W
Werther
Гостин
The Venus Project.Predlozi nekoj sistem i utopija da e ama razraboti go kako sto bankarive si go razrabotile![]()
The Venus Project.Predlozi nekoj sistem i utopija da e ama razraboti go kako sto bankarive si go razrabotile![]()
Не бе @Werther.Vanlok a imas nekoj drug sistem da predlozis ili samo ke gi kritikuvas bankarite deka se vinovni za SE !!! Opozicija e najlesno da si , samo ke si kritikuvas i tolku. Predlozi nekoj sistem i utopija da e ama razraboti go kako sto bankarive si go razrabotile![]()
Ја ставив статијата од Венус Проектот бидејќи мене најмногу ми се допаѓа таа идеја, како проекција за иднината. Исто и оваа.Не бе @Werther.
@Bafra не мислеше на Венус Проектот, туку алудира на мојот проект!
(на Хејнлејн е идејата додуша, да дадам кредит каде следува)![]()
Ова е добар пример за неинформираност, опседнатост со теории на заговор и најниска форма на дискусија.Би требало да знаеш дека Чехословачка и Крим се различно водени кризи во сосема различни околности. Исто така до сега еден ранет нема а ова трае веќе петнаесетина дена...Тоа е доказ дека со Русија нема играње и дека Руската армија знае да одигра на мирен начин...Исто така би требало да знаеш дека народот на Крим никој не го гледал од осамостојувањето освен проруските претседатели од калиброт на Јанукович..Ова лично ми соопштија мои пријатели од Севастопол. Сценариово е исто како во Шкотска. Инаку, Путин да сакаше да го заземе Крим за еден ден тоа можеше уште првиот ден само да им покаже прст на фашистите,во негов стил, да сакаше вечно да командува со Русија целиот свој живот преку Медведев или за време кога беше премиер можеше да го промени уставот и да може да се кандидира за претседател повеќе од 2-3 пати незнам колку е сега, мислам 3, не, тој само сака рускиот народ да се научи на темелните вредности. Е сега знаете ли во што е проблемот, она што јас го кажувам секогаш, проблемот е во тоа што како и целиот наивен блок во светот, па и ние Македонците, сме нации во кои западот сака да предоминира, со помош на образованието секојдневно се наметнуваат пропаганди, образованието слабее, порано прашајте ги вашите родители ако сте помлади да ви раскажат како одел системот на образование во светот порано а како сега, сега процентот на писменост глобално е паднат за некој си 30 проценти, така стануваме нееманципирани нации, во кои западот си го игра таквоото со нас...Време на модерен империјализам. А знаете зошто Путин игра контра Американците? Затоа што тој е прав патриот и тој гледа за неговиот народ, тоа што неговиот народ го сака а не тоа што го сака Обама или Камерон. Терористички акт не е да се брани свој народ на мирен начин, туку терористички акт е да се убиваат цивили на блискиот исток, терористички акт е да се подјебаваш со целиот свет. Мислам дека е апсурдно да се повторуваме за руската воена моќ, затоа што нема кој не знае дека во еден ден може да се прегази Украинската војска. Што се однесува на мојот личен став бидејќи сум етикетиран како прорусин, би одговорил дека сум за сите нации кои се спротиставуваат на западот кој сака да ве изигра и вас и мене, па така сум и за Русија. Се гледа дека сте заслепени и верувате на САД, а не знаете ни основното дека американците им фрлаја кутии со оружје од борбени хеликоптери на позициите на Шар планина, заборавивте кој ги извлече од Арачиново и останато. Ама јас нема да го заборавам, затоа што ради таа Америка бев принуден да се преселам од Тетово краткотрајно во Битола, изигрававме избеглици во своја држава, тоа сценарио не смее да се повтори во Украина, и затоа, подршка за Русија!
Теорија на заговор? Треба да имаш плитко размислување за да ја разбереш ситуацијата со која се соочува свтот.Ова е добар пример за неинформираност, опседнатост со теории на заговор и најниска форма на дискусија.
Ниеден извор за дебилните тврдења од типот на ‘процентот на писменост глобално е опаднат за 30 проценти‘, модерен империјализам и патриотизмот на Путин.
Какви трипови еееј.
Ќе престанете со оваа дебилна Америка против Русија реторика?
Па се гледа дека плитко размислуваш.Теорија на заговор? Треба да имаш плитко размислување за да ја разбереш ситуацијата со која се соочува свтот.
Не го свати ни одговорот. Штета, голема штета. Уживкај.Па се гледа дека плитко размислуваш.
Тоа е, може сум жртва на она твоено 30 процентно намалување на писменост у светот.Не го свати ни одговорот. Штета, голема штета. Уживкај.
Замор ми е да се конфронтирам со тебе се гледа дека плитко размислуваш... Проучи ги работите па јави се, а до тогаш не ме цитирај и не ми одговарај ако мислењето ти нема ниаккво суштинско значење. Пријатно.Тоа е, може сум жртва на она твоено 30 процентно намалување на писменост у светот.
Кај и да е Путин Велики ќе дојде да не описмени.
Треба да плитко размислуваш да не би го свател тоа што јас го кажав.. Тоа што цел свет го знае, го знаеш и ти само сега се правиш на тошо ама нема везе.. Прочитај ја уште неколку пати првава реченица па после коментирај... Не ти оди тебе со сврзниците а?‘Не ме цитирај и не ми одговарај‘, ти стварно фантастично дискутираш и аргументираш, секоја ти чест.
Прво тропаш глупости без никаков извор, доказ или цитат, ја објаснуваш светската состојба па кажуваш како треба плитко да размислуваш за да ја знаеш светската состојба. (автогол?)
Дискусии не ти се јака страна, нели?
Малце ме изненадува неговото тврдење, пред се’ што испуштил да спомене артилериски напад. Украинската армија има далеку од основен капацитет да го срамни со земја цел Крим, без да ризикува пешадиски десанти. Плус, Украина е една од ретките војски кои имаат толкав голем број на тенкови, што е доволен аргумент да ги држи подалеку сите агресори, па дури и една Русија.Новинарот на белградска Политика, Мирослав Лазански е сега во Крим и известува од лице место
Тој вели дека нема шанси Украинците да го нападнат Крим:
„Дакле, шансе да украјинска војска крене на Крим нису ни теоретског карактера. Немају са чиме, нема ко и немају куда. Крим је са северне копнене стране већ одсечен од Украјине, а за поморске десанте Украјина нема капацитете. Мањи инциденти су могући, али ово је ипак завршена прича. И порука Западу: тражили сте, гледајте..„
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Tiho-urusavanje-ukrajinske-vojske.sr.html
Треба да плитко размислуваш да не би го свател тоа што јас го кажав.. Тоа што цел свет го знае, го знаеш и ти само сега се правиш на тошо ама нема везе.. Прочитај ја уште неколку пати првава реченица па после коментирај... Не ти оди тебе со сврзниците а?
Мислам дека немаше потреба од твојата реакција, можеше да ја кажеш поентата без тој подбивен штимунг и етикетирање.‘Не ме цитирај и не ми одговарај‘, ти стварно фантастично дискутираш и аргументираш, секоја ти чест.
Прво тропаш глупости без никаков извор, доказ или цитат, ја објаснуваш светската состојба па кажуваш како треба плитко да размислуваш за да ја знаеш светската состојба. (автогол?) Дискусии не ти се јака страна, нели?
Нашите вести доцнат 2-3 дена после нас. Прелистај ги страниците на темава, пишувавме за ова.