Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Христос не дојде за да не‘ убеди дека со Светов е све у реду, ниту ни понуди вечен живот во овој и ваков Свет, туку не‘ покани во Неговото Царство Небесно.
така и реков, не шо ќе каже Исус туку некој од МПЦ

- Најкрвавите војни се случија токму во „најнапредниот„ од сите досегашни векови.
- Криминалот цвета на сите страни, а затворите се преполни со криминалци, што наведува потреба од изградба на нови затвори.
- Се‘ подолго се живее не ради „напредокот„ од медицината, туку поради подобрените услови за живеење.
- Се‘ помалку слободно се живее, оти приватноста е веќе мисловна категорија, а ако имаш празни џебови, џабе и слобода на движење.
- Царството Небесно е во нас: никој не не‘ излагал.

Ахххх, кога ги гледам овие графикони, ме постетуваат на „сликиците„ од Хекел и на „сликиците„ од еден форумџија, кој токму со такви исцртани „докази„, несоборливо ја „докажа„ точноста од еволуционата лага...

Прв болд
Затворети се преполни не бидејки има повеке криминал туку бидејки криминалците не се спалуваат на клада.
Втор болд
Да да не е заради напредокот на медицината. Иначе кажи ми кој бил порано убиец број еден (до пред 100години) А иначе и медицината е онаа која има влијание на подобрувањето на условите за живот.

Кога веќе го спомна Стефан, откако е тој поглавар (а јас мислам дека требаше да стене покојниот Кирил), има ли некаков напредок црквата, дава ли црквата сеуште пари на сиромашните, се смени ли правилникот или менталитетот на неговата пешадија или МПЦ тоне?
Dava be i te kako....duri ima i paragon blokcinja sea za potvrda....Pred nekoe vreme bev dever na svadba ...onaka na sala rekov nemam pari so prajme sea....dobiv odgovor deka ako sakam moze i na rati da platam....ako ne popot nema da vencava! Toa ti e da platis da veruvas vo nesto!

Dava be i te kako....duri ima i paragon blokcinja sea za potvrda....Pred nekoe vreme bev dever na svadba ...onaka na sala rekov nemam pari so prajme sea....dobiv odgovor deka ako sakam moze i na rati da platam....ako ne popot nema da vencava! Toa ti e da platis da veruvas vo nesto!

Јас мислам дека треба државата да им дава некоја мала фиксна плата, не да зимаат од народот. Кога веќе учат од Библијата и секако за Исус, јас никаде не стетнав во неа дека Исус за добрите дела наплатувал!
На пример, во католицизмот е спротивно. Донациите во црквите одат во хуманитарни цели, а државата ги плаќа свештениците.

Јас мислам дека треба државата да им дава некоја мала фиксна плата, не да зимаат од народот. Кога веќе учат од Библијата и секако за Исус, јас никаде не стетнав во неа дека Исус за добрите дела наплатувал!
На пример, во католицизмот е спротивно. Донациите во црквите одат во хуманитарни цели, а државата ги плаќа свештениците.
Se slagam....Ama taka ke nemozat vo Mercedesi da se vozat....A kaj se videlo svesteno lice vo Opel ili Shevrolet da se vozi.... Sega brzo nekade kade sto ucestvuvaa svesteni lica i vladata imase ziv primer...Pret Ivanov dojde so sredna kalsa skromna kola i glavniot na crkvata vo Mercedes s klasa....Ete ti cist primer kade odat 200 Evra za vencavka....ili 7500 den za krstevanje!

Прв болд
Затворети се преполни не бидејки има повеке криминал туку бидејки криминалците не се спалуваат на клада.
.

Наравоучение: нека се множи злото![DOUBLEPOST=1394135466][/DOUBLEPOST]
Втор болд
Да да не е заради напредокот на медицината. Иначе кажи ми кој бил порано убиец број еден (до пред 100години) А иначе и медицината е онаа која има влијание на подобрувањето на условите за живот.

До пред 100 г., убиец бр. 1 беше загаденоста од индустријата во т.н. палеотехнички град, во периодот од 1830-та до 1880-та година, кога е десеткувано градското население низ В. Британија.

Медицината нема блага врска со подобрувањето на условите за живот, оти тоа подобрување е сторено по пат на подобрени материјални услови за живеење. Денес, во времето кога медицината е „најнапредната„, најголем е и бројот од болести и професионални деформации, за кои медицината нема лек, освен што пациентите ги претвора во доживотни потрошувачи на лекови.

Исто како пред 100 г. и пред 1000 г., луѓето и понатаму остануваат смртни.

За неповратно кобните последици од безумното масовно вакцинирање, да не прајме муабет...[DOUBLEPOST=1394135641][/DOUBLEPOST]
Јас мислам дека треба државата да им дава некоја мала фиксна плата, не да зимаат од народот. .

Хммм, а јас сум сигурен дека Ти ќе бидеш првиот кој ќе плаче, затоа што дел од данокот му оди на свештеничка плата...

Последно уредено:
Медицината нема блага врска со подобрувањето на условите за живот, оти тоа подобрување е сторено по пат на подобрени материјални услови за живеење. Денес, во времето кога медицината е „најнапредната„, најголем е и бројот од болести и професионални деформации, за кои медицината нема лек, освен што пациентите ги претвора во доживотни потрошувачи на лекови.
So seta pocit ti ovoa ozbilno? Denes ima tolku bolesti posto medicinita uspeva da gi dijagnosticira kako razlicni ne kako u vremeto na crkvata pod edno ime "Cuma"... Tebe koga te boli glava odis vo crkva ili zemas analgin...Porano se umiralo i od obicna nastinka...I denes se umira ama toj procent e namalen na nezancitelno nivo.
"Kobnite" posledci od vakcinite again se na neznacitelno nivo....Miki se nadevam ne si ozbilen...!

Класика Христијанин. Според тебе значи злото со зло се уништува.
А ус пат што стана со она Сврти го другиот образ :facepalm:[DOUBLEPOST=1394142413][/DOUBLEPOST]
До пред 100 г., убиец бр. 1 беше загаденоста од индустријата во т.н. палеотехнички град, во периодот од 1830-та до 1880-та година, кога е десеткувано градското население низ В. Британија.

За неповратно кобните последици од безумното масовно вакцинирање, да не прајме муабет...[DOUBLEPOST=1394135641][/DOUBLEPOST]

Ова сигурен си.
Да не била маларијата, ај провери.
Бројот на деформации не да е намален туку немаш поима што се имало во минатото, ама денес благодарејки на сретствата за комуникација повеке се коментираат.

Е сега со смртноста ме збунуваш. Мислев дека тебе не ти е важна смртноста бидејки очекуваш вечен живот или твојата верба во тоа и не е баш толку јака па очекуваш медицината да ти го реши проблемот.

Последици од масовно вакцинирање.
Само колку болести се искоренети со масовното вакцинирање. И да повремено се јавуваат некои нуспојави.

Државата е народот, ако таа им дава плата, значи дека треба дел од парите што јас и ти ги плаќаме во вид на даноци и порези, да одат кај некој свештеник! Дали сите државјани на Македонија се христијани? Дали мислиш дека оние што не се, треба да издвојуваат средства за овие лицемери да земале плата?!
И тоа што не си сретнал никаде во библијата дека треба да се наплатува е поради тоа што таму токму спротивното стои! Дека несмеат да наплатуваат! Дека бесплатно добиле и дека треба бесплатно да го даваат!

Матеј 10:
8. Исцелувајте ги болните, воскреснувајте ги мртвите, очистете ги лепрозните, изгонувајте демони; бесплатно добивте, бесплатно давајте.
9. Не набавувајте ни злато, ни сребро, ниту бакар во вашите појаси;

Хммм, а јас сум сигурен дека Ти ќе бидеш првиот кој ќе плаче, затоа што дел од данокот му оди на свештеничка плата...
Да, ќе се утепам од плачење. Ќе ми дадеш утеха?
Државата е народот, ако таа им дава плата, значи дека треба дел од парите што јас и ти ги плаќаме во вид на даноци и порези, да одат кај некој свештеник! Дали сите државјани на Македонија се христијани? Дали мислиш дека оние што не се, треба да издвојуваат средства за овие лицемери да земале плата?!
И тоа што не си сретнал никаде во библијата дека треба да се наплатува е поради тоа што таму токму спротивното стои! Дека несмеат да наплатуваат! Дека бесплатно добиле и дека треба бесплатно да го даваат!

Матеј 10:
8. Исцелувајте ги болните, воскреснувајте ги мртвите, очистете ги лепрозните, изгонувајте демони; бесплатно добивте, бесплатно давајте.
9. Не набавувајте ни злато, ни сребро, ниту бакар во вашите појаси;
До некаде се согласувм со тебе.
Еве нека скратат од пратеничките плати. Тие зимаат 60.000 денари , плус пари за транспорт и други глупости, тоа грубо се некаде 70.000 денари! А просечната плата во Р.М. изнесува 12.000 денари. Што значи дека ако граѓаните преживуваат со некаде 24.000 по фамилија, зошто овие да добиваат тродупло? А притоа некој малоумен поп да наплатува молитва, крштевка, чадење...., и сето тоа да оди од парите на народот!? Реков дека католичките свештеници не наплатуваат ништо, тоа е жива вистина.
Се е до менталитетот на попот. Јас незнам и која им е фората со бакнувањето на раката? Што е многу, многу е!
Од друга страна не разбирам. Јас реков дека јас не сум сретнал во Библијата ништо за наплатување на помошта од свештеникот, ти даде примери кои го потврдуваат она што јас го спомнав. Има ли нешто контроверзно или пак јас згрешив?

Од друга страна не разбирам. Јас реков дека јас не сум сретнал во Библијата ништо за наплатување на помошта од свештеникот, ти даде примери кои го потврдуваат она што јас го спомнав. Има ли нешто контроверзно или пак јас згрешив?
Контроверзноста е кај нив, затоа што проповедаат дека материјалноста е погрешна, дека не треба да се наплатува, дека треба да се живее скромно а го прават токму спротивното.

Класика Христијанин. Според тебе значи злото со зло се уништува.
.

Злото со сила се уништува.[DOUBLEPOST=1394185327][/DOUBLEPOST]
А ус пат што стана со она Сврти го другиот образ :facepalm:[DOUBLEPOST=1394142413][/DOUBLEPOST]

Вртењето на другиот образ си останува како принцип, каде субјектот ја прима казната која ја заслужл, а не која не ја заслужил.[DOUBLEPOST=1394185467][/DOUBLEPOST]
Ова сигурен си.
Да не била маларијата, ај провери.

Од мојот пост, јасно е дека не споменав никаква болест или епидемија, како „виша сила„, туку наведов историски позната појава, која е произведена од самиот човек и од која токму човекот е десеткуван.

Патем кажано, епидемии имало, има и ќе има. На пример. СИДА-та „растура, а напредната медицина сеуште не ни најде лек, нели...[DOUBLEPOST=1394185555][/DOUBLEPOST]
Бројот на деформации не да е намален туку немаш поима што се имало во минатото, ама денес благодарејки на сретствата за комуникација повеке се коментираат.

Бројот од деформации не е намлен: како што се зголемува разновидноста од човековите професии, така се зголемува и бројот од професионални болести и деформации.[DOUBLEPOST=1394185748][/DOUBLEPOST]
Е сега со смртноста ме збунуваш. Мислев дека тебе не ти е важна смртноста бидејки очекуваш вечен живот или твојата верба во тоа и не е баш толку јака па очекуваш медицината да ти го реши проблемот.

Закон на смртта сеуште не е укинат па затоа сите сме смртни и тоа е повеќе од јасно.
Од медицината очекувам само една работа: да делува во своите природни рамки и да не влегува во Божјата ексклузива.
Проблемот со смртта нема да биде решен, оти смртно битие не може да постигне бесмртност по својот ум и моќ.
Патем, Христос ни покажа дека само Он може да ја совлада смртта.[DOUBLEPOST=1394185940][/DOUBLEPOST]
Последици од масовно вакцинирање.
Само колку болести се искоренети со масовното вакцинирање. И да повремено се јавуваат некои нуспојави.

Болестите не се искоренети, туку само сузбиени. За да искорениш една болест, тоа би значело дека треба да ја убиеш секоја бактерија која ја произведува болеста. Се‘ додека на Земјава има барем една таква бактерија, ќе има и болест од истата.

Нус-појавите од вакцинацијата стануваат се‘ почести: тековно, тоа е случајот со аутизмот, кој не бил познат и омасовен до пред деценија-две, Сурфни троа, ќе најдеш и поинакви вистини и ставови од Твоите...[DOUBLEPOST=1394185990][/DOUBLEPOST]
Да, ќе се утепам од плачење. Ќе ми дадеш утеха?

“Убав тој на мајка...„....:D

Последно уредено:

Во 2005 година патријахпот на СПЦ - Павле го повреди колкот. Не ојде во манастир да со молитви и постови бог му го наместти туку ни пет ни шест - во воено медицинската установа во Београд каде го лекуваа полковници и мајори (дел од нив и од комунистичка ЈНА. во 2006 , пак оди на ВМА оти се попарил со жешка вода при капење и пак место да со бакнувања на икони и читање на свето писмо заздрави, својата верба и надеж ја положи во современата медицина на ВМА, во 2009 добива воспаление на белите дробови, дали ојде на света гора да уз молитва побара здравје и опоравок од бог? Не, пак во ВМА каде лежеше цели 2 години и каде умре. Патријахот на СПЦ Герман во 1989 го скрши колкот и погодете! ојде одма на ВМА, не некој верник да го прегледува и лекува, туку во СФРЈ, своето здравје му го предаде на комунистички воени лекари.
Значи господ му пратил на патријархот Павле (и Герман) и повреди и опекотини а тие оделе кај наука и медицина да бараат спас

Во 2005 година патријахпот на СПЦ - Павле го повреди колкот. Не ојде во манастир да со молитви и постови бог му го наместти туку ни пет ни шест - во воено медицинската установа во Београд каде го лекуваа полковници и мајори (дел од нив и од комунистичка ЈНА. во 2006 , пак оди на ВМА оти се попарил со жешка вода при капење и пак место да со бакнувања на икони и читање на свето писмо заздрави, својата верба и надеж ја положи во современата медицина на ВМА, во 2009 добива воспаление на белите дробови, дали ојде на света гора да уз молитва побара здравје и опоравок од бог? Не, пак во ВМА каде лежеше цели 2 години и каде умре. Патријахот на СПЦ Герман во 1989 го скрши колкот и погодете! ојде одма на ВМА, не некој верник да го прегледува и лекува, туку во СФРЈ, своето здравје му го предаде на комунистички воени лекари.
Значи господ му пратил на патријархот Павле (и Герман) и повреди и опекотини а тие оделе кај наука и медицина да бараат спас

Еве, јас велам дека медицината си постои „онака„ без човекот: таа (медицината, нели...) виси на некое дрво и е целосно независна од човекот и од човековиот дар да биде лекар.

Ти, што велиш?...

Еве, јас велам дека медицината си постои „онака„ без човекот: таа (медицината, нели...) виси на некое дрво и е целосно независна од човекот и од човековиот дар да биде лекар.

Ти, што велиш?...
то е случај со целата наука, астрономија, еволуција, биологија, филозофија, хемија, физикз... ти се постојат а човекот преку истражување опити ги открива

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom