Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Кај си го слушнал муабетов што го кажуваш тука?

Новите згради покрај кејот имаат проблем, но сето тоа е премолчено и не се кажува во јавност. Најголем проблем излегол во подземната гаража на зградата на Уставен суд и Археолошкиот музеј, пред две години кога беа поплавите затоа и се одложи отварањето на тој објект премногу штета имало.
На муабетот од погоре ќе го додадам и градењето на Капитол кое се одложи на 2-3 години откако го купија земјиштето, само поради огромното езеро што се појави, им требаше пола година да се занимаваат само со црпењето на водата.
Скопје лежи на вода и таа ќе се појави без разлика дали објектот што се гради се наоѓа блиску до Вардар или не.

Се надевам дека ќе се случи силен земјотрес во скоро време и природата ќе возврати на силувањето кое и се случува во моментов.

Новите згради покрај кејот имаат проблем, но сето тоа е премолчено и не се кажува во јавност. Најголем проблем излегол во подземната гаража на зградата на Уставен суд и Археолошкиот музеј, пред две години кога беа поплавите затоа и се одложи отварањето на тој објект премногу штета имало.
На муабетот од погоре ќе го додадам и градењето на Капитол кое се одложи на 2-3 години откако го купија земјиштето, само поради огромното езеро што се појави, им требаше пола година да се занимаваат само со црпењето на водата.
Скопје лежи на вода и таа ќе се појави без разлика дали објектот што се гради се наоѓа блиску до Вардар или не.

Има начин да се реши тоа,секако,градежништвото е отидено доста напред,со квалитетни материјали и изведба лесно се решава проблемот со подземните води.

Се надевам дека ќе се случи силен земјотрес во скоро време и природата ќе возврати на силувањето кое и се случува во моментов.

А ти да бидеш на најгорниот кат на некоја зграда.

Има начин да се реши тоа,секако,градежништвото е отидено доста напред,со квалитетни материјали и изведба лесно се решава проблемот со подземните води.

А ти да бидеш на најгорниот кат на некоја зграда.
Па ќе бидам али во Њу Јорк. :)

Да имаше вистински скопјани на кои вистина им сметаше проектот Скопје2014 уште од старт ќе го бојкотиравте а не овде 400 и кусур страни празен муабет на форумот, па уште и прашање дали го одобрувате?? :tapp: Мене лично криво ми е шо ваков циркус стана главниот град на Македонија.:facepalm: Ама ако, нас ни одговара сега Дизниленд па и не е толку далеку, од Битола за 2саати. :cool:

Секој град посебно си е циркус за себе.Се е само град не е.

Нека си ебат мајката, на глупостите никако да дојде крај :P

am.jpg

http://libertas.mk/дојде-и-восочниот-александар/

Овој Александар ли е, мене ми личи на некоја тетка од шалтер во администрација.:ROFLMAO:

am.jpg

Овој Александар ли е, мене ми личи на некоја тетка од шалтер во администрација.:ROFLMAO:
Стварно глупости, баш вчера се видов со Алек и коментираше за восочнава фигура што му ја направиле. Рече дека му ги утнале ушите и очите. А стварно сосема различен е во живо, ова е глупост!

am.jpg

Баш го погодиле Аце.
Изледа ко некој насекиран просечен македонец кој се мисли како ќе плати струја. Побелел во косата кутриот од секирации.

Абе ајдеее....Преку ноќ или во рани зори спомениците се редеја ццц.....срамота бе како лопови,а целиот проект без никаква јавна раправа го реализираа.
Восочните Александар со црни очи,а Филип и со црна виткана коса а ? Ајдееее........ црнци баре асли да ги стореле ....:pos::tapp:
А за “Воинот на Коњ“ шо да се каже...На прв поглед по облеката и оружјето е 100% Римјанин,ич да не гледам понатаму ?.
Проектот во својата содржина има премногу симболика ,останува да прочитаме што тоа некој претставува?

Скопје 2014 од стиропор. :pos::pos: Неможам на ФБ да го најдам пак линкот со видеото...:mad:

Абе ајдеее....Преку ноќ или во рани зори спомениците се редеја ццц.....срамота бе како лопови,а целиот проект без никаква јавна раправа го реализираа.
Восочните Александар со црни очи,а Филип и со црна виткана коса а ? Ајдееее........ црнци баре асли да ги стореле ....:pos::tapp:
А за “Воинот на Коњ“ шо да се каже...На прв поглед по облеката и оружјето е 100% Римјанин,ич да не гледам понатаму ?.
Проектот во својата содржина има премногу симболика ,останува да прочитаме што тоа некој претставува?

A кога требаше да и носат у 3 саат на пладне у шпиц.Кога по улиците има 3000000 возила?Прво
Второ,јавна дебата немаше пошто немаше кој со кого да дискутира.Додека А1 и есдеес пљукаа на сите страни,работеа за грчки интереси и немаа никаква идеја освен клевети за што би дискутирале,овие другите фураа и млатеа споменици што викаш - рани зори.

Трето..Од кај си сигурен дека Филип немал виткана или имал права коса.Од Холивудските филмови?
За воинот немам стварно претстава дали е римјанин или антички македонец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom