Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Nego "Anti Rende" polisa ima li MPC ? Kako trgnal Let3 ke vi zatreba... :)

PS: Ke mozes li da objanis za kakva cel se borel vitezot od tvojot avatar?Za urroci bre ....ako ti place deteto ke go izmies lice i op urokot gone!

Не можеш да Правиш нешто што неможеш а нит си дел а нит можеш да го достигнеш а уште и да го дофатиш тоа што е таму.
и све се сведува само на мавање на штитот и пољубац врата.
Ако не ми веруваш погледни 2000 илјади години наназад и ќе ти стане јасно.[DOUBLEPOST=1394650978][/DOUBLEPOST]
Јас не обвинувам, посочив дека МПЦ самата си зеде за себе трговска марка за работа со пари работа со финансии работа со недвижнини, осигурање алкохол карти за играње....
сомнение дека такво нешто воопшто и постои изрази Мики кој е доста упатен во работиите на МПЦ, па на неколку пати чекор по чекор го водев до званична потврда дека такво нешто стварно постои, така да ако мики не знаеше, не го информираа дека имаат такви трговски марки земено, што да рече обичниот верник или ти дали имало или немало и што се се правело поо бизнис каналите. Зато и се чудиме на лимузини и џипови, на милиони евра во кеш ... “е де добро се продавале свеќите лани па од таму милионите“ Ти не се секирај за бизнисите и капиталот на МПЦ се гледа дека е во сигурни и професилонални раце, пули таму свети писма и моли се за душата, за телото има кој ќе се грижи....

Не порекнувам ниту јас нормално стојат работите.Црквата мора да опстои финанскиски на секој начин.
Имотот и финасиите не се крадени и се е чесно здобиено.[DOUBLEPOST=1394651059][/DOUBLEPOST]
PS: Ke mozes li da objanis za kakva cel se borel vitezot od tvojot avatar?

Против Гревот:D[DOUBLEPOST=1394651235][/DOUBLEPOST]
Гледам ти си разбрал. Врска немаш од ништо.

И нормално е да немам зошто збори измислици и клевети.

ПС. ете каде се продавало Алхохолот пола МПЦ треба да се затвори за малверзации:sneaky: за производство на алхохол.

Последно уредено:
ПС. ете каде се продавало Алхохолот пола МПЦ треба да се затвори за малверзации:sneaky: за производство на алхохол.
Колку јас знам, посочениот манастир не е под надлежност на ИВЗ. Не мора да се затвори, пустите вие ќе пукнете од мака. Нека си плаќа данок и акцизи како како и секој друг кој произведува алкохол.

Не порекнувам ниту јас нормално стојат работите.Црквата мора да опстои финанскиски на секој начин.
Имотот и финасиите не се крадени и се е чесно здобиено..
тоа лесно се докажува со банкарски изводи на приливи и одливи на пари. Кој кога и од каде уплатил и кој кога и од каде исплатил пари.
Христијанската црква (општо кажувам за сите) не може да одрекне дека е добра бизнис компанија, па видете со кој и колкав капитал почнала пред 2000 години и каде е сега во светот, во прашање се стотици милијарди ако не и трилиони долари ако се собере целокупен движен и недвижен имот на црквите на Исус. можеби единствено египетската религија која имала подолг стаж од христијанството и се доближила по богатствата (сразмерно на времето во кое делувале) или паганските римски... али и то е прашање

тоа лесно се докажува со банкарски изводи на приливи и одливи на пари. Кој кога и од каде уплатил и кој кога и од каде исплатил пари.
Христијанската црква (општо кажувам за сите) не може да одрекне дека е добра бизнис компанија, па видете со кој и колкав капитал почнала пред 2000 години и каде е сега во светот, во прашање се стотици милијарди ако не и трилиони долари ако се собере целокупен движен и недвижен имот на црквите на Исус. можеби единствено египетската религија која имала подолг стаж од христијанството и се доближила по богатствата (сразмерно на времето во кое делувале) или паганските римски... али и то е прашање

Внатрешноста мене не ме интересра а не некој кој не е ниту дел од неја.Во спотивно тоа е само човечката суета на иноверните и презрот од нив,кон неа.Црквата.[DOUBLEPOST=1394652252][/DOUBLEPOST]

Што е грев?

Грев е спротивно живеење на човековата природа и Божјата волја!

Последно уредено:
Го прифаќам така како што е објаснето, како што пишав веќе кој поверувал во Божјото посоење за него не е несватливо воскресението, ти точно заради тоа неможеш да го сватиш, всушност ако го сватиш воскресението значи претходно си поверувал.[DOUBLEPOST=1394639249][/DOUBLEPOST]
Зошто треба да веруваш во патот на другите, ти треба да веруваш во својот пат. Штом имаш потреба да веруваш во туѓи патишта значи нешто не е во ред со твојот пат се сомневаш нешто.
Во однос на тоа какви се другите како ти ги гледаш- Лука: 6:41 А зошто ја гледаш раската во окото на својот брат, а не ја забележуваш гредата во своето око?
Убаво разбирам, поентата била да се постигне “божјо чудо„, дали вистинито или лажно, можам само да претпоставувам затоа што нема докази дека тоа не било така, но и од друга страна нема докази дека тоа било така. Затоа можеме да претпоставуваме. За мене религиозните книги не значат буквално ништо, но ако за некои значат, тогаш мене не ми останува ништо повеќе освен да ги испочитувам нивните мислења.

Верува Државен завод за индустриска сопственост кој на МПЦ на нејзино барање и додели трговски марки покрај останати и за алкохол, карти за играње, осигурување финансиски работи работи со недвижности работа со пари...

Прегледај го приврзокот 86587

Еве го пак....

Добро Let3, од кој момент Твоето мнение станува точно, односно од кој момент станува вистина?

Напишав „зајмување„, не „заем„, што значи нема потреба од враќање на побараното...[DOUBLEPOST=1394624082][/DOUBLEPOST]

Посочи ми линк до гласникот.
Зошто не ги цитираш целите коментари?
Дали зборот „зајмување“ е хомоним?

Мики кој е доста упатен во работиите на МПЦ, па на неколку пати чекор по чекор го водев .

Алал да Ти е, мислим....
Изводите сами по себе се апсолутна вистина.[DOUBLEPOST=1394653842][/DOUBLEPOST]
Зошто не ги цитираш целите коментари?
Дали зборот „зајмување“ е хомоним?

Не „тапи„ без потреба: бев јасен.

Еве го пак....

Добро Let3, од кој момент Твоето мнение станува точно, односно од кој момент станува вистина?
Jaс си сакам проверени факти, исто како и ти, со слика, и линк, контакт.....
Сега се обидувам да најдам дали и други верски заедници во Македонија морале со закон да земат трговски марки (ради даночења) али за сега не наоѓам... само МПЦ има земено трговски марки за финансии работење со пари работење со недвижности осигурување алкохол карти за играње.....

Алал да Ти е, мислим....
Изводите сами по себе се апсолутна вистина.[DOUBLEPOST=1394653842][/DOUBLEPOST]

Не „тапи„ без потреба: бев јасен.
Добро, како ја осудуваш симонијата?

... само МПЦ има земено трговски марки за финансии работење со пари работење со недвижности осигурување алкохол карти за играње.....

И така натаму...
Добро, продолжи со монологов.[DOUBLEPOST=1394654068][/DOUBLEPOST]
Добро, како ја осудуваш симонијата?

Исто како што ја осудува и Црквата: симонијата е неприфатлива и невклоплива во свештеничкото живеење.

И така натаму...
Добро, продолжи со монологов.[DOUBLEPOST=1394654068][/DOUBLEPOST]

Исто како што ја осудува и Црквата: симонијата е неприфатлива и невклоплива во свештеничкото живеење.
А што ако лицето што ја шири има искрени чуства кон бог и мисли дека е поспособен и подобар од некои свештеници кои работат во рамките на дозволенито!? Можеби од Х причини не можел да стане свештеник! Мислиш ли дека би можел да се разгледа детално неговиот случај пред да се осуди на симонија? Секој заслужува втора шанса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom