- Член од
- 11 ноември 2009
- Мислења
- 2.809
- Поени од реакции
- 2.631
http://www.independent.co.uk/studen...-are-green-and-the-food-is-black-9186945.html
ДОБРОЕ Е, НАПРЕДУВАМЕ
ДОБРОЕ Е, НАПРЕДУВАМЕ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
^ Ко мало дете за лижалче те лажат.
Ако не чини студентскиот, не значи дека нечинат и луѓето што живеат во него.
Има група на ФБ од студентскиот?
Не знам дали има група, ги видов сликите што се објавени во Индипенднт. И сите нешто многу коментираат, како да е тоа нешто што не го знаеле до вчера...
Да, се знаеше од поодамна, само некој треба да има гз за да проговори.Не знам дали има група, ги видов сликите што се објавени во Индипенднт. И сите нешто многу коментираат, како да е тоа нешто што не го знаеле до вчера...
Да, се знаеше од поодамна, само некој треба да има гз за да проговори.
И сега кога проговорија, одма почнавте или политики или со "епа отсекогаш било така, нив сега им текна"
Важно е дека им текна, не секој можи да седи во такви услови.
Студентски дом е побогу, студенти живеат таму. Треба услови да има.
Секаде кај шо има универзитет, НОРМАЛНО е да има и студентски дом, нормално е за наши услови да биди ете 50-60 евра и треба да биди нормално да има услови за живот во истиот.
Имам тука пишувано, седев во Пелагонија, немавме влага по ѕидовите, ама друго све имавме. Од ладна вода, студена соба(скоро секој ден референтките влегуваа по соби и све проверуваа, од шкафови до под кревет, случајно да не најдат греалка, па единствениот начин да се стоплиме беше со зовриена вода од пареата)до празна бонска, ненормална етничка дискриминација, 3-4 видови на јадење, од кои морам да ги издвојам гравот и мусаката во 11 сатот сабајле.
И нека знаат бе. Нека знаат во какви гомна се давиме студентите секојдневно, не дека ги заболе,ама нека ја знаат и позадината на сите тие градови на културата и цивилизираното опшетство.
Јас колку шо знам во бараките во Стив веќе не се во употреба.Не можам да зборувам за сегашниот момент, но бараките во Стив требало да се срушат уште пред 50 години.
Значи не може во Гоце да е полошо од Стив.
А колку шо гледам , никој се буни, туку новинарот во Индипендент констатира. Ме изненадија фб-коментарите на зачудените кои баш делуваа како првпат да слушаат дека условите во домовите се катастрофални.
Тажното е што тоа се споменува само предизборно и после изборите ќе се заборави.
Сум живеела во сите студентски домови, па многу ми е јасно каков е животот таму. За мене тоа беше големо челичење.
А денешниве студенти може да си го стават тоа во ЦВ. Таму ако преживееш, прави си хаџија!![]()