Битка на ликовите (Daenerys Targaryen Vs. Cersei Lannister)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување

Daenerys Targaryen vs Cersei Lannister

• Вкупно гласачи
    50
Наивно неспособно девојче вс. принцеза на тато со болна амбиција, а никаква проникливост за реализација на истата. Редовно ги бира најнеамбициозните и најнеспособните за сојузници, од страв дека другите нема да може да ги контролира. Тргна против единствениот што има капацитет да го замени татко и.

Калиси не ни вреди да се анализира. Гледано од начинот на кој ги конструира женските ликови, може да се заклучи дека Мартин е тежок машки шовинист.

Има одбивност во Серсеи од поголемиот дел од публиката поради тоа што таа е од кај „лошите“ а Дени е од кај „добрите“ а во Вестерос нема ни добри ни лоши, сите се борат за една иста цел. Тронот.

Серсеи е жена во секоја смисла на зборот. Најубавата жена во Вестерос која и покрај нејзината убавина и стереотипот дека убавите се глупави, не е ни малце наивна и се бори постојано за да ги заштити тие што ги сака, без да ги бира средствата кои ќе ги употреби. Многумина се butthurt :P поради тоа што дозволи Нед да биде обезглавен но Нед беше наивен кога мислеше дека ќе може да ја уценува една Ланистер како неа, со други зборови, ја потцени. Како што кажав, заштитничкиот инстинкт кај неа преовладува, за нејзините деца спремна е да го запали цел Вестерос ако треба, гледаме дека му се стрви дури и на нејзиниот роден брат. Не и е воопшто страв да се спротистави на единствениот човек кој има влијание и и задава каков таков страв - Тајвин Ланистер. Заклучок , едноставно убавината + мајчинскиот инстинкт + лукавоста ја прават standalone character. Од тројцата деца на Тајвин таа најмногу потсетува на него, женска верзија од Тајвин би рекла кој ми е нај машки карактер во серијата досега.
Денерис не се е**ше со брат и! Ја чуваше својата невиност за Дрого! ;)

Мислиш брат је и ја чуваше невиноста за Дрого. :D
Така де! Важно не и ги рашири нозете. А и да посакаше да и ги рашири, се сомневам дека Денерис ќе уживаше. :P

Денерис не се е**ше со брат и! Ја чуваше својата невиност за Дрого! ;)
не гледам како тоа е битно за анализа на ликовиве, инцест и слични на нам гадни работи Мартин ги има прикажано како сосема најнормални во Вестерос а Дени на почеток имаше 14-5 години, не ни имаше време, веднаш ја дадоа за Дрого :)

не гледам како тоа е битно за анализа на ликовиве, инцест и слични на нам гадни работи Мартин ги има прикажано како сосема најнормални во Вестерос а Дени на почеток имаше 14-5 години, не ни имаше време, веднаш ја дадоа за Дрого :)
Тоа прво ми падна на памет зошто ја мразам Серсеи а сакам Денерис. Има уште! ;)

Yeah, incest sucks, особено кога е еден од катализаторите на војна која што ќе зафати скоро целиот континент. Ама искрено, ако веќе го земаш како фактор кој допринесува да одбереш еден лик пред друг, треба во предвид да земеш некои факти. Како на пример тоа што Daenerys доаѓа од династија кај која сосема нормална практика била да се венчаваат браќа за сестри. Да беше Viserys малку поинаква личност, нели, ама ајде, шпекулирање. Приказната не отиде во тој правец и не е вредно да се дискутира.

Ја одбрав Cersei само затоа што ми е поинтересен лик од Dany. Инаку која било од двете да заврши на тронот би биле вистински наследнички на Aerys II. Среќа па убави се. :icon_lol:
Daenerys, од морален аспект е подобар лик од Cersei. Ама желбата за одмазда, fire and blood bullshit-от воопшто не можам да го поднесам. Би започнала уште една војна во и онака разрушениот континент само затоа што брат и (за кој и самата признава дека беше луд) и кажал дека тронот на Westeros е нивно право.
Змејовите се преценети.

Така де! Важно не и ги рашири нозете. А и да посакаше да и ги рашири, се сомневам дека Денерис ќе уживаше. :P

Абе ајде, уште од прва епизода брат и ја галеше за голи гради.

Не ми текнува на тој момент. :rolleyes:

Брат и ја испофаќа и излезе. И Дани влезе да се капе. Слугинката и рече да внимава бидејќи водата е многу врела ама Дани влезе без да тропне. Кај Илирио мислам беа уште, моменти пред да ја дадат на Дрого.

Не ми се допаѓа дуелот. (n) Девојче од макс. 18 години против жена, мајка, краљица од 30+ години, не иде. Подобро ќе беше Кејтлин Старк vs. Серсеи Ланистер/Баратеон, ма да таму ќе доминираше моралниот аспект на споредба.

Калиси. Не се сеќавам да сум гледала друг лик што зборува повеќе јазци од неа...

Teen vs MILF why not both? :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom