Поранешниот премиер на Хрватскa осуден на девет години затвор

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување

Xibalba

Господин Господин
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.098
Поени од реакции
11.508
Локација
Sydney
Санадер осуден на девет години затвор

Поранешниот премиер на Хрватска и лидер на партијата Хрватска демократска заедница (ХДЗ), Иво Санадер, денеска е прогласен за виновен за извлекување пари од државни институции и фирми преку маркентишката агенција „Фими медиа“, по која е наречена и најголемата корупциска афера во хрватската политика, јавува Танјуг.

Санадер е осуден на девет години затвор, а судот го задолжи да ги врати парите.

-----

Според мене со ова Хрватска покажува дека е вистинска европска земја, пораката е дека никој не е недопирлив.

сега би требало фидбек ..... Груевски е следен :нинџ: од стадото .

Санадер осуден на девет години затвор

Поранешниот премиер на Хрватска и лидер на партијата Хрватска демократска заедница (ХДЗ), Иво Санадер, денеска е прогласен за виновен за извлекување пари од државни институции и фирми преку маркентишката агенција „Фими медиа“, по која е наречена и најголемата корупциска афера во хрватската политика, јавува Танјуг.

Санадер е осуден на девет години затвор, а судот го задолжи да ги врати парите.

-----

Според мене со ова Хрватска покажува дека е вистинска европска земја, пораката е дека никој не е недопирлив.
ok кажуваш дека Хрватска е европска земја ..... што не кажеш дека и Македонија е европска земја зошто бевме досега единствени на Балканот со затворање на Премиер во затвор .... зборувам за Георгиевски .... :свиркам:

Хрватска има независно судство, Македонија нема.

што не кажеш дека и Македонија е европска земја зошто бевме досега единствени на Балканот со затворање на Премиер во затвор .... зборувам за Георгиевски .... :свиркам:

Кога се случило вакво нешто, :cautious: можеби сум го преспал ова чудо

ok кажуваш дека Хрватска е европска земја ..... што не кажеш дека и Македонија е европска земја зошто бевме досега единствени на Балканот со затворање на Премиер во затвор .... зборувам за Георгиевски .... :свиркам:
Ниту он, ниту Бранко нема да иде у затвор, а ниту Груевски, во иднина. Нити пак некој друг премиер.

Ова е само почеток од борбата против корупција во Хрватска. Верувам дека допрва ќе покажат дека се пример за права функционална држава.

Кога се случило вакво нешто, :cautious: можеби сум го преспал ова чудо
Па зарем не беше Љупчо во затвор колку шо се сеќавам добро .... лежеше добри 3/4 години .... ако грешам поправете ме ... :) Заедно со Доста Димовска беа ....

Ниту он, ниту Бранко нема да иде у затвор, а ниту Груевски, во иднина. Нити пак некој друг премиер.

Па се додека земјата ни ја водат кловнови , само ситните криминалци ќе лежат во затвор.

Па зарем не беше Љупчо во затвор колку шо се сеќавам добро .... лежеше добри 3/4 години .... ако грешам поправете ме ... :) Заедно со Доста Димовска беа ....
Доста уште е затворена...

Абе ајде, Хрватска била европска држава. Па фатиле истрошен политичар, истрошен политички. Па и Бучко наш го судеа или уште го судат и шо?

Кај нас, апсењата на политичари ги нарекуваа политички реваншизам.

Интересна фотка од фб. :)

1925343_10202213605916532_1061417729_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom