Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш имај го ова на ум кога на другите им попуваш како биле контрадикторни, биле во заблуда, биле промашување и слично.
Што има врска ова со твојата контрадикторност по прашање на телемата?

Мисам дека знаеш што сум(многу пати сум напишал) нема потреба од реторички прашања.
Правилно ли разбирам од постов дека ти всушност не си Атеист а Политеист?
Целосна слобода од егото е навистина тешко. Со што сум докажал?
Остај ме мене што сум. Реков Многу богови има и стојам на тоа што го реков. Кој од нив стварно постои и каде постои е друга работа и во кој и дали верувам е сосем десета работа. А ти биди си муслиман и натаму, твое право.
Повели докажжи дека не постојат хиндуистичките богови.

Што има врска ова со твојата контрадикторност по прашање на телемата?
Чекај сега....ти за мене тврдиш дека сум контрадикторен, а кога се работи за тебе тогаш другите треба едноставно да прифатат дека "казнувам" во библијата не е казнувам, туку нешто друго, ама поради тоа што тие немале очи и уши да чујат и видат, не го гледаат тоа а ти го гледаш?! :tapp:

На темата за телема ми велиш да не ја христијанизираме темава, ама затоа на оваа не ти е проблем да телемизираш! Нормално, ништо од ова не е контрадикторно нели.
Контрадикцијата е во твојот ограничен ум! Нема контрадикција во телемата, објаснето е детално и јасно, да може и дете да го разбере тоа!

Остај ме мене што сум. Реков Многу богови има и стојам на тоа што го реков. Кој од нив стварно постои и каде постои е друга работа и во кој и дали верувам е сосем десета работа. А ти биди си муслиман и натаму, твое право.
Повели докажжи дека не постојат хиндуистичките богови.
Штом другите ги прашуваш тогаш треба и за себе да одговориш. Тоа што стоиш на тоа што го кажуваш, а потоа велиш дали верувам или не, тоа е индикатор за заблудата во која се наоѓаш.
Не сум муслиман не е во ред така да пишуваш, кога многу пати сум кажал што сум.
Немам потреба да докажувам нешто што не постои.

Штом другите ги прашуваш тогаш треба и за себе да одговориш. Тоа што стоиш на тоа што го кажуваш, а потоа велиш дали верувам или не, тоа е индикатор за заблудата во која се наоѓаш.
Не сум муслиман не е во ред така да пишуваш, кога многу пати сум кажал што сум.
Заблудата е кај тебе пријател, не кај мене. Не мора сите да ја делат истата заблуда со тебе. Ликовите во прикаска вистинити ли се? Ама ликовите си постојат во книгите, нели? Треба да ти објаснувам ко на првоодделенче на какво “имање“ мислам?
А што е толку навредливо ако си муслиман? Значи не ја признаваш и таа вера?
Ајде веќе со нетрение го чекам твојот доказ дека хиндуистичките богови не постојат, за да ти докажам дека и твојот не постои.
Ако хиндуистичките богови не постојат не постои ни твојот твојот такозвани “еден“ и трофазен бог. Ни јас немам потреба да ти докажувам дека не постои нешто што не постои.

Или би дополнил, може да се и целосно неточни. Вистината не зависи од тоа кој за кого ќе навива.
Пази што напишав, јас не реков дека една перспектива е точна, туку реков дека само една може да биде точна, а не две.

Пази што напишав, јас не реков дека една перспектива е точна, туку реков дека само една може да биде точна, а не две.
"Синот" во тројството не е перспектива на Бог? Отецот не е перспектива на Бог? Светиот дух не е перспектива на Бог?
Ете ти прост пример дека не две, туку три перспективи некој ги смета за подеднакво точни, т.е за различни аспекти на една иста суштина.

Заблудата е кај тебе пријател, не кај мене. Не мора сите да ја делат истата заблуда со тебе. Ликовите во прикаска вистинити ли се? Ама ликовите си постојат во книгите, нели? Треба да ти објаснувам ко на првоодделенче на какво “имање“ мислам?
А што е толку навредливо ако си муслиман? Значи не ја признаваш и таа вера?
Ајде веќе со нетрение го чекам твојот доказ дека хиндуистичките богови не постојат, за да ти докажам дека и твојот не постои.
Ако хиндуистичките богови не постојат не постои ни твојот твојот такозвани “еден“ и трофазерн бог. Ни јас немам потреба да ти докажувам дека не постои нешто што не постои.
Ти си тој што пишува има многу Богови а дали верува во нив си било друга работа:facepalm:...ако тоа не е заблуда тогаш заблуда не постои.
Тоа што прашуваш дали е навредливо ја открива само твојата намера од предходниот пост. Јас никаде не напишав навредливо а дека не е во ред. Многу ниски тестови се обидуваш да ми правиш.
Ти кажав дека немам потреба да докажувам било што од другите религии тоа си е нивна работа.
Бог е еден и постои. Тој не се докажува а доживува.

Е добро де се сложувам. Затоа и дополнив, може и сите да се грешни.
Ти си тој што пишува има многу Богови а дали верува во нив си било друга работа:facepalm:...ако тоа не е заблуда тогаш заблуда не постои.
Тоа што прашуваш дали е навредливо ја открива само твојата намера од предходниот пост. Јас никаде не напишав навредливо а дека не е во ред. Многу ниски тестови се обидуваш да ми правиш.
Ти кажав дека немам потреба да докажувам било што од другите религии тоа си е нивна работа.
Бог е еден и постои. Тој не се докажува а доживува.
Да повторам пак? АМАН читај. Ведите постојат ли? Хиндуистите велат дека се од боговите дадени. Куранот постои ли? Муслиманите велат дека е од бога даден. Сакал ти или не боговите (тие многуте) постојат по разно разни книги (што свети што не свети). Не си чул, не си прочитал? Со кое право ти ги негираш тие богови? Тешко е да сфатиш дека постојат и други верувања освен твоето?
И муслиманите велат дека бог се доживува и Хиндуистите исто за нивните богови. Што се правиш наивен. Пред малку рече дека не постојат хиндуистичките богови. Докажи.
Твојот бог не постои исто.

П.С. Ти почна со етикетирањето, но јас не ти замерам.

Последно уредено:
Да повторам пак? АМАН читај. Ведите постојат ли? Хиндуистите велат дека се од боговите дадени. Куранот постои ли? Муслиманите велат дека е од бога даден. Сакал ти или не боговите (тие многуте) постојат по разно разни книги (што свети што не свети). Не си чул, не си прочитал? Со кое право ти ги негираш тие богови? Тешко е да сфатиш дека постојат и други верувања освен твоето?
И муслиманите велат дека бог се доживува и Хиндуистите исто за нивните богови. Што се правиш наивен. Пред малку рече дека не постојат хиндуистичките богови. Докажи.
Твојот бог не постои исто.

П.С. Ти почна со етикетирањето, но јас не ти замерам.
Се обидувам да те разберам но со твојата контрадикторност навистина е тешко. Пиши кратко и јасно атеист или политеист.
За другите религии многу пати сум кажал - различен пат до Бога, во кој не им се мешам.
Ај ти докажи дека Бог не постои.
Каде те етикетирав, каде ти замерив за етикета? замерката беше за нискиот тест ’’биди си муслиман’’

Се обидувам да те разберам но со твојата контрадикторност навистина е тешко. Пиши кратко и јасно атеист или политеист.
Сака да каже дека луѓето верувале и веруваат во над 4000 богови, не дека тој верува во нив....зошто со сила се правите дека не разбирате?

За другите религии многу пати сум кажал - различен пат до Бога, во кој не им се мешам.
Навистина нешто глумиш или не читаш што пишувам. Грчката и Римската митологија не ги пишував јас. Ведите не ги пишував јас...... Египпетстската митологија не ја пишував јас........ и тн да не ги редам сите. Има ли во нив богови???? Или за праски и суви сливи пишува?
И не во сите религии патот е кон бог ниту пак кон боговите.
Ај ти докажи дека Бог не постои.
Сам си го даде одговорот.

Навистина нешто глумиш или не читаш што пишувам. Грчката и Римската митологија не ги пишував јас. Ведите не ги пишував јас...... Египпетстската митологија не ја пишував јас........ и тн да не ги редам сите. Има ли во нив богови???? Или за праски и суви сливи пишува?
И не во сите религии патот е кон бог ниту пак кон боговите.

Сам си го дадд одговорот.
Остај кој што пишувал кажи Атеист или Политеист се реши ли веќе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom