Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
Бене очигледно мене не ме свати и богами и ти не ме сваќаш. Сама се жалиш за наплата а сега друга песна пееш очигледно како ми чини така е.[DOUBLEPOST=1395261226][/DOUBLEPOST]Шо не ме разбираш во последно време, шо ти е?
Кредитирање ти вели за фирмите, со други зборови кога даваш фактури на 3 месеци одплата ти ги кредитираш фирмите. Бене ти вели да не мешаш кредитирање и плати. Сфаќаш?
Што треба а што нетреба е друг муабет... Ај да не тупиме друга е темата овде. Ај поздравОбврските кон вработените за плата ти е „одложено“ плаќање дека нема синдикат кај нас и дека нема опција па ќе работиш и 3 месеци без плата, ако има ред(и ако фирмите се ликвидни) треба да се исплаќа на 1ви за претходниот месец. Законот е донесен за заштита на работниците, покрај многуте на штета на нив, бидејќи никогаш работодавачот нема да се обврзе со договор да му исплати плата во разумен рок.
Обврските од примени фактури се настанати поради „договор“ помеѓу две компании, и во нив си стои валута, ти си бираш со кој ќе идеш на плаќање со фактура.