Дали може ова да се среде

• Креатор на темата Креатор на темата Mister Freak
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 април 2013
Мислења
34
Поени од реакции
7
Ме интересира дали може оваа куќа да се среде менување кров обавезно и коолку би коштало сето тоа отприлика кој може да помогне му благодарам однапред286bfbdda062473ba18724831a97a07a.jpg .

а колку би кооштало одприлика за 64 м2 куќа на 2 спрата[DOUBLEPOST=1395257330][/DOUBLEPOST]
Гледам од десно има куќа. Ако има и од лево - тогаш може да биде среде.
да ја потпреме ли хехехех

Може да се среди со фап,че - и багер-че. Шала на страна во куќава многу пари ќе дадеш и доста мака поубаво помала направи си и нема да те кошта толку...

Може друже тамн работа, ке ставиш нов кров нова фасада, нови зидови и плафон нов под, и ке изгледа како да е нова градба, никој нема да познае.....но тоа ке те чини повеке од 15 илјади евра.... би сакал ли да ги дадеш за тоа, за стара куќа која можно е во иднина да се урне, кој знае како е градена, може со помал потрес да падне.....мислам дека најдобро да си направиш еден спрат куќа и колку можеш ке средиш со тие пари, за другото или ке почекаш или на заем, или кредит....мој заклучок, заеби не факјај тука, подобро бутни ја и изѕидај како што треба...

Тоа не се средува.
Ако толку имаш мерак за местото, купи го, сруши го она од сликата и изгради си нешто како што треба.

Тоа не се средува.
Ако толку имаш мерак за местото, купи го, сруши го она од сликата и изгради си нешто како што треба.
струмикс фала за одговорот ти си од струмица читав твои статии на форумов и јас сакам да изградам во струмица па ако можис да ми кажиш колку пари се давачките од административни до градбата мене ми треба куќа на еден спрат моментално поздрав се најдобро

а со нешто помало? :)
Со друштво, малку ракија штемајз и чекан од 10 кила :D

едит: Куќата не вреди да ја реновираш верувај ако се нафатиш на таков потег има да си ја пцујаш сопствената мајка шо те родила. Состојбата е катастофална, стара е можеби повеќе од 60тина години, фасада, дограма, кров, оџак, зидовите претпоставувам се од плит, тоалетот во каква состојба е, подот горе и долу во каква состојба е, не е вредно да се инвестира во оваа. Поарно дневна+кујна не многу големи и спална соба и некој тоалет него бадијала фрлени пари, 394 нервози, загубено здравје...

Последно уредено:
струмикс фала за одговорот ти си од струмица читав твои статии на форумов и јас сакам да изградам во струмица па ако можис да ми кажиш колку пари се давачките од административни до градбата мене ми треба куќа на еден спрат моментално поздрав се најдобро
Офффф... пари неможам да ти кажам, бидејќи се зависи од местото каде ќе градиш, има зони, за кои се плаќат различни комуналии... има 300 глупости од кои зависат административните трошоци...
Најпаметно е да си прашаш во општина Струмица, одделение за урбанизам.
А, за куќа, начелно, планирај дека би ти дошло некаде 400-450 евра по квадрат клуч на рака.

Тие пари што ќе ги вложиш во реновирање на куќава можеш да ги дадеш за изградба на нова, но сепак куќава ако има некое значење за тебе секако дека може да ја средиш за некои 25.000-30.000 евра:)

Тие пари што ќе ги вложиш во реновирање на куќава можеш да ги дадеш за изградба на нова, но сепак куќава ако има некое значење за тебе секако дека може да ја средиш за некои 25.000-30.000 евра:)
Ауу друже многу е тоа за оваа куќа ке размислам што да правам фала сепак позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom