- Член од
- 4 февруари 2009
- Мислења
- 3.745
- Поени од реакции
- 1.848
Ништо не е сигурно....Не би давал многу значење на лицата со лажни пасоши, шверцување во ЕУ со лажни пасоши е прилично стандардно за тие простори.
Друг авион во нивна близина контактирал со исчезнатиот авион 10 минути откако ги снемало од радарот, едвај се слушале, најверојатно пилотите носеле маски за кислород.
http://www.nst.com.my/nation/general/font-color-red-missing-mh370-font-pilot-i-established-contact-with-plane-1.503464
There were a lot of interference... static... but I heard mumbling from the other end. He said he thought nothing of it, as the occurrence (of losing contact) was normal, until it was established that MH370 never landed. If the plane was in trouble, we would have heard the pilot making the Mayday distress call. But I am sure that, like me, no one else up there heard it.[DOUBLEPOST=1394393545][/DOUBLEPOST]
Со еден мотор авионот може да лета без проблем колку што знам...Ова со птиците исто е можно. Е сеа за птици и во двата мотора.... Не ми се верува. Башка, птици на 35,000ft? :/ Уште ме чуди и пробувам да спојам логика, зашто пилотот направил маневар за враќање од каде што полетал.Никогаш до сега терористи не краделе пасоши, се иделе на тотална опременост, овие да не биле мигранти. Ама па сега тука е сумљиво што не може ако се тие оргиналните сопственици етнички државјани или се работи за натурализирани странци (тие со изгубените пасоши).
Обично овие што се прекуоекански летови често налетуваат на јата птици што може да завршат во моторот, а моторот во оган и треба да лета со еден мотор, да се врати назад што е побрзо или да изведе маневар со слетување на локација погодна. Ама ова не е хеликоптер па тек така да слета, евентуално ако има нешто база во близина стара и долга патека.
Авиособраќајот е еден од најбезбедните, ама понекогаш статистиката вели и дека се прават мали пропусти. Едно црево да се запуши, неизбежна е катастрофа.
Последно уредено: