Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Единствено нешто што ни остана да се надеваме е оваа година да има предвремени избори и да се врати Борисов на власт,бидејќи повеќе од овие сега што се на власт не очекувам позитивно решавање на проблемов.
Претседателот на турската партија ДСП, Местан, што е во коалиција со социјалистиве, се согласил ако Борисов тепа на евро-избориве да распишат предвремени парламентарни избори во Бугарија... Исто и се слуша дека Борисов и Местан биле на кафе пред некој ден....

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
JAS NAVISTINA NE ZNAM KOJ OBJASNI DEKA IMA ODNESENO OD BABA OD DEDO NE MU GI PRIMALE GO VRATILE NO MENE LICNO NE MI SE VERUVA AMA MOZE NIKOGAS NE VIKAJ NIKOGAS OD DRUGA STRANA SE VIKA DONESIME DOKAZ KAKO STO KAZAV KARMAKASA CIRKUS NIEDEN ZAKON NE GO ISPOCITUVAA SAMO AKO SE SMENI VLASTA

DO ADMINISTRATORITE TEMATA AKO SAKVTE DA JA ISKLUCITE MOZEVTE USTE OD START AMA SEGA GLEDAM VI STANA DOSTA POPULARNA PA KE BRISETE POSTOVI KE STAVATE ZABRANI SI IMAME MAKA I OSTVETE GI LUGETO DA PISAT I DA SE DOINFORMIRAME SEKOE DOBRO GLEDATE I SAMITE AKO NESTO NE VO RED SAMATA GRUPA GO ISFRLA I GO NAPAGA BATALETE TAA RABOTA SO BRISENE I ZABRANI STAVANE POZDRAV TEMATA JA IMATE POGODENO[DOUBLEPOST=1395697396][/DOUBLEPOST]A KAKO STO GLEDAM IMA I DOSTA STO OTKAZUVAAT GRAZDANSTVO I OVIE USTE NE DAVAAT BOG DA CUVA[DOUBLEPOST=1395700229][/DOUBLEPOST]
Туку ме интересира што точно се случува ако те вратат на дополнителна... и немаш баш некој документи да им однесеш... имаат одбиено некој од дополнителна што е Македонец со презиме на в или ски? сумњиво ми е ова... ако продолжат вака ќе им дигнат уште поголем протест... 15 години си функционира тоа издавање на пасоши без проблем... така да сеа не верувам дека ќе го сопрат...
PA KAKO STO SE KAZA SOCIJALISTICKA RABOTA MAGARITE DAVAAT ROMANCITE ZA EDNA GODINA DALE TRISTA ILJADI GERMANCITE POLACITE FRANCUZIITE MISLAM SITE EVROPSKI DRZAVI OVIE KOCNICA OD EDNAS TAKA FINO LEPO IM TEKNUVA NEMOZE DONESI OD PAPAGALOT DOKUMENT DA VIDIME DALI I ON IMA A OD DRUGA STRANA SEKOJ MESEC OTKAZUVAAT DRZAVJANSTVO PO NAJMALKU 50 TINA AMA TOA E JAS SENADEVAM KE BIDE NA DOBRO KUTI USTE NE POCNALE DA ODBIVAAT MASOVNO[DOUBLEPOST=1395700431][/DOUBLEPOST]JAS MISLAM DEKA DO VELIKDEN NESTO KE SE RESI ZASTO IMA VEKE 6 MESECI POMINATO OD PRVITE STO IZLEGOA NA DOPOLNITELNA MOE MISLENE

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
JAS NAVISTINA NE ZNAM KOJ OBJASNI DEKA IMA ODNESENO OD BABA OD DEDO NE MU GI PRIMALE GO VRATILE NO MENE LICNO NE MI SE VERUVA AMA MOZE NIKOGAS NE VIKAJ NIKOGAS OD DRUGA STRANA SE VIKA DONESIME DOKAZ KAKO STO KAZAV KARMAKASA CIRKUS NIEDEN ZAKON NE GO ISPOCITUVAA SAMO AKO SE SMENI VLASTA

DO ADMINISTRATORITE TEMATA AKO SAKVTE DA JA ISKLUCITE MOZEVTE USTE OD START AMA SEGA GLEDAM VI STANA DOSTA POPULARNA PA KE BRISETE POSTOVI KE STAVATE ZABRANI SI IMAME MAKA I OSTVETE GI LUGETO DA PISAT I DA SE DOINFORMIRAME SEKOE DOBRO GLEDATE I SAMITE AKO NESTO NE VO RED SAMATA GRUPA GO ISFRLA I GO NAPAGA BATALETE TAA RABOTA SO BRISENE I ZABRANI STAVANE POZDRAV TEMATA JA IMATE POGODENO[DOUBLEPOST=1395697396][/DOUBLEPOST]A KAKO STO GLEDAM IMA I DOSTA STO OTKAZUVAAT GRAZDANSTVO I OVIE USTE NE DAVAAT BOG DA CUVA[DOUBLEPOST=1395700229][/DOUBLEPOST]

PA KAKO STO SE KAZA SOCIJALISTICKA RABOTA MAGARITE DAVAAT ROMANCITE ZA EDNA GODINA DALE TRISTA ILJADI GERMANCITE POLACITE FRANCUZIITE MISLAM SITE EVROPSKI DRZAVI OVIE KOCNICA OD EDNAS TAKA FINO LEPO IM TEKNUVA NEMOZE DONESI OD PAPAGALOT DOKUMENT DA VIDIME DALI I ON IMA A OD DRUGA STRANA SEKOJ MESEC OTKAZUVAAT DRZAVJANSTVO PO NAJMALKU 50 TINA AMA TOA E JAS SENADEVAM KE BIDE NA DOBRO KUTI USTE NE POCNALE DA ODBIVAAT MASOVNO[DOUBLEPOST=1395700431][/DOUBLEPOST]JAS MISLAM DEKA DO VELIKDEN NESTO KE SE RESI ZASTO IMA VEKE 6 MESECI POMINATO OD PRVITE STO IZLEGOA NA DOPOLNITELNA MOE MISLENE
Kazav jas deka odnesov od baba i od pradedo. I dvata dokementa bea validni. Od babami krstenica od bugarska egzarhija ne ja primija a od dedomi licna karta bugarska od tie zelenite,nekoj ako ima znae za koja zboram i taa ne ja primija. Znaci od edna strana se bara dopolnitelni dokumenti kako dokaz za bugarsko poteklo a od druga strana ne gi uvazhuva. Ili se nepismeni,ili ne gi znaat zakonite koi sekoi den se menuvaat ili e nesto treto sto mislam i jas deka e najrealno a toa e se so nekoja si druga cel da se zabavi procesot. No nemozeme da znaeme koja im e krajnata cel.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Ovoj novinar bidejki nemozel da napise sopstvena statija pa se snasol na toj nacin sto od poveke stari statii od mediumi i vesnici sklopil nekoja svoja celina sto nema vrska. Ajde neka mi kaze nekoj kolku odbieni ima vo eden protokol sto se objavuva. Toa se dvajca-trojca maksimum i pretpostavuvam toa deka se nekoi muslimani i slicno. Od koga pocna da se izdava bg pasos po olesneta proceeura znaete li kolku pati imase vakvi zakocuvanja,prepreki ili slicno? I prekinaa so izdavanjeto na pasosi? Odgovorot e NE,bidejkji bugarija od tie pasosi ima mnogu dobivki a skoro ni edna losa rabota.[DOUBLEPOST=1395752089][/DOUBLEPOST]
Ovoj novinar bidejki nemozel da napise sopstvena statija pa se snasol na toj nacin sto od poveke stari statii od mediumi i vesnici sklopil nekoja svoja celina sto nema vrska. Ajde neka mi kaze nekoj kolku odbieni ima vo eden protokol sto se objavuva. Toa se dvajca-trojca maksimum i pretpostavuvam toa deka se nekoi muslimani i slicno. Od koga pocna da se izdava bg pasos po olesneta proceeura znaete li kolku pati imase vakvi zakocuvanja,prepreki ili slicno? I prekinaa so izdavanjeto na pasosi? Odgovorot e NE,bidejkji bugarija od tie pasosi ima mnogu dobivki a skoro ni edna losa rabota.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Помина скоро еден месец од како министерот Вигенин го кажa следново, што кажува дека ако не друго барем владава има сенс за проблемот....
"Но доколкото в'зникнаха проблеми с този в'прос (за бг гражданствата), впрочем не за п'рви п'т, с минист'р-председателја Пламен Орешарски се договорихме в близките дни да с'берем експерти и да направим преглед на дејстваштите процедури, уточни тој.
Вигенин објасни, че усложнената процедура е с'здала доп'лнително напрежение в нјаколко страни - на п'рво мјасто в Македонија."
Баш да видиме дали ја креирале таа експертска група и што имаат решено.... Ова новинариве се некако незаинтересирани за темава пр. да ја викнат Златанова да направат едно интервју пола саат да објасни... Во медиумиве во Бугарија се се сведува само на изјави од официјални лица, никако новинариве да прашаат повеќе... а за медиумиве во Македонија да не зборам 99,99% невистини излагаат... како и секад што се должи до ова прашање.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Kazav jas deka odnesov od baba i od pradedo. I dvata dokementa bea validni. Od babami krstenica od bugarska egzarhija ne ja primija a od dedomi licna karta bugarska od tie zelenite,nekoj ako ima znae za koja zboram i taa ne ja primija. Znaci od edna strana se bara dopolnitelni dokumenti kako dokaz za bugarsko poteklo a od druga strana ne gi uvazhuva. Ili se nepismeni,ili ne gi znaat zakonite koi sekoi den se menuvaat ili e nesto treto sto mislam i jas deka e najrealno a toa e se so nekoja si druga cel da se zabavi procesot. No nemozeme da znaeme koja im e krajnata cel.
Јас однесов од дедо ми крштеница ја примија без ништо да.кажат. од месец на месец статусот ми се менуваше од доп. проверка сега со посредувачот ми кажа дека треба пон. втор. или среда да одам да го земам.
Е сега кај тебе незнам зишто не го примиле.
Значи одиш од едно колено , или од страна на мајка ти или од страна на татко ти.
Негов извод (татко ти) преведен легализиран , од дедо ти Исто и + крштеницата или л. карта.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Не е толку страшна ситуацијата. Излегуваат доста усвоени молби, само не се прикажани во протоколите. Од Нова година до 20 февруари одобрени се 900 молби, еден добар дел со бројчиња 12-14 000.
Прашање е само кои се тие, дали се од Украина и Молдавија, или има и од Македонија. И ова темпо е многу споро, 6 000 годишно, ке се изначекаме ако вака продолжи.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
ovoj odgovor od novinarov e totalna utka nema ama blage veze sobrani se i iskopirani izjavite na novinarov. pa zaradi toa se sluci ova sto se slucuva sega naprotiv na evropa a i na amerika i na kanada im trebaat rabotnici i ima rabotni mesta vo toa sum ubeden 100%.
siguren sum i ubeden sum deka ke se resi ovoj problem vo tekov na godinava toa e edno drugo ako ne davaat na nas pa na kogo ke davaat im se krsi se nacelo sto kazale mislam i toa e veke kazano na forumov za bugarija.I treto sega se sluci zbrkava no ke se resi kako moze evropa pritiskala onoj pritiskal drapaj si meot koga site evropski drzavi davaat kazano e i toa sega rabotava e koj ke zeme ke zeme koj ne ke si ceka na red taka bese za site dosegasni izbori koga imalo. ROMANIJA IMA DADENO PREKU 300 ILJADI VO EDNA GODINA ALOOOO EJ GERMANIJA PREKU 6 MILONI VO ROK OD 40 GODINI NA GODISNO NIVO E 100 ILJADI OVIE NEMOZA 8000 ILJADI[DOUBLEPOST=1395764144][/DOUBLEPOST]
Ovoj novinar bidejki nemozel da napise sopstvena statija pa se snasol na toj nacin sto od poveke stari statii od mediumi i vesnici sklopil nekoja svoja celina sto nema vrska. Ajde neka mi kaze nekoj kolku odbieni ima vo eden protokol sto se objavuva. Toa se dvajca-trojca maksimum i pretpostavuvam toa deka se nekoi muslimani i slicno. Od koga pocna da se izdava bg pasos po olesneta proceeura znaete li kolku pati imase vakvi zakocuvanja,prepreki ili slicno? I prekinaa so izdavanjeto na pasosi? Odgovorot e NE,bidejkji bugarija od tie pasosi ima mnogu dobivki a skoro ni edna losa rabota.[DOUBLEPOST=1395752089][/DOUBLEPOST]
Ovoj novinar bidejki nemozel da napise sopstvena statija pa se snasol na toj nacin sto od poveke stari statii od mediumi i vesnici sklopil nekoja svoja celina sto nema vrska. Ajde neka mi kaze nekoj kolku odbieni ima vo eden protokol sto se objavuva. Toa se dvajca-trojca maksimum i pretpostavuvam toa deka se nekoi muslimani i slicno. Od koga pocna da se izdava bg pasos po olesneta proceeura znaete li kolku pati imase vakvi zakocuvanja,prepreki ili slicno? I prekinaa so izdavanjeto na pasosi? Odgovorot e NE,bidejkji bugarija od tie pasosi ima mnogu dobivki a skoro ni edna losa rabota.

SE SLOZUVAM KOMPLETNO

Член од
25 март 2014
Мислења
27
Поени од реакции
10
e vaka odnesov dopolnitelni doc pred mesec dena i sega od denes od dopolnitelna proverka pak mi ja vratija u normalna procedura i zane li nekoj so ce se dese i za koku vreme ke mi bide resen statusot pozz

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
e vaka odnesov dopolnitelni doc pred mesec dena i sega od denes od dopolnitelna proverka pak mi ja vratija u normalna procedura i zane li nekoj so ce se dese i za koku vreme ke mi bide resen statusot pozz
Кажи прво што си однел како дополнителни документи.....

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
fala na informacijata daj boze a kolku tocno cekajnje ne se znae a? :)
Еве ќе ти кажат поточни другите членови што чекале... ама за секој е различно... Сега кога ти се сменил статусот тоа значи дека ги примиле докуметите заедно со другите... и ќе треба да се гласа од Советот за гражданство... се состануваат секој четврток мислам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom