- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.590
- Поени од реакции
- 5.188
Жими се не сум црнШто мислиш немале?
Црн си , сега не се вади.
Невозможно е да се следат презимињата во балканот, барем кај албанците.
Жими се не сум црнШто мислиш немале?
Црн си , сега не се вади.
Токму така , затоа ти кажав дека тоа не се албански презимиња.Жими се не сум црн
Невозможно е да се следат презимињата во балканот, барем кај албанците.
Te прашав нешто.[DOUBLEPOST=1394577976][/DOUBLEPOST]Кога и каде бил роден и кога и каде умрел Македон?
Тие се албанци, најдов доста докази за тоа.Токму така , затоа ти кажав дека тоа не се албански презимиња.
Mи требаат појќе податоци, татко, мајка место и дата на раѓање.... да утврдиме националностTe прашав нешто.[DOUBLEPOST=1394577976][/DOUBLEPOST]
Не се знае точно од каде се дојдени АлбанцитеКаков одговор...
Прегледај го приврзокот 86523
И не би било лошо ова на Кариес да му кажеш кога вели дека албанците потекнуваат од Кавказ а нема никаков доказ.
Се знае, ама кој сака да знае.Не се знае точно од каде се дојдени Албанците
Нема цврсти докази за потеклото на Албанците, да беше така едноставно немаше до ден денешен за тоа да се дискутираСе знае, ама кој сака да знае.
Мислиш во форумов? Ниту овде не се дискутира, туку има кампања некои да се убедуваат себеси.Нема цврсти докази за потеклото на Албанците, да беше така едноставно немаше до ден денешен за тоа да се дискутира
Иако не сакам да користам Википедија како извор, пошто сум удобно завален на фотеља, изгаснато светло/// само ова ќе ти поостирам од таму, единствено како показател дека “апсолутно мнозинство на исторчари и лингвисти...“Мислиш во форумов? Ниту овде не се дискутира, туку има кампања некои да се убедуваат себеси.
Апсолутното мнозинство на историчари и лингвисти го кажаа своето, ама кој да ги слуша. А нема ниту еден историчар или лингвист да подржи било која теорија пишувана овде од *вас*.
Не можеш да најдеш таква тема кај албанските форуми.
Званично земјата им се вика Шќиперисе, можеби е поправилно Шќипери називоотZosto koga ke napisam s i p t a r zborot mi se preimenuva vo albanec, i zosto postot moderatorite/adminite mi go brisat? pa neli ste vie s i p t a r i? ve vrega zborot s i p t a r? kazete kako da ve vikame ako ve vrega.
до пред 20 год албанци беа само оние во албанија, баш пред некој ден се даваше емисија на алфа за старо скопје(за време на втора светска војна), и таму нараторот на документарецот ги нарекува ш ипт ари.Званично земјата им се вика Шќиперисе, можеби е поправилно Шќипери називоот
A кој се тогаш Шќиперите кои живеат во Шќиперија??Za vas sme albanci, dosta vi e toa.