Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2014
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ти до некни прашуваше дали да аплицираш за пасош за да одиш у странство а сеа па тропаш што работеле и како било таму.иначе ти немаш појма како се работи градежништво у странство.таму мораш целосна заштита опрема да имаш или не те пуштат на градилиште.не ко кај нас се качил на скеле без шлем,без јаже.и боље у германија на скеле отколку у гранит на скеле :D
Абе зборува глупости во РУСИЈА да работат на градежништво во германија нема врска тоа,се гледа дека не излегла од македонија неиживеана една[DOUBLEPOST=1394138429][/DOUBLEPOST]
nikola 177 imas ti podneseno nekakov dokument ?
Имам поднесено да

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
кој те мамеше?
Tebe ne znam jas ti kazuvam toa sto go znam. Sum se konsultiral so advokati vo bg I site mi se go potvrdile toa deka ova momentalno e politika koja ja vodi vladata vo sofija citaj NE PORADI PRITISOK OD EU kako site sto kazuvaat, tuku poradi izdadenite pasosi na kosovari . Ti znaes li mekoj na koj mu izlezel brojor od ko odnesel dokumenti ili samo tropas?????

Член од
2 март 2014
Мислења
44
Поени од реакции
19
uste pred da dojdi segasnata vlada na vlast vo bugarija se znaese deka ce ima vakvi raboti t.e. deka ovaa vlata e protiv istavanje pasosi na drugi lica sto se nadvor od bugarija....

Член од
4 декември 2013
Мислења
60
Поени од реакции
6
A koga se tie izbori vo bugarija, i koja e statistikata koj ke pobedi?

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Абе зборува глупости во РУСИЈА да работат на градежништво во германија нема врска тоа,се гледа дека не излегла од македонија неиживеана една[DOUBLEPOST=1394138429][/DOUBLEPOST]
Имам поднесено да
nikola177 Дали можеш да кажеш каков документ имаш поднесено и колку долго
чекаш.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Знае ли некој дали ќе има избори во бугарија , некакви предвремени или редовни, кога му се изборите таму, знам дека парламентарните му беа некаде мај-јуни кога победи орешарски, аме несто беше најавено за предвремени, само незнам за кога ???????????????????

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Имаше интерпелација пред 2-3 недели меѓутоа не успеа.Борисов има сам 100 пратеници
а владата на Орешарски која е составена од повеќе партии 120. и АТАКА
која има 20 пратеници моментално го подржува на Орешарски.
Што значи дека владата и не е баш стабилна.[DOUBLEPOST=1394147038][/DOUBLEPOST]http://mkd-news.com/bugarskite-drzhavjanstva-pod-lupa-nema-veke-bugarski-pasoshi-na-zhimi-majka/[DOUBLEPOST=1394147326][/DOUBLEPOST]http://www.novini.mk/cluster/fbd1a74b2a2d75eab9a8944e1d9ac746/nema-bugarski-pasosh-bez-dokaz-za-bugarsko-poteklo

Последно уредено:
Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
ako poglednesh poubavo takvi tekstovi gi ima milion od nasite mediumi u 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 nova makedonija utrinski dnevnik znam gi objavuvaa

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Јас џабе зборам кога вие сте решиле да миете садови и да се качувате по скелиња, ајт со здравје иако сумњам дека долго ќе ве служи али тоа ти е живот кучешки...
!
Zavisi sto podrazbiras da ima i jas citav na DW so zavrseni fakulteti vo Germanija mijat prozori ,rabotat vo kujna itd ama se e individualno kako se snajdes kolku si snaodliv ..nekogas i ne e loso da imas rezeren kec t.e nekoj zanaet i jas sum prasuval tamu se odi so zanaet ili so fakultet koj go baraat pretezno medicina ,tehnicki nauki i uste nekoi ..( ova e ako sakas brzo da se vklopis )
Za Germanski jazik spored mene najdobro se uci ako si vo Germanija sakas nejces ce se trudis i mora da go naucis

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
како и да е подобро да не се мачат да не прават бугари да брборат по тв радио весници интернет дека сме биле бугари и разни глупости а од др страна кога бараме пасош државјансто тие комотно не ОДБИВААТ со тоа самите си докажуват колку мозок имат во таа празна глава 12 илјади луѓе имат значи поднесено а тие комотно ке ги одбијат 5 илјади веке се одбиени а и тоа што барат доказ за потекло од баба дедо тешко дека ке има некој пошто комунизмот владееше последниве 50..на и кусур години све е уништено понатаму но комент

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
како и да е подобро да не се мачат да не прават бугари да брборат по тв радио весници интернет дека сме биле бугари и разни глупости а од др страна кога бараме пасош државјансто тие комотно не ОДБИВААТ со тоа самите си докажуват колку мозок имат во таа празна глава 12 илјади луѓе имат значи поднесено а тие комотно ке ги одбијат 5 илјади веке се одбиени а и тоа што барат доказ за потекло од баба дедо тешко дека ке има некој пошто комунизмот владееше последниве 50..на и кусур години све е уништено понатаму но комент
Ti kolku godini cekas ako ne e tajna ??

Член од
24 февруари 2014
Мислења
18
Поени од реакции
2
Pa neli rekoa ke izdavaat[DOUBLEPOST=1394179086][/DOUBLEPOST]Ima sega nekoj izlezeno vo protokol 2.2014

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
моет
za mojo ne e bitno dali ke izleze ili nema da izleze tuku sakam da vidam do koj stepen ke odat so taa nivna politika 12 iljadi luge se u pitanje od koj 5 iladi se odbieni veke.......ako tolku se sigurni deka makedoncite se bugari pa neka pocnat da izdavat drzavjansta i pasosi (pravoslavni makedonci)

Член од
24 февруари 2014
Мислења
18
Поени од реакции
2
моет

za mojo ne e bitno dali ke izleze ili nema da izleze tuku sakam da vidam do koj stepen ke odat so taa nivna politika 12 iljadi luge se u pitanje od koj 5 iladi se odbieni veke.......ako tolku se sigurni deka makedoncite se bugari pa neka pocnat da izdavat drzavjansta i pasosi (pravoslavni makedonci)
[DOUBLEPOST=1394181030][/DOUBLEPOST]Kaj se odbieni ne pisuva nisto samo dopolnitelna pisuva

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
моет

Koj e be odbien,sto treses zeleni. Kako moze da odbijat koga im dale proizhod,vrz koja osnova ke gi odbijat. Ako se sluci toa sudot vo sofija ke bide preplaven so tuzbi koi ke bidat osnovani.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom