ЈСП - случки, прашања, дискусии

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
[DOUBLEPOST=1394987719][/DOUBLEPOST]
Шефе имаме ваму проблем НА двојка... да...
и она ај не снимај да не ти го искршам телефонот и фацата ич не му требаше. Што сакам некој ден да го начека некој со потенки нерви да го здроби од ќутек! Сељачиште

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Шефе имаме ваму проблем НА двојка... да...
и она ај не снимај да не ти го искршам телефонот и фацата ич не му требаше. Што сакам некој ден да го начека некој со потенки нерви да го здроби од ќутек! Сељачиште
Ќе налета сигурно,само што одма праќаат патрола,у последно време алфите ги пуштаат..ќе си стаиш 100 бељи на глава ради една шипурка кој не успеал некоја буља да фати :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ја застанувам у одбрана на контролорите зошто со секакви копита си имаат работа.
Пр. Си се возам у двокатен и влегува контрола. Дури проверуваше тој карти на катот, еден дечко си помина покрај него без карта да покаже и си се симна доле за да излезе на станица (дури мислам контролоров и му рече „дечко карта“ коа овој поминуваше покрај него, ама момаков ни а ни б си се симна доле). И контролоров по него и почнаа да се расправаат, а дечково демек нешто многу опасен па му вика на контролорот нешто у стил „ќе ме запамтиш ти мене“. И како во ваква ситуација да не бидеш дрзок ?

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Јас сум немала проблеми со контролорите, сите биле ок, дури не ми ни бараат карта т.е кога ќе видат дека ја барам слободната во ташна ми викаат добро добро девојче не мора да вадиш. Не сум приметила ни со некој друг да се понашаат лошо, дали може дека досега немало некој без карта во 41 да начекаат.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
И јас баш вчера налетав на контрола,и да,прават така,брцаш да извадиш и ти вика добро добро,ама фатија една што дечко и доле купувал карти,и и пишаа казна,демек доле е тоа и вика за купување,а не горе,и неможеа да се разберат...ама кој ги знае какви се у ризичнине бројки.[DOUBLEPOST=1395105877][/DOUBLEPOST]
Ја застанувам у одбрана на контролорите зошто со секакви копита си имаат работа.
Пр. Си се возам у двокатен и влегува контрола. Дури проверуваше тој карти на катот, еден дечко си помина покрај него без карта да покаже и си се симна доле за да излезе на станица (дури мислам контролоров и му рече „дечко карта“ коа овој поминуваше покрај него, ама момаков ни а ни б си се симна доле). И контролоров по него и почнаа да се расправаат, а дечково демек нешто многу опасен па му вика на контролорот нешто у стил „ќе ме запамтиш ти мене“. И како во ваква ситуација да не бидеш дрзок ?
Има и такви и такви ситуации.

C

cige

Гостин
Мртов маж вечерва бил изваден од автобус на ЈСП во центарот на Скопје, јави Сител.
Очевидци велат дека медицински екипи во присуство на полиција мртвиот маж на возраст на 60 години бил изваден од автобусот во близина на Соборниот храм, објави Сител.
Информацијата се уште нема официјална потврда од полицијата.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Мртов маж вечерва бил изваден од автобус на ЈСП во центарот на Скопје, јави Сител.
Очевидци велат дека медицински екипи во присуство на полиција мртвиот маж на возраст на 60 години бил изваден од автобусот во близина на Соборниот храм, објави Сител.
Од пензионерскава тепачка со компири да не е? Па овој да го заборавиле...:pos:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Шо збориш бе брат, сериозно ова?

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Шо збориш бе брат, сериозно ова?
Јас се возев во државната 19ка. Вчера накај 7 ипол часот, вечерта. Автобусот одеше од Карпош. Поточно тоа се случи кај Поштата. При самото влегување во автобусот, личноста покажуваше знаци на тресење. Се струполи. Нејќам сега баш да ја опишувам случката, во секој случај не беше пријатно за гледање. Јас веднаш излегов, што можеби не беше најчовечно од моја страна а и повеќето така изреагираа, но многу испаничив, мала сум и некако не сакав да имам трауми, затоа што фала Богу, до сега се немам соочено со такво нешто. А сликата не беше баш пријатна. Почнав да вртам дома, не знаев кој беше бројот за Брза помош. Но во тој момент, само што дојде Брзата и се качив во друг автобус.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Јас се возев во државната 19ка. Вчера накај 7 ипол часот, вечерта. Автобусот одеше од Карпош. Поточно тоа се случи кај Поштата. При самото влегување во автобусот, личноста покажуваше знаци на тресење. Се струполи. Нејќам сега баш да ја опишувам случката, во секој случај не беше пријатно за гледање. Јас веднаш излегов, што можеби не беше најчовечно од моја страна а и повеќето така изреагираа, но многу испаничив, мала сум и некако не сакав да имам трауми, затоа што фала Богу, до сега се немам соочено со такво нешто. А сликата не беше баш пријатна. Почнав да вртам дома, не знаев кој беше бројот за Брза помош. Во тој момент, само што дојде Брзата и се качив во друг автобус.
Уф лошо...нека му е лесна земјата греота човекот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Infarkt spored opisov :S

RickyLFC9

Модератор
Член од