delightful surprise of Eastern Europe.
Za Leandra so looove!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Софија па и Бугарија ми помогна да го замразам брутализмот во архитектурата т.н ''комунистички'' стил за што сум многу благодарен.Можеби главната причина зошто сум за Ск 2014 т.н проект,од желба Скопје да го изгуби тој лик,иако има далеку помалку и ''поубави'' такви зданија.
Нејсе,рака на срце,Софија има убав центар,убави цркви..али за жал голготата почнува неколку километри надвор од центарот.

Член од
14 март 2013
Мислења
57
Поени од реакции
13
на мен ми харесва... много ми харесва работата на богдан богданович...

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
My favourite. Летна гардероба почнаа да носат?
Не знам пријателе, јас лично не пазарja многу од молове, но убав е Paradise Center, али на мене повеќе ми се допаѓа Serdika Center.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.513
Поени од реакции
85.010
Не знам пријателе, јас лично не пазарja многу од молове, но убав е Paradise Center, али на мене повеќе ми се допаѓа Serdika Center.
У кој дел од градот е Paradise, а во кој дел е Serdika?

(доволно е имиња на населби, квартови)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Сум бил и во Сердика. Скоро во сите молови сум бил. Често одам во Бугарија. Каде пазаруваш ти? Има некои други места освен моловите?[DOUBLEPOST=1395931450][/DOUBLEPOST]
У кој дел од градот е Paradise, а во кој дел е Serdika?

(доволно е имиња на населби, квартови)
Парадајс ти е на Черни Врах (така се вика булеварот), а Сердика заборавив. :D

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Kajgana Shop

На врв Bottom