Прашања за Исламот III

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Ти рече дека го следиш исламот кој е во куранот, а не исламот на некоја држава, нација и слично. Епа еве што пишува во куранот:

Сура 16:
93. Аллах да сакаше, сигурно, ќе ве направеше една заедница, но Аллах скршнува во заблуда кого сака и упатува кого сака. Да, вие ќе бидете прашани за она што го работевте!

Објасни ми, која е смислата некого намерно да одведеш во заблуда и потоа да го повикуваш на одговорност?
Хатаб тврди дека било одговорено многу пати на ова, но јас не сум видел одговор никаде!
Too complicated.... Sea selksiot odza ke treba da go prasuvaat! Dotogash mudro ke molcat!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ти рече дека го следиш исламот кој е во куранот, а не исламот на некоја држава, нација и слично. Епа еве што пишува во куранот:

Сура 16:
93. Аллах да сакаше, сигурно, ќе ве направеше една заедница, но Аллах скршнува во заблуда кого сака и упатува кого сака. Да, вие ќе бидете прашани за она што го работевте!

Објасни ми, која е смислата некого намерно да одведеш во заблуда и потоа да го повикуваш на одговорност?
Хатаб тврди дека било одговорено многу пати на ова, но јас не сум видел одговор никаде!
Одговорено е, сигурно тврдам
и тоа, немуслиман ти даде одговор на ова.
Тој дечкото,како се викаше не знам,уште на почетокот од темата.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Одговорено е, сигурно тврдам
и тоа, немуслиман ти даде одговор на ова.
Тој дечкото,како се викаше не знам,уште на почетокот од темата.
Незнам што е толку проблематично да се каже, па макар и да било одговорено?! Да имаше одговор ќе го кажеше досега 100 пати!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Кои се прописите за Рамазан? како се клања, кога се јаде, што смее, што несмее?
Ќе одговорам поопширно за ова.[DOUBLEPOST=1393887084][/DOUBLEPOST]
Незнам што е толку проблематично да се каже, па макар и да било одговорено?! Да имаше одговор ќе го кажеше досега 100 пати!
Не знам за другите ама јас намерно не одговарам ниедно твое прашање,затоа што истите ги поставуваш уште од првата страница.
Поздрав.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не знам за другите ама јас намерно не одговарам ниедно твое прашање,затоа што истите ги поставуваш уште од првата страница.
Поздрав.
Прашањето е прашање, не е ниту мое ниту твое! Ако имаше одговор ќе го кажеше досега безброј пати. Придавање лична причина, посебно на фурум, не е ништо друго освен показател на немоќ, очај и детска суета.
Фактите кои не им одговараат на вашите очи и уши нема да исчезнат едноставно затоа што вие ќе ги игнорирате или ќе си барате оправдувања од типот - "Не ги одговарам, затоа што ти ги постави а јас те мразам".

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Edni vikat selefiite se demek ucenje stvoreno od Britanskata obavestajna sluzba ama i siitite isto osobeno Homeini posle islamskata revolucia u iran bil agent koj rabotel za francuzite, demek golemite sili si praat sto sakaat samo da stvorat nesloga medju muslimanite za niv oni se sve isto i sii i selefii i ehli bejt i ehli sunnet i hadzirii sve za niv e toa isto, edino sufiite gi priznavaat posto im odgovara taka da si bide islamot samo u dzamii a pedersko/lezbejski paradi ponosa toa moze javno.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114

Сура 16:

јас зборев за човек на човек. јас за Бог неможам да зборувам, ниту знам како функционира и зошто Тој некого ќе одведе во заблуда. а што сакаш да докажеш со тоа што го цитираше?? ако си читал Куран требало да видиш дека пишува и Јас го знам она што вие не го знаете. неможеш на основ на еден ајет да донесеш мислење. Зар Аллах не знае што ни кажува во куранот, и дека таквите како тебе баш на овој ајет можат да заблудат? зашто има луѓе кои прифаќаат се што е од Него, а има и такви кои читаат, го имаат истото во рацете а одбиваат да се покорат на вољата Негова, дури и крив Го наоѓаат. па што заслужуваат?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
јас зборев за човек на човек. јас за Бог неможам да зборувам, ниту знам како функционира и зошто Тој некого ќе одведе во заблуда. а што сакаш да докажеш со тоа што го цитираше?? ако си читал Куран требало да видиш дека пишува и Јас го знам она што вие не го знаете. неможеш на основ на еден ајет да донесеш мислење. Зар Аллах не знае што ни кажува во куранот, и дека таквите како тебе баш на овој ајет можат да заблудат? зашто има луѓе кои прифаќаат се што е од Него, а има и такви кои читаат, го имаат истото во рацете а одбиваат да се покорат на вољата Негова, дури и крив Го наоѓаат. па што заслужуваат?
Ti si hristijanin be....kontradiktorno e da odgovaras vo imeto na isalmot!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Вистината е вистина за сите, заблудата е заблуда за сите, лагата е лага за сите, без разлика дали се луѓе, богови, ѓаволи или што и да се.
Кога некој вели дека намерно ќе стави некого во заблуда и потоа ќе му суди затоа што бил во заблуда, тогаш се знае што е!

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Вистината е вистина за сите, заблудата е заблуда за сите, лагата е лага за сите, без разлика дали се луѓе, богови, ѓаволи или што и да се.
Кога некој вели дека намерно ќе стави некого во заблуда и потоа ќе му суди затоа што бил во заблуда, тогаш се знае што е!
твое мислење.........што е?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
твое мислење.........што е?
Јас не се пронаоѓам во куранот, немам став, затоа прашувам, затоа што сакам да видам вие како гледате на него? Ако некој самиот нема објаснување за пораката во текст кој го смета за божји, како ќе може истиот да го примени кон останатите?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Денес повторно се кршени српски православни гробишта на територија на К. и М.!
Коментар!?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Добро, а кои се целите!? Провокации или...?
72[DOUBLEPOST=1393958965][/DOUBLEPOST]
Денес повторно се кршени српски православни гробишта на територија на К. и М.!
Коментар!?
Инаку денеска се искршени православните гробишта и во Македонија. Не мораш до Косово да идеш.
ИСКРШЕНИ КРСТОВИТЕ НА ХРИСТИЈАНИТЕ ГРОБИШТА ВО ЛОКВЕНИ
Непознати сторители ги искршиле речиси сите крстови на христијански гробови во крушевското село Локвени. Жителите тоа го забележале вчера изутрината кога според обичаите дошле на задушница на ова светилиште, по повод верскиот празник Проштени поклади.
http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=35493

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom