LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
За тоа што не подржуваат се во право ,само се уништува самата човечка раса со тоа што се дозволуваат вакви бракови .
Немам јас против некој дома в спална или дневна или кујна се секса со истополов партнер. Тоа е нивна интимна работа. Нек се лижат, шмукаат, пронаоѓаат неверојатни начини и места да си влезат еден во друг... Тоа ни со закон не е забрането. Слободно можат да си бидат члнови на хомосексуалната фирма овде во Мкаедонија, она што ми смета се нивните постојани провидни патетични жалења, кукања, и барања на некакви си права. Еве во Холандија, хомосексуалноста е легална веќе 200 години. Овде уште кревавме востанија против турците - таму рает си се клецкаа. Имаат бракови, посвојувања, заштитени се законски подобро од америчкиот белоглав орел. Да му текнеше на Осама бин Ладен да се пиши педер и исели во Холандија, никој не ќе смееше да го гибни и уште ќе си беше жив..... И покрај тоа , хомосексуалната заедница во Холандија пати неколку пати повеќе од психози, нервни растројства, злоупотреба на алкохол и дрога, обиди за самоубиства и самоубиства, промискуитет и бројни ментални и физички болести. Према статистиките на медицината во канада, австралија, америка, холандија... животниот век на гејојте е пократок, болестите многу почести, семејното насилство позастапено од колку кај нормалните заедници, поголем процент на самоубиства, кратки врски и менувања на стотици па и иљадници партнери во текот на животот. И покрај се ете не ја забрануваме, не ги тераме да се лечат (иако и до 30% се забележани успешни излечувања од педрлук) и незадоволни од тоа бараат кукаат захтеваат и бракови па и посвојувања на деца ?!!? Нив ништо не им значи традиција, култура, сопствен народ или татковина, овде гејој в небо ја вознесуваа политиката на Албанија, оти била наклонета кон гејојте иако истата таа албанија и нивната академија за наука ја пиша пола македонија како идна Голаема Албанија, али нема везе и во УЧК ќе влезат само ако им ветат легален секс со друг маж.
Така да мислам дека во Македонија која има не повеќе од 10 геја што јавно произнесени шо скриени и кои живеат слободно и ситуирано е излишно да се дискутира за некакви си права кои тие мислат дека им припаѓаат

C

Celsius

Гостин
Јас искрено мислам дека треба да се преслушаш пред да пишеш нешто во темава, кајгана ја посетуваат и деца кои сега се откриваат и осознаваат. Затоа како човек треба да се запрашаш што ти ѝм порачуваш на тие деца.
Крајно време е некој да те санкционира од темава, тролаш за без врска.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас искрено мислам дека треба да се преслушаш пред да пишеш нешто во темава, кајгана ја посетуваат и деца кои сега се откриваат и осознаваат. Затоа како човек треба да се запрашаш што ти ѝм порачуваш на тие деца.
Крајно време е некој да те санкционира од темава, тролаш за без врска.
Jас можам да ти дадам извори и линкови и дека Холандијае најлиберална геј земја со 2 века геј слобода, и статистички податоци за многукратна зачестеност на психофизички болеести (истражувања на медицински и научни институции во Америка, Канада, Холандија Нов Зеланд) кај гејој и дека гејојната не е забранета во Македонија и и дека во Македонија живеат сигурно и ситуирано за разлкика од други групи граѓани, и дека во македонија ги немаречиси воопшто.... јас кога пишувам, предходно истражувам, и редно е децата да знат дека хомосексуалноста не се двајца симпатични факултетски образовани љубители н акласична музика и литература кои се грижливи и внимателни еден кон друг, туку дека истражувањата ни кажуваат дека во најголем број случаеви се краткотрајни промискуитетни врески на особи со големи физички и психички проблеми уз злоупотреба на алкохол, дрога и семејно насилство

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Jас можам да ти дадам извори и линкови и дека Холандијае најлиберална геј земја со 2 века геј слобода, и статистички податоци за многукратна зачестеност на психофизички болеести (истражувања на медицински и научни институции во Америка, Канада, Холандија Нов Зеланд) кај гејој и дека гејојната не е забранета во Македонија и и дека во Македонија живеат сигурно и ситуирано за разлкика од други групи граѓани, и дека во македонија ги немаречиси воопшто.... јас кога пишувам, предходно истражувам, и редно е децата да знат дека хомосексуалноста не се двајца симпатични факултетски образовани љубители н акласична музика и литература кои се грижливи и внимателни еден кон друг, туку дека истражувањата ни кажуваат дека во најголем број случаеви се краткотрајни промискуитетни врески на особи со големи физички и психички проблеми уз злоупотреба на алкохол, дрога и семејно насилство
истражувањата покажуваат дека во најголем број случаеви хомосексуалците се со физички и психички проблеми, дрога, алкохол и семејно насилство? тогаш јас сум имала ептен среќа да ги најдам тие ретки случаеви кои што се ем нормални без проблеми плус не се алкохоличари наркомани или се тепаат по дома, сите кај мене се на работа :D сведок сум и на една доооолга врска на мои блиски другари, симпатични, факултетски образовани, кои ете за беља стварно си сакаат класична музика и се ужасно многу грижливи еден кон друг, а и кон сите околу нив :)
не, сериозно, стварно ова викаат истражувањата?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
истражувањата покажуваат дека во најголем број случаеви хомосексуалците се со физички и психички проблеми, дрога, алкохол и семејно насилство? тогаш јас сум имала ептен среќа да ги најдам тие ретки случаеви кои што се ем нормални без проблеми плус не се алкохоличари наркомани или се тепаат по дома, сите кај мене се на работа :D сведок сум и на една доооолга врска на мои блиски другари, симпатични, факултетски образовани, кои ете за беља стварно си сакаат класична музика и се ужасно многу грижливи еден кон друг, а и кон сите околу нив :)
не, сериозно, стварно ова викаат истражувањата?
Ти живееш во некој ограничен временски и просторен свет, јас кажувам за истражувања од научни социјални и медицински институции кај кој се слеваат податоци многу повеќе и пообемни и подетални од што ги имаш ти. Статистики на самоубиства, на ментални болести на семејни насилства.
Твоите неколку (за кои не се ни размислувала подлабоко) наспроти милиони други кои се обработуваат за да се дојде до показателчи и податоци.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Ти живееш во некој ограничен временски и просторен свет, јас кажувам за истражувања од научни социјални и медицински институции кај кој се слеваат податоци многу повеќе и пообемни и подетални од што ги имаш ти. Статистики на самоубиства, на ментални болести на семејни насилства.
Твоите неколку (за кои не се ни размислувала подлабоко) наспроти милиони други кои се обработуваат за да се дојде до показателчи и податоци.
фала што ми кажа дали и колку сум размислувала :D :D :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
фала што ми кажа дали и колку сум размислувала :D :D :D
Ти си размислувала, врз основ на 5-10 приатели кои и не ти дале податоци ко што му даваат на една медициска или научна институција, не си могла бог зна што да заклучиш. Ненедајно пред 5-6 години се обеси еден мој познат со кој имав работено и одено заедно на летовање, забавен, секогаш насмеан и спремен за дружење. Од ко се обеси излегоа работите за кој никој не знаеше. Скоро дознав и дека приател мој често ја тепа жената, неколку пати и полиција интервенираше, а заедно со неа излезени, здраво како сте шо прајте по дома..... Многу често проекциите кои ги имаме за другите не се ни реални. Но кога ќе се случат несреќи, кога званични лица ќе излезат и приберат податоци, кога ќе излезат истражувања на стручни лица... се чудиме...

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Ти а си размислувала, врз основ на 5-10 приатели кои и не ти дале податоци ко што му даваат на една медицинакс или научна институција, не си могла бог зна што да заклучиш. Ненедајно пред 5-6 години се обеси еден мој познат со кој имав работено и одено заедно на летовање, забавен, секогаш насмеан и спремен за дружење. Од ко се обеси излегоа работите за кој никој не знаеше. Скоро дознав и дека приател мој често ја тепа жената, неколку пати и полиција интервенираше, а заедно со неа излезени, здраво како сте шо прајте по дома..... Многу често проекциите кои ги имаме за другите не се ни реални. Но кога ќе се слушат несреќи, кога званични лица ќе излезат и приберат податоци, кога ќе излезат истражувања на стручни лица... се чудиме...
се согласувам. меѓутоа ти никогаш нема да знаеш колку и дали јас мислам :P

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
се согласувам. меѓутоа ти никогаш нема да знаеш колку и дали јас мислам :P
знам, нема да имаме време да си истражуваме мислите еден на друг презафатени од телесните истражувања

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
знам, нема да имаме време да си истражуваме мислите еден на друг презафатени од телесните истражувања
иначе забораив да ти кажам, живеам и работам во центарот на хомосексуалноста, модата :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom