- Член од
- 25 ноември 2013
- Мислења
- 1.670
- Поени од реакции
- 1.533
Значи споредуваш Македонија со 1.5 милиони или нашите градови со по 50 - 100 к жители, и на другата страна ти е Ангија 63 милиони и милионските градови? ( во повеќето поголеми европски држави е скоро истото се чека и до една недела за да те закажат, а ако е итно си имаш секаде Итна медицинска помош, да не зборуваме ако имаш приватно здравствено осигурување од работа какви се условите во болниците
Ако немаш проблеми со здравјето на болница одиш еднаш годишно да се провериш или уствари најчесто од работа има систематски преглед за кој ти не треба воопшто да се малтретираш да одиш да се закажуваш и се ти е организирано.
Да не зборуваме дека кај нас имаш компликација те праќаат во друга држава![]()
Ја не споредувам,ја кажав што не ми се свиѓа пошо гледам некои го фалат здравството во странство а никад не го користеле.али веќе ко ја спомна споредбата ,ондак спореди и колку ГП има низ англија,а колку лекари у мк.ете конкретно мене ГП ми беше преку улица,а на истата улица на секои 300метри имаше ГП ординација.под итна медицинска помош спаѓа само ко е живот у прашање.ете ја конкретно отидов пошо сумљав дека имам инфекција на уво(според симптоми) и и кажав на таа што работи на прием и ми закажа после 4 дена.значи ја со терапија(антибиотици и капки) почнав после неколку дена.е сеа ако за вас тоа е супер здравство,океј тогаш,али за мене не е.