Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Статистика да не има резултати? И ако има сликајте и ставајте тука

Може да каже некој од постарите што го полагале да каже на што да обрнеме внимание , дефиниции набројуванки? и дали дава забутани работи?
Организациско не памтам да даде дефиниција,ама не ме држи за збор. Учи ги побитните дефиниции и сите набројуванки.
Јас лани го решив за 15 минути.
Набројуванките многу лесно се препознаваат кои се точни кои не, пошо тие шо не се точни врска си немаат ни со предметот ни со темата, нема игра со зборови или да мозгаш на прашање.

Искуство некој со меѓународна економија ? не е можно цел смер никој ништо незнае за предметов што и како треба да се учи конкретно... сите претпоставуваат !

Организациско не памтам да даде дефиниција,ама не ме држи за збор. Учи ги побитните дефиниции и сите набројуванки.
Јас лани го решив за 15 минути.
Набројуванките многу лесно се препознаваат кои се точни кои не, пошо тие шо не се точни врска си немаат ни со предметот ни со темата, нема игра со зборови или да мозгаш на прашање.
Лани имаше со точно/неточно прашања?

Имаше мислам 10тина.
Мене организациско досега ми беше најлесен предмет, полесен и од социологија.
Ауу не ми се верува ама баш ќе видиме утре :D
И уште ова, се паѓаат овие од либро?

Незнам, немав прашања ниту скрипта, учев само од книга пошо и онака беше 70тина страни.

организациско само еден или два одговори или може и три и четири..?

Што има од либро? Нели се само прашањата од минатата година...и тоа само една група. :)
Па тоа е само...сега видов. Мислев дека во овие 30 страни има нешто потребно ама слабо -.-

Колеги дај помогнете во врска со МЧР, некако премногу го потценив предметов со оглед на тоа што многу го земаа за изборен, иако мене ми е редовен. Премногу набројуванки има, оптички гледано можам да го ставам во ранг на предмети со менаџмент и ммб (не се заебавам). Сите го зборат дека наводно е прелесен, иако мене воопшто не ми делува за таков. Прашањето ми е следно: Дали треба да се учат сите набројуванки или само оние најбитните со болдирани букви, а тие со цртички не?

Искуство некој со меѓународна економија ? не е можно цел смер никој ништо незнае за предметов што и како треба да се учи конкретно... сите претпоставуваат !
Јас полагав минатата среда прв колоквиум. Даваше најконкретни прашања со подпрашања. Пример разлики помеѓу Х.О теорија и класичните, ефектотот на добивка да се објасни и кои се нето позитивните ефекти од царини на голема економија, фазите на ЕУ од јаглен и челик до денешниот облик, искрено учи се и со разбирање, таму каде што ти пишува Што се регионални интеграции (имаше такво прашање) ти треба конкретна дефениција од учебник, другото со објаснување. И оди на предавања, даде три работи што ја прашавме дека не ни е јасно, а и ете дефеницијата за регионални интеграции конкретно ја немаше во учебник туку кажа на предавање како сака да и биде дефинирано кратко и јасно.
Денес резултати, јас не сум баш позитивец :(

Јас полагав минатата среда прв колоквиум. Даваше најконкретни прашања со подпрашања. Пример разлики помеѓу Х.О теорија и класичните, ефектотот на добивка да се објасни и кои се нето позитивните ефекти од царини на голема економија, фазите на ЕУ од јаглен и челик до денешниот облик, искрено учи се и со разбирање, таму каде што ти пишува Што се регионални интеграции (имаше такво прашање) ти треба конкретна дефениција од учебник, другото со објаснување. И оди на предавања, даде три работи што ја прашавме дека не ни е јасно, а и ете дефеницијата за регионални интеграции конкретно ја немаше во учебник туку кажа на предавање како сака да и биде дефинирано кратко и јасно.
Денес резултати, јас не сум баш позитивец :(
и јас сум за ќутек еј... наместо државна регулација сум пишал меѓународна економија ( дека се слични имињата затоа :D ) го полагав и ја овој иначе и јас сум скептик дека ке извадам поени иако напишав доволно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom