Што ако вашето момче е мамино галениче?

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Е им фали, се тато да решава проблеми, или кај овие педерчињава се мама... Бидете свој бе луѓе!
Јас ко ке имам дечко ке му речам на тато да го истепа ако ме изневери :pipi:

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
А колку години имаш?

Ако имаш карактер лесно ќе најдеш момче кое ќе биде умно и нема да те изневери.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
А колку години имаш?

Ако имаш карактер лесно ќе најдеш момче кое ќе биде умно и нема да те изневери.
Да разјасниме, ако женското е приврзано со таткото во ред е,
ама ако машкото мајката му е на прво место, педерче е :D.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Да разјасниме, ако женското е приврзано со таткото во ред е,
ама ако машкото мајката му е на прво место, педерче е :D.
Првото не е во ред, а второто е точно, пичкица

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Првото не е во ред, а второто е точно, пичкица
Не дека татко ми го барам само кога имам проблем, ама никој не можи да ми го замени татко ми....ептен сум приврзана за него, не дека зависам од него, туку така најдобар пријател ми е во живото....

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Да ја тргнеме почитта настрана, оној кој нема почит кон мајка, тој нема почит ни кон себе си. Оној кој кренал рака на сопствена мајка или ја нарекува со погрдни зборови, треба да се преиспита себе си дали е во ред. За мене мајка е светост. Не за џабе најмногу боли кога ќе ти опцујат мајка нели.

А да ги ставиме во преден план мамините синчиња. Објасни ми дали е нормално на 30 години некој да прави баш онака како што ќе му кажат од дома? Дали тоа личи на изградена личност? Дали на 30 и кусур години он незнае што е добро, а што е лошо?
Особено ова е присутно во коментарите кон партнерот кој сам го избрал. Мислам ало нема човек кој не би си го одбранил сопствениот избор.

Едно е почит и слушање совети, друго е раководење како малолетник.
Точно така. На 30 години е срамота да незнаеш да одлучуваш и да размислуваш со своја глава.
Ниедна жена не би посакала и не би се заљубила во таков маж како прво. Затоа им давам поддршка на тие девојки што имаат вистински проблем со тоа. Јас уште имам познаник кој слепо ја слуша мајка му. Не е работата дека ја почитува, туку ја слуша во буквална смисла за се.
Знаеш, она своето „јас“ му е изгубено. И нешто да не му се допаѓа, не смее да писне. Ќе си прави се што ќе му кажат од дома, што е крајно дебилно.

Не дека мајка нема да ти гледа добро, не е тоа работата. Мајката секогаш се труди детето да и е во ред, ама понекогаш преголемата нејзина грижа влијае лошо врз осамостојувањето на нејзиното дете и неговите самостојни одлуки.
Тоа сигурно ќе предизвика компликации во неговиот понатамошен живот.
На 30 години, секој маж треба веќе и самиот да биде родител, а не уште да слуша и да прави се што ќе му кажат од дома.
Ова важи секако не само за мажите на 30, туку и за сите воопшто :)
Нормално, малолетниците не спаѓаат во таа група. Они се сеуште зафатени и навлезени во тој фазон на „мување“ и не размислуваат многу за понатамошниот живот :D

Она што лично мене ме иритира е тоа што некои девојки не знаат да направат разлика помеѓу основна љубов (почит) кон родител и слепо слушање на родител и несамостојност.
Па и уште бараат да не си го сакаш семејството :pos:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во наше маало превентивно ќотек дечковците имаат јадено, пред да изневери :icon_lol:.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
А што ако вашата девојка е татино галениче? мислам дека ова е уште пострашно,таа татина единствена галеница која загрижениот тато се обидува да ја заштити од сите машки кои само сакаат да го искористат негово ќере кое не гази на мравка,брррррррр морници ме лазат

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
вие што ви сметаат ваквите гарант кога ќе бидете мајки ќе бидете различни од мајките на тие што ви сметаат. :icon_lol:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
А што ако вашата девојка е татино галениче? мислам дека ова е уште пострашно,таа татина единствена галеница која загрижениот тато се обидува да ја заштити од сите машки кои само сакаат да го искористат негово ќере кое не гази на мравка,брррррррр морници ме лазат
NE JA FAKJAJ!!! :-D
Seriozno, ako partnerot vi ima takva karakteristika sto vi smeta do toj stepen da otvarate tema na forum za toa, da go ogovarate so drugarskite za toa ili slicno, sto ste go fatile? :-D
Otkaci go i gotovo, problemite vo zivotot ke isceznat :-D

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Грешка си, татини принцезички се многу поподносливи него мамините синчиња.;) Зашто ретко кој нивни татко им се меша во дечковци, им наоѓа дечковци (ко што прават мајките цури им наоѓаат),таткото не им влага у соба додека си седи со дечко и, и не ги замара со глупи муабети. Мајките кога ќе се појави девојка се УДАВ жив, влагат у соба, преслушкуваат телефони, испрашуваат што,како,каква е, значи удав! А таткоците се полиберте за тие ствари, не изиграват детективи и не се замараат со глупости ко жениве за синчињата.
Има огромна разлика, таткото само гледа кеш да и даде, да и купи све што сака, да ја бутне на факс или нешто слично и тоа е помошта од тато.И лигавењето во зборење нормално што иде уз тоа;)
Ова со мајкиве е неподносливо се пикат у секоја пора у врска,и со девојка му седат ја гњават, досадни се. И сакаат да командаат све у негов живот и контролираат, од тоа со кој се дружи до која девојка ја има....Све сакат да знаат и љубоморни се јако и посесивни, што за татковците не е случај да ја чека од град у 3 сабајле со кого била ! ..Тоа све го прават лудите мајки;)

Член од
16 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
174
Грешка си, татини принцезички се многу поподносливи него мамините синчиња.;) Зашто ретко кој нивни татко им се меша во дечковци, им наоѓа дечковци(ко што прават мајките цури им наоѓаат), не им влага у соба додека си седи со дечко и, и не ги замара со глупи муабети. Мајките кога ќе се појави девојка се УДАВ жив, влагат у соба, преслушкуваат телефони, испрашуваат што,како,каква е, значи удав! А таткоците се полиберте за тие ствари, не изиграват детективи и не се замараат со глупости ко жениве за синчињата.
Има огромна разлика, таткото само гледа кеш да и даде, да и купи све што сака, да ја бутне на факс или нешто слично и тоа е помошта од тато.И лигавењето во зборење нормално што иде уз тоа;)
Ова со мајкиве е неподносливо се пикат у секоја пора у врска,и со девојка му седат ја гњават, досадни се. И сакаат да командаат све у негов живот и контролираат, од тоа со кој се дружи до која девојка ја има....Све сакат да знаат !:rolleyes:
Ич не се подносливи. Досадни се. Башка што таквото ,,помагање,, од таткото ги прави неспособни и ги заглуапвува. Ебате глупачата што не можела да научи 100 страни и морал татко и да моли, да плаќа па и уште кеш за шминки и дава. Еден ден тој татко и ке пчојса. Тогаш на мене ќе е редот јас да ја ранам. Ќе ми ги извај џигерите, ќе ме тера да крадам да не можам по ноќој мирно да спијам за шминките нејзими Јас да имам таква ќерќа во весник се откажувам од нејзе. Уствари нема поголема глупост од било какво мешање на родителите во било која сфера од животот. Кој им кур бе деца, кој им кур!
Единствена позитивна работа во сево ова е што тие таквите татковци се плашат ќерката да не им остани немажена па можеш да ги искористуваш некое време, да им ги цицаш парите. Значи таа да плаќа пијачки со парите од татко и. Али кратко трае тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom