- Член од
- 6 февруари 2008
- Мислења
- 1.272
- Поени од реакции
- 229
Мислење за Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 леќата? Имам 600D и добра понуда за овој објектив. Да му дојде како замена за никаквиот кит објектив.
Class на картица означува колку мегабајти во секунда може да се запише на картицата, тка да картица Class 4 значи 4МБ/сек, Class 8 - 8МБ/сек....Купив апарат Nikon Coolpix L320 и сега треба мемориска картица така поголема да си купам. Бев да прашам во Анхоч и ми вика 680 денари за 16ГБ Кингстон добра серија, со јака некоја брзина пошто таква ќе ми требала за да можам видета да ги снимам пошто HD видео има. Некој да ми објасни што е работава со брзинава и серииве кај меморискиве и да ми препорача мемориска некоја.
Исто сакам статив да земам и заштитна маска за под вода да можам да сликам. Некој совет, предлог..
јас го работев доста тој објектив, и не ми остави никаков впечаток, дури поубо ми беше со китот 18-55Мислење за Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 леќата? Имам 600D и добра понуда за овој објектив. Да му дојде како замена за никаквиот кит објектив.
Подобро почекај собери пари и купи некој поскап и подобар затоа што во тоа еднаш инвестираш.Здраво!!!
Сакам да купам трипод за видео.... имам Canon 600D и сега ако има некој искуство со снимање да ми предложи некој трипод да е стабилен и да не кочи во вртење... имам објкетив 135мм 2.8 и малце е тежок па треба и да издржва појќе тежина ( сега шо поефтин то поарно ) ако има некој таков нека пиши...
Фала!!!
http://pixplus.com.mk/index.aspx?directoryid=+174&ctrl=productlist&mid=179А колку пари е еден подобар трипод за видео??
Sent from my iPad using Tapatalk
вакви апарати камери - тешко одат и за симболични суми, дури и топ модели на аналогни апарати (лајка) одвај се продаваат. Надвор на колекционери овие ништо не значат оти беа масовно произведувани ги има премногу на пазар и не се нешто посебно. јас имам пентакс и зенит тела имам карл зајс, токини, тамрон, вивитар.. објективи (аналогија) и ми седат како украс нешто имам и раздадено као поклон....Ме интересира каде можам да ги продадам и по која цена сите се во работна состојба но не ми требаат па ќе ве замолам за совет благодарам
Ок Благодарамвакви апарати камери - тешко одат и за симболични суми, дури и топ модели на аналогни апарати (лајка) одвај се продаваат. Надвор на колекционери овие ништо не значат оти беа масовно произведувани ги има премногу на пазар и не се нешто посебно. јас имам пентакс и зенит тела имам карл зајс, токини, тамрон, вивитар.. објективи (аналогија) и ми седат како украс нешто имам и раздадено као поклон....