Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Бидејќи никој не сака да напише, еве јас ќе напишам. Трансферот на Мата е промашување на сезоната. Се што може да направи Мата на AMC може и Кагава, а онолку колку што е слаб Мата на крило, слаб е и Кагава. Се лупнаа огромни пари, без никаков концепт, единствено да се направи некој психолошки пресврт кај играчите, кој очигледно не се случи.

Мора прво да се направи концепт кој ќе се игра, па спрема тој концепт да се купуваат играчи, а не купување како Морати што правеше со Интер пред десетина години.

Инаку, неверојатно е што е Мојс менаџер во ПЛ, човекот појма нема. Страшна работа. Ни авторитет, ниту некое присуство, ни концепција, тотален распад.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
гледајте на позитивната страна, за 3-4 натпревари сума тактики смени( нели зашто 4-4-2 е мн стара, и не ја бива) почна да си ги согледува грешките(го пушта кагава во игра, го вади дупето клеверли, прави ротација на Руни и Велбек зашто Руни е целосно покриен итн), прави измена на полувреме...НЕ ГО ОПРАВДУВАМ Мојс, целта на постот ми е дека не е глуп и согледува грешки и ги корегира, но што да прави кутриот кога има ваков тим на располагање...

За оние работи за кои нонстоп кукате изминативе месеци ве демантираше во не цели 2 недели( можда претерав малку), но се гледа дека се работи на нешто, се воочуваат грешките и корегираат.Имам тронка надеж дека Мојс ќе успее во Јунајтед, но прво да видиме како ќе го помине новиот тест ( Летен трансфер прозорец), и како ќе ги постави темелите на клубот.Мојот суд према него започнува дури од 1ви септември.
Ги согледува грешките?! Па фала богу, 3/4 од сезоната му требаа да ги согледа грешките. Предоцна! И патем јас не видов некоја разлика во денешната игра со предходните, кружење околу шеснаесетник, избрази центаршути и ниту една шанса, разликата беше само во поставеноста на играчите, играта иста смрдена ко цела сезона. И немој те молам да ги кривиш играчите, лани истите играчи освоија ПЛ со 10 бода пред второ пласираниот, плус типов потроши плус 70 милиони за да го засили тој тим.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
гледајте на позитивната страна, за 3-4 натпревари сума тактики смени( нели зашто 4-4-2 е мн стара, и не ја бива) почна да си ги согледува грешките(го пушта кагава во игра, го вади дупето клеверли, прави ротација на Руни и Велбек зашто Руни е целосно покриен итн), прави измена на полувреме...НЕ ГО ОПРАВДУВАМ Мојс, целта на постот ми е дека не е глуп и согледува грешки и ги корегира, но што да прави кутриот кога има ваков тим на располагање...

За оние работи за кои нонстоп кукате изминативе месеци ве демантираше во не цели 2 недели( можда претерав малку), но се гледа дека се работи на нешто, се воочуваат грешките и корегираат.Имам тронка надеж дека Мојс ќе успее во Јунајтед, но прво да видиме како ќе го помине новиот тест ( Летен трансфер прозорец), и како ќе ги постави темелите на клубот.Мојот суд према него започнува дури од 1ви септември.

Нема веза ова. Како и да ги распоредиш играчите на терен, тие ќе играат како што ќе им кажеш да играат. Нема никаква разлика во играта од онаа со Ливерпул, со Челзи и оваа. Која и формација да се игра на лист, во игра сме исто срање.
Тимот ни е солиден. Шампионски од лани плус најдобриот играч на овогодинешните шампиони.
Ќе играме за нијанса подобро од што со Ливерпул ама ќе изгубиме :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Бидејќи никој не сака да напише, еве јас ќе напишам. Трансферот на Мата е промашување на сезоната. Се што може да направи Мата на AMC може и Кагава, а онолку колку што е слаб Мата на крило, слаб е и Кагава. Се лупнаа огромни пари, без никаков концепт, единствено да се направи некој психолошки пресврт кај играчите, кој очигледно не се случи.

Мора прво да се направи концепт кој ќе се игра, па спрема тој концепт да се купуваат играчи, а не купување како Морати што правеше со Интер пред десетина години.

Инаку, неверојатно е што е Мојс менаџер во ПЛ, човекот појма нема. Страшна работа. Ни авторитет, ниту некое присуство, ни концепција, тотален распад.
Не е до толку и ти па. Мата коа ќе го стават средина игра одлично, ама едноставно не бива со овој концепт.

Уствари и ти тоа го кажуваш де, ама јас да го оправдам Мата како индивидуалец. :D Иначе се сложувам. Најчудно нешто од се е зошто го купи кога не отстапува од концептот. Тоа неможам да го разберам бе. И Мата и Кагава се играчи со страшен потенцијал и греота е да се тера оваа тактика со такви играчи во тимот. :)

A

apidrone

Гостин
Што ако биле лани шампиони кога не им се игра сега. Мојс ја нема моќта на Ферги да ги држи играчите подолго време мотивирани. А за авторитет треба време.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Абе стручњаци едни, ајде секој од вас нека напише сценарио како ќе реагираше да беше на местото на Мојс на утакмицава!!!!!!!!
Човекот состави тим, и на среќа Сити во 1ва минута дава гол! Ете ви го на полувреме ви го стави Кагава? ШО НАПРАВИ Кагава??!?!?!?!??! Ете го извади и Фелаини, го стави Валенсија за кој Гери Невил велеше дека требало да игра на утакмицава оти имал пејс, и му требало тоа на тимот против сити. Шо направи Валенсија???!!??!?!?! Ете и Велбек го изваде!!! Ете и Чичарито го пушти!!!!! Шо направи Чичарито?!?!?!!
И сега сакаш да ми кажиш дека Мојс е крив?????!!!!!!!!!!!

Јас побрзо ќе признаам дека Сити има 100 пати појаки играчи од нашиве пошто се гледа на терен тоа и тоа многу јасно. Сите се зверотини. Спореди го Рафаел со Забалета! Неможиш ни да ги споредиш! Спореди го Туре со кој сакаш од Јунајтед... Нема ни со кого да го споредиш! Спореди го Фернандињо со Керик,Клеверли.......
Цел состав е класа над нашиот!!!! И вие ми викате дека Мојс е крив....
И САФ изгуби од овај тим со 5 гола дома!!! Оти тогаш не кажувавте како сега???? Не сте вие реални фанови. Арно не(ве) викаат глорихантери!

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Абе стручњаци едни, ајде секој од вас нека напише сценарио како ќе реагираше да беше на местото на Мојс на утакмицава!!!!!!!!
Човекот состави тим, и на среќа Сити во 1ва минута дава гол! Ете ви го на полувреме ви го стави Кагава? ШО НАПРАВИ Кагава??!?!?!?!??! Ете го извади и Фелаини, го стави Валенсија за кој Гери Невил велеше дека требало да игра на утакмицава оти имал пејс, и му требало тоа на тимот против сити. Шо направи Валенсија???!!??!?!?! Ете и Велбек го изваде!!! Ете и Чичарито го пушти!!!!! Шо направи Чичарито?!?!?!!

Јас побрзо ќе признаам дека Сити има 100 пати појаки играчи од нашиве пошто се гледа на терен тоа и тоа многу јасно. Сите се зверотини. Спореди го Рафаел со Забалета! Неможиш ни да ги споредиш! Спореди го Туре со кој сакаш од Јунајтед... Нема ни со кого да го споредиш! Спореди го Фернандињо со Керик,Клеверли.......
И САФ изгуби од овај тим со 5 гола дома!!! Оти тогаш не кажувавте како сега???? Не сте вие реални фанови. Арно не(ве) викаат глорихантери!
Aма изгледа ти си стручњак најголем, ај да речиме Сити има подобри играчи од нашиве, а Ливерпул,Вба,Евертон,Нјукасл,Тотенхем.....? Еј 10 порази во една сезона, пола од нив одат дирекнто на душа на Мојс, и не бил крив?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.004
Поени од реакции
7.161
Мизерија и очај, нема други зборови за да се опише ова. За само неколку дена да се изгуби од најлутите ривали НА ДОМАШЕН ТЕРЕН со по 0-3 е неопростиво. Што ѓавол ќе беше ова бе, до толку да се упропасти тимов, да не е ни пола од тој лани, ц-ц-ц :tapp:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322

ова е факт и прифатете го тоа.
и едно браво за тебе друже

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126

Нема веза ова. Како и да ги распоредиш играчите на терен, тие ќе играат како што ќе им кажеш да играат. Нема никаква разлика во играта од онаа со Ливерпул, со Челзи и оваа. Која и формација да се игра на лист, во игра сме исто срање.
Тимот ни е солиден. Шампионски од лани плус најдобриот играч на овогодинешните шампиони.
Што ќе направи Кагава кога тој е плејмејкер, а тренерот му дал задача да центрира? :) Тоа е тоа. :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
A клеверли се повредил , затоа бил сменет? Така вика мојс.

Kajgana Shop

На врв Bottom