Убиен рускиот Бин Ладен?!

• Креатор на темата Креатор на темата .:makedonec:.
  • Време на започнување Време на започнување
M

.:makedonec:.

Гостин
Веб странатa на чеченските екстремисти утрово ја пренела веста дека лидерот на чеченските бунтовници Доку Умаров бил убиен, јавуваат агенциите.

Умаров и неговата група Кавкаски Емират биле одговорни за низа смртоносни напади во Русија изминатите неколку години, пишува AFP.
"Раководството на Кавкаскиот Емират официјално ја објавува веста за смртта на Емирот Доку Абу Усман, што е арапско воено име за чеченскиот лидер Доку Умаров", било наведено на веб страната.
Деталите околу тоа како Умаров бил убиен не се наведени, а нема ни официјална потврда од руските власти.

http://tocka.com.mk/1/121847/ubien-ruskiot-bin-laden

Ауууу како им тргна на русите растур ги направија и Украинците и Западњаците домашните гниди или болви како да ги наречеме :D (y)

P.S - Тоа е тоа, на време се уништуваат тие бактерии за да не предизвикаат некој непријатности во иднина !

Како не им текна да фатат малку и навака. Бин Ладенци колку сакаш во Македонија, нема кој да ги истреби. Пола од нив го греат **** во фотеља, ги прибраа од планина да не мрзнат по бункери.

Последно уредено:
Доку Умаров според мене беше закана за Русија поради бомбашките напади од Волгоград. Но Русија сепак излезе победник и ги обезбеди на најдобро можен начин игрите. За Крим се знаеше дека нема да прават проблеми, дури и Чеченци и Дагестанци оделе да помогнат на Русија за Крим. Проблемот ќе беше ако се искористеше тензијата на Крим па да се повтори сценариото на бомбашките напади во Махачкала. Очигледно ова тешко би идело (последново) поради притисокот, бидејќи Русија во тој момент би можела преостро да реагира и тоа особено во време на ЗОИ односно ЗПИ. Овој и требаше да умре, што се не направи во животот, колку само не млади починаја поради него...

Доку Умаров според мене беше закана за Русија поради бомбашките напади од Волгоград. Но Русија сепак излезе победник и ги обезбеди на најдобро можен начин игрите. За Крим се знаеше дека нема да прават проблеми, дури и Чеченци и Дагестанци оделе да помогнат на Русија за Крим. Проблемот ќе беше ако се искористеше тензијата на Крим па да се повтори сценариото на бомбашките напади во Махачкала. Очигледно ова тешко би идело (последново) поради притисокот, бидејќи Русија во тој момент би можела преостро да реагира и тоа особено во време на ЗОИ односно ЗПИ. Овој и требаше да умре, што се не направи во животот, колку само не млади починаја поради него...

И кавкаските народи се поделени, на проруски и сепаратистички настроени едните се тие што ги спомна ти дека се борат за руската држава без разлика што не се руси, а додека вторите се борат за некаква си независност ... иако војните таму завршија сепак ете уште тлеат тие сепаратистички фракции како горенаведениот неписмењак и ретардос Умаров (само не ми е јасно у кој филм се таквите како него) што се криеше како ***** по планините и креираше кукавички бомбашки напади и на крај заврши таму каде што треба ,само штета што не успеале да го земат телото русите (а може и го имаат кој знае) и да им докажат на тие луди глави дека дефинитивно секој ќе заврши како него !

И кавкаските народи се поделени, на проруски и сепаратистички настроени едните се тие што ги спомна ти дека се борат за руската држава без разлика што не се руси, а додека вторите се борат за некаква си независност ... иако војните таму завршија сепак ете уште тлеат тие сепаратистички фракции како горенаведениот неписмењак и ретардос Умаров (само не ми е јасно у кој филм се таквите како него) што се криеше како ***** по планините и креираше кукавички бомбашки напади и на крај заврши таму каде што треба ,само штета што не успеале да го земат телото русите (а може и го имаат кој знае) и да им докажат на тие луди глави дека дефинитивно секој ќе заврши како него !

Чеченските војни беа загубени, Грозни е тотално разрушен град, не гледам причина тие повторно да се борат за независност, барем додека е Путин и овој воен состав, поздрав.

Чеченските војни беа загубени, Грозни е тотално разрушен град, не гледам причина тие повторно да се борат за независност, барем додека е Путин и овој воен состав, поздрав.

Па логично, малку ли им беше 10-11 години ќотек ако сакат уште нека пробат па ама овој пат русите ќе ги протерат сите чеченци у Казахстан како пред 50-60 години и онака е Путин загреан со Грузија претходно и со Украина сега, позз (y)

Ако на некој му текнува за ова. Имаше правда во овој случај.

The Dagestan Beheading Massacre

Here is what happened: Dagestan beheading dates back to 1999. Chechen Mujahideen lead by Salautdin Temirbulatov entered Dagestan with up to 500 fully armed soldiers. There were only 13 lightly armed Russian conscripts in the village when the attack took place. Heavily outnumbered by Chechen terrorists, 7 of the Russian conscripts run away from the village. The remaining 6 soldiers stood up to the oppressors but quickly ran out of ammo and surrendered after being promised POW status.

What happened next is on the video. Chechen Mujahideen took the captives on the field and mercilessly executed each of them by beheading.

Few months later, the entire gang of Salautdin Temirbulatov terrorists was confronted by forces of Sulim Yamadayev and the Spetsnaz and most of them was either killed, or captured. None of the culprits from the video got away. Salautdin Temirbulatov himself was arrested exactly on March 20, 2000.

And from what I have read, the Chechens involved were also heavily tortured before being killed with many of them being heavily mutilated. I wonder if those Russian soldiers were shown videos of the Dagestan massacre before capturing the perpetrators.

Chechen militia leader Temirbulatov is spending the rest of his life in the notoriously harsh Black Dolphin prison.

Turns out he's not so tough anymore, when asked about his past life and his time in jail, he was in tears by the end of the interview.

After a lunch break (pea soup, potatoes, soy meat) Temirbulatov was brought in. It was more interesting to talk to him, because he could not prattle about his innocence. Everybody remembers the video where he shot in the back of the head and killed a Russian soldier.

“Temirbulatov, do you want to talk to the press and do you allow to take pictures of yourself?” asked the zampolit when Temirbulatov fastened by handcuffs to the stool opened his eyes.

“Mr. Warden,” said Temirbulatov in a hoarse and whining voice. As compared to the man we saw in the video of shooting soldiers he seemed half his size. “Thank you, Mr. Warden, for asking. If I can answer the questions I will. The pictures I’d rather not. Because... May I say why?”

“You may.”

“On March 20, 2000, photo journalists made of me what had never happened to me. They made of me, how do I say, Santa Claus, they did. Thank you, Mr. Warden.”

“What does it mean, Santa Claus? A paste-up?” I did not get what he meant.

“No, they just made a clown of me. After all, if you treat me fair, I’m nobody.”

“What does it mean ‘nobody?’”

“You might have heard, I was nicknamed Tractor Driver. I’m a mechanic by profession. But I have never had such a nickname. The journalists who took a picture of me for the first time, asked who I was by profession. I said, a tractor driver. From that day for three years everybody has been calling me Tractor Driver. You make a dozen words out of one.”

“What are your conditions here?”

“I cannot say anything against the rules here. The conditions are normal, I’m treated normally, the food is normal, I have no complaints.”

“I’m not talking about the compliance with the rules, but about strictness.”

“I have no complaints about strictness. Whatever I must do, I have done and will do, I have nothing against it.”

“You have been staying here since August 27 of last year. Do you feel any out of the ordinary changes within yourself?”

“No, I can’t say that. As compared to what they did to me at SIZO [the pre-trial detention center], here it’s very good.”

“And what was at SIZO?”

“Don’t you know? I will tell you then. How I got here, I really don’t know. Most of the time I was unconscious. Everything was with me, everything. Just why I did not kick the bucket, I dunno. Here in this place I came round a little, to tell the truth. Here they treat me well, give decent food, I don’t have complaints against this facility.”

“They say you contracted consumption here?”

“Yes, even back at SIZO. I have a closed variety.”

“Do you communicate with your cellmates?”

“We’re there together, staying together. We listen to the radio, read books, newspapers. At first I did not read very well in Russian, but then I learned all right. I don’t read the Qur’an, because I don’t know Arabic, but I read the ‘Talisman,’ those are prayers.”

“Do you feel remorse?”

“I don’t get you.”

“Do you feel sorry for what you did?”

“To tell the truth, I did not commit any crime. Those who drove us to that, they must answer for this. We had an elected president, parliament, ministries, we had everything, we reported to them. People don’t know anything, people submit to power. I killed at the time when we had Dudayev as president, Dzhokhar Dudayev.”

“Do you have visits with your family?”

“Yeah, they write letters, send parcels. My wife came once, and my uncle.”

“What did you talk about?”

“The main thing is to see each other. Well, as a matter of fact, I consider myself a dead man now. They do not think that, they still hope.”

“Do they give you a good enough medical treatment here?”

“Yeah... medical treatment... enough...”

When Temirbulatov stood again in the Koo posture,” I saw his tears on the floor.

Последно уредено:
Видео од масакарот, предупредување не е за лица со слабо срце и лица под 18 години.
Дефинитвно едно од најгрозните видеа што ги имам видено во мојот живот.
The boys were about 18 year old and were lightly armed.
. I think the most disturbing part about the Dagestan Massacre is the fact that the Chechen mujahedeen terrorists made it really painful for the Russians. They made them watch and listen to their mates dying, letting them know their turn is coming next and that there is nothing they could do about it.
[DOUBLEPOST=1395709074][/DOUBLEPOST]Ниту правда треба, ниту е задоволена.

Последно уредено:
Видео од масакарот, предупредување не е за лица со слабо срце и лица под 18 години.
дај боже едно дете муслиманско да не остане
дај боже сите до едно да се сторат пепел
дај боже мајките нивни во сопствени солзи да се удават

дај боже едно дете муслиманско да не остане
дај боже сите до едно да се сторат пепел
дај боже мајките нивни во сопствени солзи да се удават
Далеку од тоа. Нема правда во одмаздата. Не ги етикирам сите муслимани како муџахедини. Но она на видето, до сега го нема видено.

Далеку од тоа. Нема правда во одмаздата. Не ги етикирам сите муслимани како муџахедини. Но она на видето, до сега го нема видено.
скоро сите се исти, само некои се кукавици а некои без мозок
нема потреба од поблаги зборови за нив, ме заболе ако им се повредени нивните робовски чувства
затоа секогаш кога ке чујам како сами себе се масакрираат, како жени и деца нивни си масакритраат ми е празник на душава
сами себе ке се уништат или она што тие го нарекуваат бог ( далеку до тоа) ке ги уништи
оваа снимка ме потсети на нашата велигденска
исти се секаде :гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:

не дека го сакам израел ама мамата мамина им ја расплака
не дека ја сакам америка ама семето иг го сотрува
а и русија не ми е фаворит ама ги испржи[DOUBLEPOST=1395710097][/DOUBLEPOST]секоја религија можам да ја разберам и да ја испочитувам освен сатанскава

Верувај ми, во тој затвор Темирбулатов плаќа за тие деца секојдневно.
Да донесеш таков закоравен, фанатичен, планински Чеченец до солзи, значи дека Русите му даваат специјален третман.
И во статијата што ја постирав пишуваше дека во затворот колеги му биле сериски убијци, канибали...

прекрасно
уште да може и нивните деца да им ги дадат на канибалите на педофилите и на сериските убијци, тогаш ке се радувам бескрајно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom