Фан Клуб: Црвена Звезда

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Леле Душан Баста си отиде...Звер беше детето и сега го земаа Фиорентина...:nesvest:

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Фудбалери Црвене звезде победили су словеначку екипу Корошка Дравоград резултатом 9:0 (3:0), која је у току дана `ускочила` као замена за софијску Славију.

У шестој пријатељској утакмици током припрема Звезда се распуцала против словеначког трећелигаша. Три гола постигао је Тричковски, по два Едгар и Бурзановић, а по један Максимовић и Перовић. Меч је одигран у Дравограду пред око 300 гледалаца, углавном Звездиних навијача.

После два узастопна пораза, у дуелима са Шљонском и Сигмом, Звезда је против упадљиво слабијег ривала контролисала игру од самог старта. После два Едгарова промашаја, Бразилац се одлучио на асистенцију Максимовићу за Звездино вођство у 14. минуту.

Исти тандем је заменио улоге у 27. минуту, а Едгар је главом савладао Вершовника. Само два минута касније Едгар је поново највиши у скоку после Марковићевог корнера и Звезда води 3:0.

На полувремену Здењек Земан врши пет измена (Девић је уместо Максимовића ушао још у финишу првог дела), а најбољи утисак од нових играча на терену оставио је Тричковски. Македонски репрезентативац је већ после три минута погодио пречку на асистенцију Томовића и најавио хет-трик, који ће уследити.

У 51. минуту домаћа екипа је добила најбољу шансу на утакмици, али је Стаменковић одбранио пенал Штехарнику.

Само два минута касније Перовић додаје Бурзановићу за четврти гол дана. У 58. минуту Томовић и Тричковски поново комбинују за први гол Македонца и пети гол Звезде. Још шест минута требало је Звезди за шести гол, после одличног дуплог паса са Перовићем погодио је Бурзановић.

Стотинак секунди касније у стрлце се уписао и Перовић, на пас Тричковског. Бурзановић је после соло акције погодио стативу у 79. минутуа, а преостала два гола у завршних десет минута постигао је Тричковски.

Црвена звезда: Радивојевић (од 46. Стаменковић), Марковић (од 46. Томовић), Јаковић (од 46. Николић), Гај, Броновицки, Трајковић (од 46. Тричковски), Диаките (од 46. Вукобратовић), Бурзановић, Максимовић (од 39. Девић), Перовић, Едгар.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Леле Душан Баста си отиде...Звер беше детето и сега го земаа Фиорентина...:nesvest:
Јоветиќ од Партизан отиде во Фиорентина, Баста е во Удинезе.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тешко дека Тричко ќе фати место оваа сезона, со оглед на тоа што имаат напаѓачи а планираат барем уште еден напаѓач, ако не и повеќе. А оптимиста сум за нареднава сезона, титулата иде на маракана :)

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Тешко дека Тричко ќе фати место оваа сезона, со оглед на тоа што имаат напаѓачи а планираат барем уште еден напаѓач, ако не и повеќе. А оптимиста сум за нареднава сезона, титулата иде на маракана :)
Jas mislim pak obratno dobro se pokaza tricko na podgotovkite barem po to sto mozev da procitam pokraj postiognuvanjeto na golovite igral i mn
dobro.Zeman najavi mecevi so mn golovi pa mora da ima na raspolaganje poike napagaci.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Jas mislim pak obratno dobro se pokaza tricko na podgotovkite barem po to sto mozev da procitam pokraj postiognuvanjeto na golovite igral i mn
dobro.Zeman najavi mecevi so mn golovi pa mora da ima na raspolaganje poike napagaci.
Јас до вчера бев во Црна Гора, и за секоја пријателска на Звезда го имаше тимот со кој играле. Тричко имаше најмалку играно од сите напаѓачи, а имаше постигнато 4 гола ми се чини во сите 6 утакмици. 1 на почетокот, потоа играше многу малку и овие 3 на крај. Ќе видиме што ќе биде, јас мислам дека нема да добие многу шанса.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
CRVENA ZVEZDA--apoel na 14ti avgust ZVEZDA ke go odigra prviot megunaroden mec ovaa god na gostinski teren vo kipar apoel e tim koj go izbaci pelister so 1-0od penal vo revans na kipar.

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Чекаме одмазда од звезда пффффффффффф, од кога па звезда стана македонски клуб(без разлика што златните моменти на овој клуб ги испишаа токму играчи од Македонија,а и во моментов го имаме Тричко во нивниот состав) ??? Е сега ако даде Тричко гол против апоел ајде да збориме за некаква одмазда,ама ако тоа го направи некој на "иќ" или пак некој од резервистите на Порто и на Бенфика што ги носат во звезда, тогаш стварно нема што ние да доживуваме оргазми.зборот ми е ај најдете ми еден белграѓанец што навива за Вардар или за некој друг македонски клуб па тогаш и јас ќе почнам да навивам за звезда или за партизан.фала богу дека и јас сакам звезда да ги помине кипраниве ама да се правам поголем звездаш од самите делии или партизановец од самите гробари или глобално кажано поголем србин од самите срби (а тоа ни е сериозен прблем на нас Македонците) немам намера! Дечки навивајте си за нашите Вардар Пелистер Победа Работнички Македонија ЃП Тетекс Беласица Тиквеш и др оти какви такви сепак се наши,ако продолжите вака озбилно ќе ме натерате да се зачленам во БББ - Загреб.

Арамбаша

One name, One love Macedonia
Член од
2 јуни 2008
Мислења
309
Поени од реакции
11
Не беше поентата до толку дека ги сакаме и навиваме повеќе од тетекс за мене или вардар за други или сл...Поентата беше едноставно подобро е да пројде звезда одколку тимот што елиминираше мак. тим...во случајов пелистер...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Чекаме одмазда од звезда пффффффффффф, од кога па звезда стана македонски клуб(без разлика што златните моменти на овој клуб ги испишаа токму играчи од Македонија,а и во моментов го имаме Тричко во нивниот состав) ??? Е сега ако даде Тричко гол против апоел ајде да збориме за некаква одмазда,ама ако тоа го направи некој на "иќ" или пак некој од резервистите на Порто и на Бенфика што ги носат во звезда, тогаш стварно нема што ние да доживуваме оргазми.зборот ми е ај најдете ми еден белграѓанец што навива за Вардар или за некој друг македонски клуб па тогаш и јас ќе почнам да навивам за звезда или за партизан.фала богу дека и јас сакам звезда да ги помине кипраниве ама да се правам поголем звездаш од самите делии или партизановец од самите гробари или глобално кажано поголем србин од самите срби (а тоа ни е сериозен прблем на нас Македонците) немам намера! Дечки навивајте си за нашите Вардар Пелистер Победа Работнички Македонија ЃП Тетекс Беласица Тиквеш и др оти какви такви сепак се наши,ако продолжите вака озбилно ќе ме натерате да се зачленам во БББ - Загреб.
Сега мешаш политика и што ти ја знам таму...И јас се сложувам со тебе, ама и ти и многу други (вклучуајќи ме и мене) навиваме за реал рома манчестер и др. а тие не навиваат за нас. И што? Ништо! Зошто да не навивам за Звезда, кога во моментов играат против нашите најомразени (исти курац и тие се грци)! Да игра некој македонски клуб против американски или некој сл. како нив мислиш не навиваат они за нас? Навиваат, исти курац сме и ние и србите. Секој народ си навива за својот сосед, а кај нас + мотивација е што играат против кипрани. Нормално дека навивам за наши клубови, на прво место Тетекс ама секој си има свој омилен клуб...

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Sekoj ima svoe pravo za koj ke naviva od mal ja zasakav zvezda i navivam
iako vreminjata se smenija jugoslavija umre no jbg jas pak sum za zvezda.
Covek ne se pravime nie pogolemi srbi od srbite ili zvezdasi pogolemi od delije taka si go samite to svakati vie ili mozi sakate da nametnuvate koj za kogo da naviva navivajte za kogo sakate i samiot kaza dek ke se uclenis vo bbb mada eve nie ke sme te naterale kazi mi samo kako mozime da te naterame ,dali so toa ako ne prestaneme da navivame za zvezda ke stanes bbb SMESNO togas nemoj da cekas zaclenise vo bbb zs nema da prestaneme da navivame za zvezda.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Brazilecot Kleverson Gabrijel Kordova (kleo)napagac e novoto pojacuvanje inaku e prv strelec vo 3ta portugalska liga postignuvajki 16gola na 35meca.

Kajgana Shop

На врв Bottom