Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Јас цело време те прашувам кој е контекстот! Ако не е во контекст, што те спречува да кажеш кој е контекстот?

Ти тврдеше за мене дека сум контрадикторен, од каде сега јас осудувам? Имаш ли одговор кој е тој критериум?
Мислам дека треба да се одмориш. Добра ноќ.:)

Dali bog ja stovril\kreiral satanata?

Dali bog ja stovril\kreiral satanata?

Не се вели „кој ЈА бара„, туку „кој ГО бара„....(ЗоРан ГО бара).
Да, Бог ЈА (?) створил сатаната.
Под услов сатаната да е женско, нели...

Не се вели „кој ЈА бара„, туку „кој ГО бара„....(ЗоРан ГО бара).
Да, Бог ЈА (?) створил сатаната.
Под услов сатаната да е женско, нели...
haha eve se nasmeav za (zoran)
PS-Pismen sum dzabe se macis da lektoriras...

Eve da ne se zbunis de ...Dali "bog" ja\go stovirl\a Satanata?

Сето тоа е напишано од мене ама ти не знаеш да го прочиташ. Пет годишно дете досега ќе разбереше. Има и црвенкапа и пепелашка и супермен итн. во книгите. Или и тоа ќе го негираш?
Јас навистина не те разбирам. Неколку пати те прашав просто да ми одговориш, но ти избегна конкретен одговор. Прво имав впечаток заради твоите пишувања и аватарот дека си Атеист, но откако пиша ’’има многу Богови и стојам на тоа’’ навистина ме збуни. Оваа контрадикторност е несватлива, се надевам дека се разбираш со самиот себе.

Јас навистина не те разбирам. Неколку пати те прашав просто да ми одговориш, но ти избегна конкретен одговор. Прво имав впечаток заради твоите пишувања и аватарот дека си Атеист, но откако пиша ’’има многу Богови и стојам на тоа’’ навистина ме збуни. Оваа контрадикторност е несватлива, се надевам дека се разбираш со самиот себе.
Ти тешко и сам да се разбереш не а мене. Убаво ти напишано што и како сум рекол. Твојата неспособност да прочиташ не ја припишувај на друг.

П.С. Знаеш ли ти воопшто што значи атеист?

Последно уредено:
Ти тешко и сам да се разбереш не а мене. Убаво ти напишано што и како сум рекол. Твојата неспособност да прочиташ не ја припишувај на друг.

П.С. Знаеш ли ти воопшто што значи атеист?
Да затоа и продолжувам да те прашувам Атеист или Политеист? Се реши ли најпосле?

Да затоа и продолжувам да те прашувам Атеист или Политеист? Се реши ли најпосле?
Ти муслиман или јудаист си? Се реши ли? Биди си муслиман твое право. И не знаеш што е атеист, појма немаш.

Ти муслиман или јудаист си? Се реши ли? Биди си муслиман твое право. И не знаеш што е атеист, појма немаш.
Ова веќе ти го одговорив со конкретен одговор. Но твојот сеуште го нема?
Напротив знам што е атеист и затоа те прашувам?
П.С со одговорот немораш да брзаш, важно е на себеси да си одговориш, а мене дури и не мора да ми одговориш иако ми беше љубопитно, но логично е дека нема да добијам одговор бидејќи и ти самиот немаш.
Пак П.С пред да се замислиш што си подостави го егото настрана(ќе ти ги мати мислите), ВАЖНО Е ДА СЕ ЗАМИСЛИШ.

Ова веќе ти го одговорив со конкретен одговор. Но твојот сеуште го нема?
Напротив знам што е атеист и затоа те прашувам?
П.С со одговорот немораш да брзаш, важно е на себеси да си одговориш, а мене дури и не мора да ми одговориш иако ми беше љубопитно, но логично е дека нема да добијам одговор бидејќи и ти самиот немаш.
Пак П.С пред да се замислиш што си подостави го егото настрана(ќе ти ги мати мислите), ВАЖНО Е ДА СЕ ЗАМИСЛИШ.
П.С.С биди си ти муслиман твое право. Ти дадов сто пати одговор атеист сум, ама ти и не знаеш што е тоа.
Демантирај ме, кажи што е.
Ти замисли си се по ставовите си муслиман, џабе ме убедуваш поинаку.

П.С.С биди си ти муслиман твое право. Ти дадов сто пати одговор атеист сум, ама ти и не знаеш што е тоа.
Демантирај ме, кажи што е.
Ти замисли си се по ставовите си муслиман, џабе ме убедуваш поинаку.
Вака конкретно прв пат е.
’’има многу Богови и стојам на тоа’’ сеуште ли стоиш на ова, и како стоиш на ова кога си Атеист?
Јас одамна сум се замисил и сум си одговорил себеси, а и тебе, а да ме нарекуваш нешто што не сум и сум ти го кажал,дека не сум тогаш тоа е клевета - индикатор за твојот јад.
Замисли се.

Вака конкретно прв пат е.
’’има многу Богови и стојам на тоа’’ сеуште ли стоиш на ова, и како стоиш на ова кога си Атеист?
Јас одамна сум се замисил и сум си одговорил себеси, а и тебе, а да ме нарекуваш нешто што не сум и сум ти го кажал,дека не сум тогаш тоа е клевета - индикатор за твојот јад.
Замисли се.
Море дете талент си или само глумиш? Ај на поправен по македонски, да си го научиш јазикот. Појма немаш што е атеист. Не досаај веќе.

Море дете талент си или само глумиш? Ај на поправен по македонски, да си го научиш јазикот. Појма немаш што е атеист. Не досаај веќе.
Рече дека си Атеист
Атеизам
, во поширока смисла, е одбивањето на верување во постоењето на божества.[1] Во потесна смисла, атеизам е ставот дека не постојат божества.[2] Највклучително, атеизам едноставно е отсуство на верба дека постојат некои божества.[3] Атеизам е во контраст со теизам.
Исто така рече’има многу Богови и стојам на тоа’’
што коренспондира со
Политеизам е верување во повеќе божества,
Контрадикторност на дело.

Имаш многу за мислење, а не си ни почнал.

Последно уредено:
Рече дека си Атеист
Атеизам
, во поширока смисла, е одбивањето на верување во постоењето на божества.[1] Во потесна смисла, атеизам е ставот дека не постојат божества.[2] Највклучително, атеизам едноставно е отсуство на верба дека постојат некои божества.[3] Атеизам е во контраст со теизам.
што коренспондира со

Добро бе човек.....те читам и ти се чудам! Со сила се правиш мутав, или стварно толку ти сече?
Има многу богови во кои луѓето веруваат! Тоа е поентата, а не дека и тој верува во нив!

Рече дека си Атеист
Атеизам
што коренспондира со

Абе детуле не туку ми препишувај од википедија, пробај да го разбереш тоа што го пишува. Отсуство на верување или неверување во богови е атеизам. Убаво ти пишува во тоа што си го копирал. Седни и прочитај убаво. Каде јас напишав дека верувам во постоење на било кој бог? Што се правиш паметен? А дека си имало има и има богови тоа е факт што не можеш да го негираш. Си пишува во книгите. Може и ниеден да постоел навистина? Те буни тоа “има“? Па прашај ги тие што ги пишувале книгите и што веруваат во различни богови.

Абе Ипси, од секое дрвце свирче не бидува. :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom