Ја скршив раката...

• Креатор на темата Креатор на темата rozij
  • Време на започнување Време на започнување
На темава ќе докторирам јас со моиве раце. Да, точно е. Доколку не е добро наместена, повторно ја кршат. Но, затоа во текот на заздравувањето правиш неколку контроли во кои ја снимаат раката и го гледаат зараснувањето како се одвива, доколку имаш проблеми уште одма реагираат додека е време. Сеа идеш само формално да ти ја прегледаат и одма го вадат. Лесно е вадењето, го сечат и воопшто немаш никакви болки. Или со макази го сечат или со инструмент кој работи на струја. Познавам и луѓе што сами го вадат, али пак доктор си е доктор и најсигурно е. 99.9% е здраво зарасната, не се плаши за тоа.

Мене ми беше скршеница со дислокација и местењето беше страшно болно. На непријател не би му ја посакал таа болка. Сега веројатно треба да следуваат терапии.

Јас ја снимив раката неколку пати и ми рекоа дека е точно наместена :cautious: , исто ми е дали дома ќе ја извадам или на доктор ако е така како што вика докторот ,незнам ми личи сеедно:confused: татко ми запнал да ми ја извади он наместо доктор вика:'' само пари ке ти земат за да ти ја извадат ништо друго и онака послем ќе треба на физикална , и да не го мрдаш прстот он што може ...''

Последно уредено:
Јас ја снимив раката неколку пати и ми рекоа дека е точно наместена :cautious: , исто ми е дали дома ќе ја извадам или на лекар само што таму пари ке ти земат само o_O
незнам ми личи сеедно:confused:
Нема да е којзнае колку страшно и сама да го извадиш. Препорачано е доктор, али нема да е трагично и ти сама да си го извадиш.

Извади го сам/а ама после татко ти нека не трча по лекарот ако недај Боже се јави некоја компликација.

'' сонот ми кажа да го извадам'' и го извадив ништо лошо не се случи сеа ќе почнам да одам во физикална и се ќе биде супер :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom