The xx
Russia state-affiliated bot. ☑️
- Член од
- 8 април 2013
- Мислења
- 6.894
- Поени од реакции
- 13.011
И јас мислам дека целта е ова. Американците при тоа со сила се поставуваат како хегемон на Европа, и ја отурнуваат Европа од Русија. Русија од Европа треба да е прифатена таква каква што е. До неодамна и Бежезински се залагаше за Европа силна како Америка.Мислам дека целта на Германија и Русија е да бидат некој вид на Југославија во таков свет во кој Кина и САД би се бореле за превласт. Организацијата што ќе ја водат да биде јазикот на вагата и да може да се пазарат со двете страни. Ама досега имаа еден голем проблем помеѓу нив во Полска, сега имаат два.
@Sparow
Пишав пак, ќе пишам повторно СССР и Русија се различни системи. Исто како што Германија не е онаа на Хитлер, или Италија онаа на Мусолини. На Сталин е СССР им била политика вртење на западните држави една наспроти друга.
Мојата идеологија била религиска поврзаност со Русија? Зошто сум тврдел дека Русија не подржува сепаратизам.
Ете ги наведов ја конкретните примери каде што Русија би можела да подржува сепаратизам. Зошто не ми одговори на тие туку избега и посочи скоро 3ти примери? Конкретно зборевме за Русија. Ниту за Грција е тема,ниту за Албанија.
Во Грузија имало руски сепаратизам? 4% руси има таму бе ,каков сепаратизам не тролај тука.
Е сега откако Русија ќе ја нападнат со такви методи и идеологии, сврти ги најбислките земји и региони против нив. И кога мечката ќе почне да се брани со истите методи, по ваша логика пак Русија е крива. Овие се бореле за човечки права.
Потенцијалот од таа Евроазиска Унија е огромен. Приближно 700 милиони жители. Огромно пространство, да не зборам за економската моќ и ресурсите. За мене лично таа унија би можела да му пркоси на Кина и да е подобра од Америка.Да,делува така....
Да дојде ЕУ на ниво на држава нешто налик на САД и да има партнерски односи со Русија тогаш може и да бидат навистина трета страна што ќе тера свој интерес.
Дур е Европа расцепкана на мали државички кои секоја влече на своја страна ништо повеќе од нови неврзани не може да биде.Штета пред се поради потенцијалот (популациски,воен,технолошки, природни богатства итн.) кој го има пределот од Камчатка до Атлантикот.
Америка има 2 геополитички проблеми.
-Истиснување на Америчкото влијание во Европа и како што наведе Унија на Европа и Русија,Белорусија и Казакстан.
-Опасноста од Кина во иднина.[DOUBLEPOST=1394724853][/DOUBLEPOST]
Последно уредено: